Ahojte, taká otázka prosím vás, mám možnosť pracovať ako hotelový recepčný, nie je to práca len pre ženy ? Ako to vnímate? Ďakujem😀
Prečo by to mala byť len práca pre ženy ? Bežne stretávame mužov na tejto pozícii. Absolútne mi to nepripadá divné.
@thor21 nie, nie je to len pre ženy. Kľudne chod do toho 👍
@thor21 za svoj zivot som bola v kontate s XY recepcnymi v roznych hoteloch, vobec mi to neprislo divne, ze na do hotela prihlasoval pan. Nikdy ny mi nenapadlo, ze robi "zensku robotu". Dolezite je aby ovladal jazyky, vedel hostom poradit a mal prijemne vystupovanie. To je kvalifikacia na recepcneho, nie pohlavie
https://www.csfd.sk/film/1629-sam-doma-2-strate... som si hned spomenula na tento film ;) .. ale inak nie nemyslim si ze je to praca len pre zeny
Môj brat tak cca 3 roky pracoval ... jemu sa to ľúbilo, ľudia ho mali radi ... x-krát som videla mužov na recepcii, mne to príde úplne v pohode.
Bežné stretávame mužské pohlavie na recepcii
@thor21 Nikdy by ma nenapadlo to riesit, muzi byvaju na recepcii v hoteloch casto.
vela cestujem a za svoj zivot som byvala uz mozno v 100 hoteloch, a mam pocit, ze je dokonca recepcnych muzov viac ako zien. Ja som tiez kedysi robila na recepcii a bolo nas 50/50.
Ja vo väčšine hotelov čo som bola boli tam takmer vždy muži, na ženu natrafím málokedy či už na SK alebo zahraničí
Úplne normálne to je,chodíme s manželom bežne do hotelov na wellness,a sú tam aj muži na recepcii.
Kľudne tú prácu zober.
@thor21 nuž, v dnešnej dobe je základom jazyk, nie pohlavie. ak neovládaš ANJ na komunikačnej úrovni, ťažko budeš robiť recepčného. iste, ak by šlo o nejaký zastrčený penzión, kde 99% klientely tvoria Slováci, to áno. ak však ide o čo i len trošku kvalitnejší hotel, tam už dnes požadujú jazyky. ak ovládaš, smelo do toho...
Som manager 4**** hotela. Mam radsej muzov na recepcii. Menej konfliktov v kolektive aj mi pridu viac poriadkumilovni ako niektore mlade baby 😀
Ale je pravda, ze je viac zien na tejto pozicii vo vseobecnosti.
Ja som bola častejšie v malých penziónoch a tam je často majiteľka zároveň aj na recepcii (avšak nie celý čas, iba ak ubytováva atd.. ).
Inak vo veľkých hoteloch, či kúpeľných domoch je to pol na pol.
@tenerifka presne aj ja to tak vnímam. Ze viac chlapov je na recepcii ako zien.
V top hoteloch kde sme boli boli vždy na recepciách muži. Praha, Dubaj, Viedeň, Maldivy etc etc
@betulinka1 ja som raz zazila dvoch recepcnych chlapov na G.Canarii, nase baby boli este male, ale pamatam si ich dodnes, oni boli tak zohraty team a tych 5 minut, co som s nimi hovorila, bolo ako balzam na dusu, boli neskutocni, vtipni, prijemni….nanestastie nasa rezervacia bola vo vedlajsom hoteli rovnakej siete, aj povedali-ved zosrañte tu u nas😂
Úplne v pohode, kolegu sme mali na recepcii...práveže to bolo príjemná zmena, ženský kolektív nič moc
@procrastique Tak super, baví ma komunikovať s ľuďmi aj anglický jazyk ma baví
@thor21 Ako píšu kočky vyššie, tiež sa stretávam veľmi často s mužmi na recepcii a musím povedať, že som zatiaľ mala veľmi pozitívne skúsenosti a všetci boli milí a veľmi ústretoví. Aj môj brat robil istý čas recepčného v Crowne Plaza, ale ako mužovi mu dávali hlavne nočné, čo teda cca po dvoch rokoch prestal zvládať. Čiže na to si daj pozor, lebo časté nočné Ťa môžu časom zdravotne položiť. Otázku ohľadom rozdelenia služieb by som na pohovore nadhodila. Ak hotel zamestnáva prevažne recepčné ženy, ktoré majú malé deti, tak Tebe, ako slobodnému mužovi, budú dávať hlavne nočné, víkendy a sviatky. To Ťa ale nechcem odradiť. Podľa mňa je to veľmi zaujímavá pracovná pozícia. A ak je to nejaký "lepší" hotel, budeš mať možnosť stretnúť aj "známych" ľudí.
@thor21 nie, za mna ok aj pre muza, aj v KE sme takeho mali, aj v zahr vzdy vidim aj muzov
@thor21 že bežne stretávam mužov ako recepcnych
Ale ak máš takýto postoj tak radšej nechaj to miesto niekomu inému