Homeoffice - za a proti

gumkac19
13. jún 2017

O téme Uk je tu toho celkom dosť.. ale moja otázka je skôr iná... Mám možnosť ísť pracovať pre UK firmu s tým, že by som bola doma na homeoffice po celý čas, len vlastne a anglického zamestnávateľa, tam by šli aj všetky odvody...
neviem sa rozhodnúť či to vziať alebo nie.. nepoznám veľmi UK systém napr. čo sa týka možno niekedy v budúcnosti napr. materskej...
Máte možno nejaké pre a proti? Čo by mi pomohlo rozhodnúť sa?
Ďakujem 🙂

emi16
13. jún 2017

Materska je 90 percent z platu ale len 9 mesiacov
Potom mozes poziadat o rodicovsky na SVK, ale len ked das vypoved v UK.
Mas narok na prispevok pri narodeni dietata z SVK.
Zvaz, ale lekara na SVK
Cez EU kartu poistenca osetrenia
A asi aj porodnika a gynekologa pocas tehotenstva budes asi platit

emi16
13. jún 2017

Aspon tak to bolo pred 4.rmi rokmi

meluela
13. jún 2017

@gumkac19 asi bude dost chaos po brexite ... s tymi odvodmi sa mozes vopred rozlucit ze z nich budes niekedy nieco mat

selest
13. jún 2017

Nie

usla35
13. jún 2017

Platovo by sa to asi oplatilo, ak potrebujete aj nieco nasetrit tak by to mozno bolo celkom dobre riesenie ale neviem, ci sa to vsetko teraz neskomplikuje ked uz vlastne vystupuju z unie. Kludne sa teraz moze stat, ze to vsetko co napisala emi teraz este platit bude a za pol roka uz nie. Je to risk alebo zisk ale ja osobne by som sa do toho teraz nepustala

hanka1674
14. jún 2017

Podľa mňa sa to teraz bude všetko meniť, keď vystupujú z EÚ. Ja by som to teraz asi neriešila, veď oni sami ešte nevedia čo s nim bude, teraz boli aj tie nové voľby, no proste je to tam celé dopletené. Skús ešte počkať nejakého pol roka či sa to trošku utrasie 🙂

dajna8
14. jún 2017

Hej baby majú v tomto asi pravdu. Teraz si tam nemôže byť človek ničím istý keďže sa rozhodli tak ako sa rozhodli. Tiež by som asi radšej počkala ako sa to vyvinie ale neviem či bude pol roka stačiť lebo veď oni toto celé vystúpenie z únie chcú riešiť dokopy nejaké tri roky nie?

unctadorg
14. jún 2017

Prvych 6t mas 90% a zvysnych 33 mas cez 140£. Brala som matersku, viem. Pocas toho co tam odvadzas dane a NI, si poistena tam. Vies sa dat osetrit na sr max na formular. Ja osobne si to vychvaluejm. Dalsia vec je, pocas materskej sa ti zbiera dovolenka co mas 28dni na rok a to ked ti vyplatia je krasne cislo 🙂. Kludne napis co ta zaujima. Ja by som isla urcite, len mam male dieta a tym padom to je ine.

radusiq
14. jún 2017

Ale ved ludia chodili do UK za pracou aj kym sme neboli v unii a nebol problem - akurat trebalo viza/pracovne povolenia. Ano, nevieme co bude, ale z tohto hladiska by som to nevidela nejaky problem...