Home office popri novorodencovi

lia09
9. dec 2016

vo vyssom stadiu tehotenstva som dostala ponuku pracovat z domu. Je to premna skvela sanca, kedze som bola dlho nezamestnana. Neviem presne na kolko hodin denne to je, vraj ako si zadelim. Len pracovat budem musiet co najskor aj po porode. Robili ste takto niekto? Da sa to zvladnut? Viem ze to zalezi hlavne aj od toho babatka, ze ake bude, len ma zaujimaju vase skusenosti.

eeffka
9. dec 2016

@lia09 ano robila som tak aj popri 1babatku aj popri 2babatku a prvacke.
Vsetko sa da ak si zodpovedna a vies si zadelit cas. Samozrejme velakrat je to na ukor tvojho spanku. Ja som mala deti nespave takze som chodila spat s nimi v podstate uz o 9-10 ale vstavala som o 5 a mala som 2hod absolutneho kludu do 7.

zooeynka
9. dec 2016

@lia09 za mna neexistuje...ak nebudes mat vypomoc vo forme babky/hocikoho tak to(asi)nepojde.

eeffka
9. dec 2016

@zooeynka 🙂 a preco by to neslo ?

lia09
autor
9. dec 2016

@eeffka tak viac menej to beriem tak, ze ked to naozaj nebudem zvladat, tak to proste necham. Ale potrebujem tu pracu hlavne pre moj pocit, ze konecne nieco robim. Ja som bola doma straaasne dlho a toto by bolo mozno vykupenie pre mna.

gala79
9. dec 2016

urcite sa to da (ked sa musi) ale neviem ci by som sa dobrovolne vystavovala takemu stresu... ja neveim robit veci "len tak na polovicu"... takze asi by ma stale hryzlo svedomie, ze bud zanedbavam dieta alebo pracu.... zacarovany kruh ktory urcite neprida na psychiku cerstvej mamine...

nerko
9. dec 2016

Jasne ze to ide. Robila som den pred porodom a hned po porode. A stale tak makam, 2 deti doma. Takze ked spia, hraju sa, manzel postrazi ked pride z prace, ked ich zoberie von. Aj babky pomozu. Cez vikendy. Sama si to organizujem a robim tolko co mi situacia dovoli, spravidla na ukor mojho sukromneho casu.

eeffka
9. dec 2016

@nerko tak to si vystihla ze je to na "ukor sukromneho casu". Staci si spocitat kolko zo dna konkretna zena travi malovanim sa, obzeranim, konikovanim, citanim, pletenim , zbytocnym varenim,pecenim...kazdy si doplni svoje a v tomto case moze pracovat.
Samozrejme ze beriem do uvahy ze dieta aj matka su zdravotne fit.

zooeynka
9. dec 2016

@eeffka Ja osobne som bola z nedostatku spanku uplne nepouzitelna, neviem si predstavit ze by som sa mala este popri starostlivosti o babo sustredit na pracu, podavat nejake vykony, ved som nebola schopna ani uvarit, hlava mi padala, prsia ma boleli a kym som si zvykla preslo 5-6 mesiacov. Pokial si to ty zvladala este aj pri druhom dietatku tak mas moj obdiv, ja by som taku pracu nevzala...Stale si myslim ze v prvom rade sa ma matka venovat babatku a nie sa rozptylovat pracou, ja vravim len za seba...proste by som flakala bud jedno alebo druhe...

lia09
autor
9. dec 2016

@nerko no ja prave to potrebujem, aby mi to ubralo cas 😉

moonglow
9. dec 2016

pracovala som pri oboch detoch z domu vzdy od cca konca šestonedelia s absolutne minimalnou pomocou babiek a maximalnou ignoraciou ich otca ... ide to v pohode len si musis dobre zadelit cas ... ak deti malo spia, spis vzdy s nimi... ak spia v noci dobre, vyuzi na maximum ich denny spanok ... ak je v byte ako po vybuchu a ty mas deadline, musis sa naucit neporiadok ignorovat (celkom iste neutecie 😉 ... do mrazaka si urob zasobu nejakych zdravsich polotovarov, aby si nemala pocit, ze umries od hladu, ak nestihnes 1 den navarit ... kazdy den chod na prechadzku, hlavu (aj dieta) musis nutne vyvetrat ... a neodkladaj si pracu na vikendy, potrebujes aj "volno" ... drzim palce, iste to zvladnes 🙂

lia09
autor
9. dec 2016

@moonglow 😘 toto som chcela pocut 😉 Neporiadok ma absolutne netrapi a manzel je taky, ze pomoze absolutne vo vsetkom. Babky su ako tak k dispozicii, aj ked nie na cely den ale to by som ani nechcela 😉

jana_eyre
9. dec 2016

Ja som tak síce nerobila, homeoffice som mala len do prvého porodu, ale myslím že ak mas prvé dieta nemal by to byt problém, AK to nebude príliš dráždivé babo a ty budeš v poriadku..

