Home office - stále ten istý priestor

10. nov 2021

Dievčatá, tie, ktoré pracujete len z domu (či už ako živnostníčky alebo ako zamestnankyne). Nevadí vám, že ste stále len doma? Nepotrebujete zmeniť priestor?
Mám možnosť takto pracovať (aktuálne v kancelárii kolegov nemám, na chodbe ani v kuchynke nikto s nikým nevedie také tie debatky, takže aj tak som celý deň sama, mimo nejaký ten ruch z chodby).
Len si neviem predstaviť zaviezť deti do školy a vrátiť sa domov a poobede ísť po nich a zas prísť domov. Nič iné. Žiadna zmena prostredia. Ako to riešite? Nevadí vám to? Alebo máte nejakú alternatívu k tomu? Napr. niekto pracuje občas z kaviarne, čo si teda neviem predstaviť - ako sa tam dokáže sústrediť??? práca je prevažne s notebookom, maximálne k tomu poznámkový blok a pero (už sme všetko nastavili online).

bubinko1506
10. nov 2021

Mne home office uplne vyhovuje. Presne, ako pises - rano odvediem malych do skolky, pridem domov, dam si v klude kavu a ranajky. Moju "pracovnu" mam v obyvacke - povybavujem maily, telefonaty, meetingy. Na obed idem po malych a pracujem dalej, popritom si s nimi citam, kreslim. Home office by som uz nemenila😊

autor
10. nov 2021

@bubinko1506 nevadí ti, že si stále len doma?

zuzka38
10. nov 2021

ak by som bola 100% doma vadilo by mi to, vyuzivam aspon 1-2x do tyzdna ist do officu.. potrebujem ludi.. neviem si rpestavit byt uz ani nonstop v office ale ani doma byt cely tyzden nie je pre mna..

danulicek
10. nov 2021

za posledný rok a pol som pracovala na HO viac než rok, niekedy dva mesiace vkuse, niekedy dva týždne, medzitým týždeň do práce "naozaj" a zas. často som mala doma ale aj deti, nebola som sama.

HO je super, ale práve tá komunikácia so živými kolegami, ísť medzi ľudí, na obed atď mi chýbalo. a druhá vec je, že ja som človek (a aj mám takú prácu), že maximálny výkon podávam až, keď mi horia termíny. čiže ja som mala obrovský problém sa ustrážiť, aby som sa ráno pripojila a vydržala normálne celý deň makať ako v práci. väčšinou som si skĺzla to takej pohodičky, ráno som ich vyprevadila do školy a škôlky, uvarila kávu, ráno urobila najnutnejšie a potom som si išla podriemkať (čo inak vôbec nerobím :D) alebo porobiť domáce práce. potom variť, aby som mala čo jesť. koľkokrát sa mi variť nechcelo, tak som jedla žemľu so salámou... poobedie ubehlo rýchlo a už boli deti doma a robotu som dorábala potom po večeroch.

takže ono to je asi aj o tvojom štýle práce, o tvojej sebadisciplíne a tom, čo preferuješ. mne vyhovuje home office, ale pár dní, potom mám už túžbu ísť medzi kolegov.

elenka74
10. nov 2021

Syn s priateľkou majú home office a práveže im to veľmi vyhovuje, pristali by, keby to bolo takto navždy. Syn je jednej izbe, priateľka v druhej, tak sa navzájom nerušia. Syn vraví, že má väčší pokoj ako v práci a samozrejme nemusí cestovať. S kolegami sú stále v kontakte, volajú spolu, majú meetingy, čiže mu spoločnosť nechýba.

zuzanaete
10. nov 2021

Mne to maximalne vyhovuje. Do officu idem tak raz za 2-3 mesiace. Pre mna je to neskutocna uspota casu na dochadzanie. Mozem si zadelit pracu, ako mi vyhovuje, co ocenim najma, ked su deti chore alebo mali prazdniny. Ked si urobim poobede volno, tak treba vecer dohanat, ale tak stiham aj deti. Ked by som chodila do officu, tak by nehrozilo poobede ist niekam na par hodin. Ale viem si predstavit, ze extrovertnejsiemu cloveku chybaju kontakty. Mne aj postaci si popisat s kolegami, obcas si zavolat.

