Hľadanie práce v zahraničí

kristi450na
5. aug 2024

Ahojte,, s priatelom hľadame pracu v zahranici. Nejde o konkretny štát, sme otvorený akejkoľvek možnosti. Neviete poradiť nejaku dobrú a spoľahlivú agentúru z vlastných skúsenosti alebo zo skúsenosti vašich známych.
Na internete je toho veľa, ale nie som si istá všetkými recenziami. Ďakujem pekne.

melanta
5. aug 2024

1. Nejde o konkretny štát - neverím, že ovládate na vysokej úrovni všetky jazyky. Takže určite ide o to, aké jazyky ovládate a na akej úrovni.
2. Aké máte vzdelanie? Nie v každej krajine akceptujú každé slovenské vzdelanie. Takže záleží, či chcete ísť robiť nekvalifikované pomocné práce alebo niečo kvalifikované.
3. Aké máte pracovné skúsenosti a zručnosti? A aké pozície chcete v tom zahraničí robiť? Ako chcete bývať? V podnájme či na ubytovni? Od toho sa odvíjajú ďalšie záležitosti ako bývanie, príjem, atď.

Posielam link na jednu pár dní starú diskusiu. Je v nej trochu viac emócií, ale možno ti nasvieti pár informácií o tom, aby bol človek realista. Určite odporúčam prečítať úplne celú, je tam množstvo cenných informácií. https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/praca-v-zahranici-pre-dvoch/

svetlonos
5. aug 2024

@kristi450na
ahoj, ak viete nemcinu pozri stránku hogastjob.
Tam sú pracovné ponuky priamo z hotelov a bez agentúry. V gastre vacsinou dostávaš k práci aj ubytovanie a stravu za maly poplatok.
Keď nebudete vyskakovať a robiť nadčasy, celkom fajn zarobíte vzhľadom na to, ze by ste nerobili na vysokej pozícii. Potom je stránka kununu a tam píšu ľudia hodnotenie na zamestnávateľov. Pokial tam ten váš bude, precitaj si.