Len chcem podotknúť, ked budeš mat babo aj z toho prameni pocit, ze konečne niečo robis..😉

Ja by som to pri svojom prvom narocnom synovi nezvladla, ale key nebol tak urevany a ja psychický odpalena, dalo by sa to minimálne prvý polrok..

Ako vravis, ved ked to nepojde tak to nechas..

eeffka
9. dec 2016

@zooeynka ja mam administrativnu pracu a kazda vie co to robi ze obrovsky rozdiel vo vykonnosti ak sadnem a makam ako fredka lebo cas a termin tlaci ( dieta 🙂 ) a ako ked sedim v kancli, do toho 5hovorov, 3 kolegovia a kava...
tento typ prace sa da robit doma uplne v pohode, mas pevne terminy a si sama sebe pani. Iste su nepredvidatelne veci ako choroby a pod ale to nie je stale. a dalsia vec je ze sice som vstala skoro rano o tej 5 ale o 7 som mala porobene, vychystala som starsiu do skoly a druziny a do 16,00 som bola matka 1babatka. cize mala som 9hod na to aby som nieco uvarila ( nevarim nic zlozite, nemam na to bunky) upratala ranny bordel co je v byte zalezitost max 30min a mozem robit co chcem, ked som bola nedospata tak som zalomila s malou na polhodku... poviem pravdu ja neviem co robia matky s detmi do 6m doma cele dni... suchaju nohami? v lete sa zrejme prechadzaju a kocikuju ale v zime? Popri praci som stihla ist aj s kamoskou pokocikovat, pokecat, ked prisla vacsia zo skoly napisat ulohy... neviem podla mna je to s dietatom do 6m uplne ze s prstom v nose, cim je dieta starsie a pohyblivejsie je to narocnejsie , vtedy to islo na ukor spanku. Po roku som isla uz naspat do prace a mala k babke a vtedy som to uz brala tak ze v praci oddychujem a nemam za sebou mamaaaaa a ked kolegovi poviem pridi za 10min tak pride naozaj za 10 nie za 30sec

vcielka24
9. dec 2016

Ahoj tiez som pracoval pri prvom aj druhom babatku. Je to super reset 🙂
Deticky aspon stravili troska casu aj same s tatinkom a ja som sa mohla realizovať aj inak ako len pri plienkach.
Zaroven bolo skvele ze tatinko sa prakticky zorientoval vo vsetkom od prebalovania, kupania, odsavania soplikov az po pripravu prikrmov atd 🙂

nerko
9. dec 2016

@lia09 Tak nemas nad cim vahat ked Ti ma aj kto pomoct. Hlavne na zaciatku, kym sa zotavis, urobis rezim, dojcenie, hormony... ja som akurat dorobila, starsia u babky, mladsia mi tu pisti a hra sa s hrkalkou, ja balim darceky a cumakujem konika, o chvilu pojde papat a spat a ja zas pracovat. Veselo mame 😊 A ak to nepojde tak s tym skoncis.

littleslovak
9. dec 2016

@lia09 ak budes mat plny uvazok len ho budes vykonavat z domu malo by to byt na 8 hodin denne. ak to mas od vykonu, alebo na dohodu tam to moze byt aj inak.
vsetko podla mna zalezi od toho co je to za pracu, ako si ty vies zadelit cas a ci si ochotna neskor popri starostlivosti o babatko a domacnost namiesto oddychu este pracovat.
jedina vyhoda prace z domu je ze nemusis cestovat a tych 8 hodin si teoreticky mozes rozdelit a neodrobit ich vsetky naraz. ALE treba vziat aj do uvahy ozaj typ prace, ci ti nar bude volat sef alebo kolegovia, ktori maju beznu pracovnu dobu. vtedy sa nevyhnes odracovaniu si niektorych veci v beznych business hours.