number19
10. nov 2021

Mne to najprv nevyhovovalo, potom som si zvykla a teraz mam uz toho dost.
Optimum je kombinacia.
Ja teraz chodim 1x do officu a 3 dni robim doma.
Ale v lete som sa nestazovala. Dcera 2 mesiace praznin pri mori. A my s muzom 2 mesiace home office pri mori. 🙂

iren88
10. nov 2021

záleží aký dlhý čas to trvá, mne pár mesiacov by to nevadilo, ba priam až vyhovovalo, ale teda mám rada aj nejaký ten ruch a ľudí a iné miesto, čiže všetko do času alebo na čas 🙂

hederamonstera
10. nov 2021

Vobec mi to nevadi a uz by som tak robila cely zivot :D ale ja som introvert, nemam rada pritomnost cudzich ludi. Ale tak zalezi co kto robi na tom homeoffice...ja robim s datami a niekedy trva, kym sa nieco nacita...takto zatial upracem, navarim, polebedim, kuknem nieco na youtube vylehnena na gauci...v kancli v robote som sla umriet od nudy.

bubinko1506
10. nov 2021

Kancelaria mi nechyba, kolegyne mam v inom state, ale stretavam sa s kamaratkami, chodime na vylety. Pred pandemiou som tiez mala home office, v kombinacii so zahranicnymi sluzobkami, polovicu mesiaca som stravila v zahranici, teraz si uzivam klud😉

katulienkax
10. nov 2021

@number19 to uz musis mat velku dceru ale s malymi detmi sa toto neda ze budem mat homeoffice a ty dcera hraj sa sama pri mori

eeffka
10. nov 2021

ano mne to velmi vadi, preto chodim 2x tyzdenne do kanclu, sedim tu sama, ale som "v praci"
najhorsie som to niesla v lete, teraz ked je hnusne mi tie skarede dni vyhovuje byt v zupane v ten den, ale ked som v office tak sa obleciem, objednam si obed, dam si kavu z automatu 😂

simca06022011
10. nov 2021

mne to vadi teraz po xy rokoch a tychto lockdownoch,a le v podstate len ten kolektiv a uz ma nebavi robit to iste :DD.. inak mi to nevadi, lebo nesedim cely den za pc alebo niekde v jednej izbe bytu. Vybehnem von, na dvor, v ramci pracovneho casu rano nakupim, este ked treba aj poriadim, navarim... :D Do officu viem ist kedy chcem, ale nevyhovuje mi veci prenasat, cize tam chodim obcas, vezmem doklady, odnesiam a tak.. inak len pocas uzavierok.

zuzanaete
10. nov 2021

@katulienkax Uz sme boli dlhsiu dobu s detmi pri mori a kupat sme sa chodili iba podvecer. Tym, ze je tam clovek dlhsie, tak nema potrebu byt cele dni v mori. Tolko moj pohlad.

mamina0078
10. nov 2021

Ja mám na homeoffice doma pracovňu, takže ak sa u vás tiež dá vytvoriť nejaký priestor, ktorý budeš mať spojený len s prácou určite to pomôže. Nemusí byť celá miestnosť stačí nejaký kútik každopádne pri práci z postele alebo gauča by ma asi porazilo 😂

simonah73
10. nov 2021

ja pracujem z domu uz 7 rokov. a nemenila by som ani za nic. po skonceni materskej pocas rodicaku mi dali vypoved zrusenim miesta a odvtedy som doma. fungujem tak ako to pisu, rano dieta do skoly, na obed idem pre nu. ak treba nieco vybavit, riesim to doobeda (dnes som napr bola v banke riesit mimoriadnu splatku na uver, zajtra mam o deviatej prezutie gum) ak treba nieco navarim a potom pracujem. robim ucto klientom takze mam terminy ci uz vyplat, dph alebo koncorocnych zavierok, takze ak treba potiahnem dlhsie vecer. v dome mame jednu miestnost, kde je na jednej 4m stene kniznica a oproti su stoly kde mam svoje pracovne miesto a obidve dcery svoje pc, kde ked bol lockdown tak sme boli vsetky tri spolu. kupila som im webkamery a sluchadla, takze sa nerusili. ak uz mam toho dost idem kamoske na kavu alebo len tak do mesta nieco ponakupovat do domacnosti.

sari24
10. nov 2021

Odkedy vypukla korona tak som na HO, čiže viac ako rok a pol. Nemenila by som. Pre mňa je to hrozne pohodlné. Ráno vstanem, poumyvam sa, zapnem sa do práce, spravím raňajky a kávu. S priateľom sme doma obaja takže máme pustene rádio, sem tam prehodíme reč a s kolegami si vkuse píšeme cez firemný chat. Je to neskutočná úspora času pri cestovaní a flexibilné lebo môžem takto pracovať nie len z domova ale z hocikade. Neviem si už predstaviť začať chodiť do práce denne 😁