Zdravím, spolu s priateľom si už dlhšie hľadáme prácu v zahraničí ( Nemecko, Rakúsko, Česko...) a zatiaľ sa nám moc nedarí. Naideálnejšie skladníci alebo operátori výroby ale nebojíme sa inej práce. Chcela by som sa preto spýtať či nepoznáte nejaké dobré agentúry ktoré sú férové a naozaj sa cez nich oplatí ísť. Sme mladý pár, obaja som skvelou angličtinou a základmi nemčiny, chceli by sme ísť vlasntým autom preto skúšame krajiny blízko Slovenska. Za každú radu alebo skúsenosť Vám budem vďačná.
Ďakujem a pekný deň 🙂
Nepisal tu tvoj frajer pred chvilou to iste? Za rakusko - perfektna anglictina ti vo vyrobe nepomoze... ak mas zaklady nemciny, tak mas aku taku sancu prejst cez pohovor (u nas do 1 firmy sa robi jazykovy test). Agentury: transfer, hofmann, tti, trenkwalder...
Treba vedieť po nemecky a nie po anglicky keď chceš do at, de. Tu ti je AJ akurát tak na 3 veci. Otvor si Google a hľadaj na stránkach UP a ams.at/ jobroom. Ale keď vám jazyk nejde tak asi tazko
@stellarstar tiez sa cudujem, ze kazdy s anglictinou sa trepe do at.. hlavne, ked tu samotni rakusania nevedia poradne po nemecky😂 a na pozicie, kde by ich vzali aj s anglictinou nemaju patricne vzdelanie a skusenosti
@guiseppinka neviem si predstaviť ist so Anglicka ci nebodaj do USA keď AJ neovládam, na SK som sa učila NJ 8 r tak samozrejme som sa vybrala do AT a nie do inej krajiny. Ľudia majú dnes viac možností a najmä internet google atď ja ked som mala 19 a šla do AT net nemala ani mk vtedy nebol malý sme len telefón a zvládla som to ale čím vyspelejší tento www svet je tým hlupejší sú ľudia a najmä faul lebo sami nevedia. Keď ja my staršie generácie zvládli bez netu a mk tak by to naozaj mohli aj oni ale dobre ze nechcú aby sme my za nich všetko vybavili
@stellarstar asi tak. Aj ked ja som tu tiez dosla bez nejakej super nemciny, lenze skor som tu "bola dojdena"😂 takze som to mala trochu lepsie... ale potom som sadla a zacala makat na jazyku. Chcem tu zit, decka mi tu chodia do skol, potrebujem riesit veci a hlavne chcem pracovat. A to bez jazyka nejde...
@stellarstar pýtala som sa na skúsenosti alebo možno doporučenie nejakej spoľahlivej agentúry a nie o výlevy o tom ako sú dnes ľudia neschopný alebo si blbo vyberajú. Nech sa Vám darí
@jmac mne sa darí lebo viem používať sedliacky rozum a silu Internetu. Otvor si ams.at/jobroom tam si nastav spolkovú krajinu, mesto, odbor v ktorom hľadáš job, klikni na vollzeit alebo teilzeit ktorý chceš a veľa šťastia v hľadaní. Treba volať a mať Lebenslauf aj motivationsbrief alebo bewerbungsschreiben 🍀
@jmac bohuzial @stellarstar ma pravdu. Som za hranicami uz 7 rokov a tiez mi nikto nepomahal s najdenim prace. Moja anglictina bola biedna, nemecky som sa vedela, a vlastne to aj doteraz, len pozdravit. Tak som si hladala pracu v krajine, kde by som mohla vyuzit aspon tu moju biednu anglictinu. Citala som na nete recenzie a skusenosti ludi roznych agentur. Riskla som to a podarilo sa. Dostala som sa za hranice cez pofidernu agenturu. Zaciatky katastrofalne, ale potom to uz bolo len lepsie.
Spoľahlivá aj nespoľahliva agentúra nemá záujem o ľudí na nekvalifikované práce bez znalosti jazyka. Na angličtinu, či perfektnú či otrasnu, u skladníka či operátora výroby tu všetci zvysoka kychaju. Dajte nemčinu aspoň na úroveň B1 a skúste ešte raz, pohne sa to.
@jmac pracuju tam aj slovenky. Najdes ich aj na fb