yennn
9. dec 2016

Zalezi samozrejme od babetka. Niektore vyzaduju pozornost stale. Moj sa vzdy vedel zabavit. Pracovat sa by sa dalo do cca 3 rokov. No potom, ked uz bol v skolke a bol chory, nemala som OCR ale homeoffice. To bolo same"teraz bud tichucko, maminka ide telefon

yennn
9. dec 2016

...pardon nedopisala som...
maminka ide telefonovat s dolezitou tetou, teraz musim toto dokoncit, zlaticko az za chvilku a pod. Vlastne taka normalna praca, ktora vyzadovala kontakt s okolim pocas pracovneho dna - to sa nedalo uz potom. Ale ak by to bolo cojaviem vymyslim si preklady, prepisovanie, uctovanie a pod. co si vies zadelit v case ked dietatko spinka alebo vecer, to by sa dalo. U mna ako vravim - vo vyssom veku to bolo stale tazsie a tazsie, kolkokrat za den je matka schopna odmietnut ziadost dietata "pod sa so mnou hrat maminka" ?

salomuska
9. dec 2016

chod do toho, da sa to. mam vlastne podnikanie, ktore sa neda len tak prerusit, takze ked sa napriklad narodilo tretie dieta, tak som robila normalne hned po prichode z porodnice,, cca 4 hodiny denne. cez spanok dietata, vecer, jednoducho nejaky cas sa vzdy najde, je to o vlastnom nastaveni sa.

zooeynka
9. dec 2016

@eeffka Ved vravim....mas moj obdiv ;)

lia09
autor
9. dec 2016

@littleslovak no ono to je tak, ze mi niekto zavola ze potrebujem napr 10faktur. Ale nemam na to stanoveny ziadny pevny cas, ze do tyzdna to musim spravit. Proste ako spravim, tak spravim. Ak by som tam mala deadline, to by bolo horsie lebo by som bola v strese

shia
9. dec 2016

aj ja som tak robila, aj cele tehu, aj po porode a stale - cez den naplno s dcerkou, a robila som az po veceroc/nociach, ked zaspala, takze ona ani nevdela, ze ja pracujem, ja som sice non stip nevyspata, ale nechela som obetovat cas s nou. ked horeli terminy, poobede povarovala aj babka, ale gro som robila po veceroch. Da sa to, len treba obetovat volny cas, aj cez vikendy som robila casto cele...

asaela
9. dec 2016

urcite sa to da, ale zavisi to od dietata a jeho temperamentu. ak budes mat spokojne babatko, tak bez problemov. ak budes mat maleho nervaka, zabudni. vyskusaj, uvidis, ale bud pripravena sa na to v tom druhom pripade vykaslat, lebo inak prides o nervy. drzim palce.

eeffka
9. dec 2016

@lia09 moja mila to mas dreamjob, ja by som tych 10fa spravila s dietatom na prse popri inom za 20min , ber to a nepusti 🙂

maminkasisa
9. dec 2016

jasne, ze to zober, ved uvidis, mozno to pojde, mozno nie, ak nie, tak skoncis.... ak budete zdravotne v poriadku, tak sa to da.... ani by som nerozmyslala, pises, ze si bola dlhsie nezamestnana....

dasa369
9. dec 2016

dá sa to, ja mám tri deti a robím tak od narodenia najstaršej. ja robím tiež, keď deti spia, najdôležitejšie je hned nabehnúť na nejaký systém. nepočítaj ale s tým, že sa bábo bude hrať a Ty budeš popri ňom pracovať, tak možno 5-10 minút to ešte ide, viac určite nie, takže ten režim si nastav tak, aby si pracovala počas ich spánku. potom to pôjde, nemusíš sa báť.

littleslovak
9. dec 2016

@lia09 to znie dobre. uz len aby ti nedrncal telefon kazdych 5 minut 🙂

eeerickal1
9. dec 2016

Tiež si nemyslím že by to musel byť hneď problém. Využi šancu a potom keď už budeš vedieť aké je maličké tak sa rozhodneš.Neboj sa toho ja síce nemám s takouto prácou skúsenosť ale viem že veľa závisí aj od toho ako si bábo naučíš a ako si zvykne treba ho trošku nechať aj samé niekde vo vajíčku alebo kde pri sebe ale nemusíš ho stále na rukách vláčiť 🙂 ak stále neplače pri kolikách alebo čom 🙂 skús a uvidíš 🙂

silaviat
9. dec 2016

vsetko sa da ked sa chce..ale zalezi i ake budes mat dieta... niektore su tak uplakane a narocne,ze vyzaduju 24/7 servis... ine babatka okrem jedenia a spania nepotrebuju nic a ani nevies ze ich mas... no ak mas organizacne schopnosti zvladnes to

lia09
autor
9. dec 2016

baby ste strasne zlate, dakujem vam velmi pekne za podporu 😘 Sice som uz rozhodnuta tu pracu vziat, no len ja som taky sralo 😔 . Predsa len som z toho pracovneho kolotoca vypadla na velmi dlhu dobu. Ale tieto slova su pre mna balzamom na dusu 🙂