Hodnotenia zamestnávateľov - Lučenec, Rimavská Sobota

katariang
27. okt 2016

Ahojte.
Rada by som počula reálne skúsenosti mladých žien mamičiek so zamestnávateľmi a pohovormi.
S čím ste sa stretli, aké požiadavky mali a pod. V poslednej dobe uvažujem nad zmenou, a poviem Vám, že niekedy sa nestačím čudovať, čo malý podnikatelia zo seba na pohovore dokážu vypustiť a podobne)))

katariang
autor
27. okt 2016

Napr. tak najnovšie : Pozícia : Manažérka predaja, informácie a náplň práce v inzeráte žiadne. Na pohovore s majiteľom firmy po mojom predstavení prišiel šok s otázkou - a vy ste zamestnaná???? A ja mu vravím, že samozrejme. A on na to : Tak to mi stačí, my hľadáme cez projekt Úradu práce. A ja mu vravím - tak táto informácia stačí aj mne. A ona : Ako to myslíte? Ja : vy hľadáte človeka, ktorý bude robiť manažérsku pozíciu za minimálnu mzdu, ktorú Vám bude preplácať štát......čiže vy budete mať zadarmo človeka. Chápete to baby? Pozícia čo inde na Slovensku pod 1000 euro nejde....Ako mala som dosť teda. A to mám už čo to odrobené teda))))

natalym
27. okt 2016

@katariang Tak to je pecka.

dominika6
27. okt 2016

@katariang v obchodoch sa toto bežne stáva,že berú už len z úradu, ale som nevedela že sú takí zmrdi a už to robia aj na post manažera..

jeennyv
27. okt 2016

Baby mam rovnaku skúsenosť človek sa normálne z toho úradu nevie dostať moja prvá práca po škole bola na dohodu plus nejaká dotácia z up..skončili im výhody skončila som aj ja a detto všade kde prídem taký a hentaky projekt a majú ta v hrsti ak je práca zlá odísť nemôžeš lebo ta hneď up vyradí a ak sa ti pozdáva tak keď skončí dotácia z up tak si na to nájdu ďalšieho co môžu takto zamestnať...

katariang
autor
28. okt 2016

@jeennyv Ono je to celé na hlavu. pokiaľ si chce človek nájsť slušnú prácu, tak mám pocit, že bez známostí nemá šancu. Ja by som pochopila projekty cez úp na zvýšenie zamestnanosti mladých, ale potom nech sú firmy zaviazané si týchto ľudí nechať a zaplatiť im podľa vykonávanej pozície normálne peniaze. Však toto je celé zle. Ja mám napr. rrobotu dobrú, nemôžem sa sťažovať, no chcem zmenu, posunúť sa, rásť....Ale myslím si, že ak sa mi nepodarí dostať do nadnárodnej spoločnosti, tak v tejto hladovej doline nemám šancu.
A tie pohovory 🙂) No otras. Naučené formulky z googlu, celé zle podľa mňa. V celku mám skúsenosť takú, že normálna spoločnosť = dobré výberové konanie. Aj keď možno tlaky na psychiku, ale zas ak hľadajú ľudí ktorý majú zvládať nejaké zaťaženie tak chápem.Ale ak Vás ide cvičiť a vysmievať sa Vám niekto, kto za Vás nieje ochotný zaplatiť tak to je už podľa mňa drzosť.
Inak baby zaujímalo by ma, kde pracujete, a či ste spokojné, alebo tak. Prípadne hodnotenia na zamestnávateľov.
Ja pracujem momentálne v RS v zdravotníctve a myslím, že tu je to celkom OK.

jeennyv
28. okt 2016

@katariang ja som pracovala vo vzdelavacke.. robota dobra no vedenie na prd a tak to aj vyzeralo...fluktacia ľudí každý mesiac ani si si nepoznal kolegov na inej pobočke...

