Home office práca v rámci úradu práce

16. máj 2023

Zienky, len čisto teoreticky:D je tu niektorá ktorá je zamestnaná na Upsvar , avšak je na rodičovskej dovolenke a nasli jej prácu v rámci Upsvar Homme office ? Je to blbosť podľa vás? Ide o to ze v práci sa na to zatiaľ nechcem pýtať keďže neviem ci to vôbec je reálne tak aby si nemysleli ze mi šibe :D
Zaujala ma ci ste niektorá tak pracovali pre upsvar? Ďakujem

jaroe
16. máj 2023

Ja vôbec nerozumiem, čo sa pýtaš. Chces vediet, či zamestnankyniam úradu práce, ktoré momentalne čerpajú rodičovskú dovolenku, ponúkol ich zamestnávateľ prácu z domu? A akú prácu? Prácu pre neho alebo pre iného zamestnávateľa?

iv007
16. máj 2023

A co by si robila na HO? Ved Urad prace je statna institucia kam si chodia ludia vybavovat veci, davky, odovzdavaju papiere.Co budu chodit k tebe domov?

luccija
16. máj 2023

@iv007 upsvar sú aj iné oddelenia kde nechodia klienti

iv007
16. máj 2023

@luccija mam kamosky co tam robia, na statnych davkach aj kuratele.Aj pocas najvacsieho lockdown Covidu chodili fyzicky do roboty.Podla mna taky urad nema ani PC kapacitu na domacu pracu a tiez narabaju s citlivymi udajmi, ktore asi nemaju vidiet ich rodinni prislusnici.

diaalex
16. máj 2023

😀 to sa vážne pýtaš? Veď robia s GDPR, tie veci nemajú čo robiť doma. Známe mi robia na Upsavr aj SP a počas covidu riadne chodili do práce, dokonca keď mala kolegyňa covid a oni s ňou boli v kontakte, tak kým sa aj im nepreukázal covid, riadne pracovali a keď boli obe s covidom, tak robili spolu v kancli 😀

janagem
16. máj 2023

80% ľudí na HO pracuje s citlivými dátami pod ochranou gdpr. To že sú niečo citlivé dáta nevylučuje prácu z domu - preto sú chránené servers - toto by mohla byť nejaká základná ľudska vedomosť.

Autorka - neviem, či upsvar umožňuje neustály ho, ale spýtať sa môžeš.

mateson
16. máj 2023

@luccija aké?

mateson
16. máj 2023

Chápem správne, že si zamestnaná na upsvar a si na rodičovskej? Na akom oddelení si?

zuzanaete
16. máj 2023

U statnych instituciach je najvacsim problemom vybavenie. Ci je vobec notebook k dispozii. A bezpecnostne zabezpecenie pripojenia z domu.

nikiki29
16. máj 2023

Známa je tiež v podobnej štátnej sfére a keďže je jediná spôsobilá spravovať svoju agendu, nemal ju kto zastúpiť a tak jej dokonca aj počas PN vozia domov spisy, ona ich spracuje a dáta, ktoré treba spracovať aj elektronicky jej nahadzuje asistentka. Ale to bolo riadne na prd, úplne dvojitá robota, lebo musela asistentke všade lístky lepiť a písať čo a kde nahodiť… 🙈 samozrejme v štátnej správe problém s notebookmi, programy ktoré majú fungujú len u nich v kancelárii, takže niekedy by sa to aj dalo doma, ale nedá sa lebo nie je software.
Čo som tým chcela povedať… záleží na akom si oddelení, sama poznáš svoju prácu a či ju dokážeš plnohodnotne robiť z domu.

mogaa
16. máj 2023

Záleží od povahy práce akú vykonávaš.....určite ťa nedajú robiť niečo čo si predtým nerobila, lebo chceš počas RD pracovať HO....ak si robila s ľuďmi, tak ťažko ti ponúknu tú istú prácu robiť z domu🙂

liz_lemon
16. máj 2023

@diaalex to je riadne naivna predstava, ze ten kto robi s citlivymi udajmi nerobi z domu

maranco
16. máj 2023

@nikiki29 * programy ktoré majú fungujú len u nich v kancelárii, takže niekedy by sa to aj dalo doma, ale nedá sa lebo nie je software *

Ak sa chce dá sa robiť šifrované VPN spojenie z domu do PC v kancelárii a byť pripojený na "vzdialenú plochu" takže sa dá pracovať s akýmkoľvek programom.
Len to musia chcieť urobiť a nehľadať výhovorky prečo sa to nedá.

Tiež poznám organizácie kde mali obe rovnaký program a v jednej sa dalo HO a v druhej kde šéfka nemala doma PC, tak nemohli ani podriadený robiť HO, museli všetci chodiť do kancelárie a výhovorku mali, že sa to nedá v ich programe.

aliziana
16. máj 2023

Môžeš prípadne zostať na UPSVAR na rodičovskej, a nájsť si inú prácu na HO

autor
16. máj 2023

Ženy niektoré tu mudruje a nemáte asi ani poňatia ze na úrade práce sa nerobí len s ľuďmi na to je prvý kontakt a podobne oddelenia ..upsvar ma viac oddelení a viacero zamestnancov ..... ja som chcela vedieť že či je tu niektorá ktorá robí niečo pre upsvar Ho alebo nie , že či to niekomu povolili vôbec...áno k veci mi písali baby ktoré ste napísali ze nemajú na to kapacitu zrejme v tomto by bol problém... každopádne to asi nejdem z tohoto dôvodu teda ani riešiť .
Ďakujem za komentáre

nikiki29
16. máj 2023

@maranco tak to je hlavne o zamestnávateľovi… vravím, jej sa nedalo, okrem toho, že o služobnom notebooku mohla snívať, proste nenašli a nechceli nájsť riešenie počas dlhodobej PN, tak radšej prevážali spisy, poštu a zvyšok dali robiť asistentke. Pokiaľ vedúca oddelenia povie, že HO nie, zamestnanec sa môže aj pokrájať…

mateson
16. máj 2023

Okrem ekonomického oddelenia je to všade práca s ľuďmi. OSPOD, kuratela, kompenzácie,OSO, ŠSD, AOTP.

diaalex
17. máj 2023

@liz_lemon naivná predstava je upsvar a home office 😀😀😀

dadis
19. máj 2023

@diaalex a este pocas rodicovskej 😂😂😂

mamina7070
19. máj 2023

Samozrejme ze nie nechapem ako ta to mohlo vobec napadnut

lara_21
Odpoveď bola odstránená
Zobraz