mirus66
28. okt 2016

Ahojte, ja pracujem v Lučenci v malej výrobnej firme ako asistentka a v podstate dievča pre všetko. Polovica "zamestnancov" je na živnosť a ostatní na pracovný pomer,samozrejme väčšina cez projekty úradu práce...mňa tam taktiež zamestanali prostredníctvom projektu. Na výplatnú pásku dajú minimum,niečo na ruku...takže keď pôjdem niekedy na materskú,tá bude vypočítaná z minima 😕
Pohovor tiež neskutočné...prebiehal priamo na úrade práce za prítomnosti pracovníčky úradu a bez problémov sa ma pýtali,či plánujem deti a kedy ich plánujem. Na pohovore matky s deťmi automaticky odmietli,nakoľko tie si žiadali pružnejší pracovný čas a aj vyššie ohodnotenie. A viete ako to medzi podnikateľmi v malom meste chodí, takmer všetci sa medzi sebou poznajú a vymieňajú si info koľko € dávajú svojim zamestnancom,dohodnú sa spoločne na určitej sume,ktorú neprekročia. A tak im zamestnanci neodídu,lebo na tej istej pozícii zarobia rovnako v hociktorej firme v meste...

katariang
autor
7. nov 2016

Toto je problém dnešnej doby. Dobrých firiem je ako maku a bez doporučenia si ani neškrtnete vo väčšine z nich.....nie preto, že by človek nebol schopný, ale preto, že do takých firiem chcú ísť aj ľudia, ktorí majú dostatočnú prax z menších spoločností....nuž na Slovensku je to ťažko.Ale zas ambície ešte nikoho nezabili)

katariang
autor
8. nov 2016

máte niekto nejaké recenzie čerstvé z posledného obdobia?Ja pridávam :
Spoločnosť SCA Hygiene Products - 1.kolo - zamerané čisto na psychiku, či zvládate tlak, napätie, buchnete, nebuchnete a pod. Potom týždeň čakania pozvánka na 2.kolo. Tam dve modelové situácie na predaj. Už v kľudnom duchu. že dajú do týždňa vedieť. Týždeň prešiel, žiadna odozva. Čakala som ešte 3 dni a potom som slečne personalistke zavolala ja : bohužiaľ vybrali sme iného. Pýtam sa, a to ste nemohli aspoň mailom poslať odpoveď? A tu ma zabila : Zabudli sme!!!!Ako po poslaní životopisu fajn chápem, po prvom kole aj keď by mi to bolo divné, ale fajn, možno mali veľa ale po druhom kole ti už fakt nepochopím, či je problém vyrozumieť 3-4 ľudí. Ale svedčí to o firme svoje.

mirus66
8. nov 2016

@katariang to je vo väčšine firiem tak, že sa neozvú vôbec... 😒

katariang
autor
8. nov 2016

ja mam chvalabohu opacnu skusenost ale je pravda ze len pri velkych firmach to mava hlavu aj patu,ale toto ma fakt dojalo))))

modreok524
28. jan 2024

BRATISLAVA - PROSTOXX
NAJNEGATIVNEJSIA SKUSENOST V MOJOM ZIVOTE. OBYČAJNE CALL CENTRUM KDE DOSTANETE PAPIER A IBA VOLATE LUDOM A ZISŤUJETE CI SA IM DARI V PODNIKANÍ ALEBO NIE A CI MAJU SKUSENOSTI S PODNIKANIM. VRAJ ,,IBA,, MAIL VASEJ FIRME OD NASEJ. MALI SME BYT NEODBITNY. NESKOR KROK DVA KDE ZNOVA PO 100 TELEFONÁTOCH VOLATE ZNOVA NA TIE ISTE CISLA AJ KED POVEDIA Z PRVEHO TELEFONÁTU ZE NEMAJU ZAUJEM ZE CI IM PRISIEL MAIL A CI MAJU ZAUJEM O INVESTOVANIE A ZASE VYPYTOVACKY CO AKO SA IM DARI A PODOBNE. CI MAJU SKUSENOSTI CI NEGATIVNE. AJ KED NEMAJU ZAUJEM LEBO NECHCU ALEBO MAJU NA TO NIEKOHO SVOJHO AJ TAK VOLAME S CIEĽOM CISLO 3! ANO PO 3x AK AJ ONI NECHCU IM MY MAME VOLAT A OTRAVOVAT ICH ALE POZOR! NIE CEZ NAHRÁVACÍ TELEFON LEBO VEDIA ZE TOTO ROBIT NEMOZU. PLNO INYCH VECI SA TAM DEJE VO FIRME A NAPRIKLAD AJ TAKE ZE AK NEMA ZAMESTNANEC PAR MESIACOV PO SKUSOBNEJ DOBE KLIENTA KTORY INVESTUJE ASPON 3000€ TAK MA VYPOVED! VOBEC SEM NECHOĎTE PRACOVAT!