Hľadanie práce - tipy

zobaka
16. dec 2024

Pekný večer,
chcela by som zmenit pracu, (súrne, čím skor) ako si mozem pomoct, kde by sa dal zverejnit zivotopis? Na profesii ked zverejnim, mam obavy, ze mi budu vyvolavat "pyramidy" a spolocnosti, ktore hladaju obchodnych zastupcov, oplati sa zalozit profil na LinkedIn, ale čo pozerám, tam je všetko v angličtine. Dakujem

dadka1997
16. dec 2024

@zobaka preco by ta mali na profesii otravovat pyramidy? Neviem ani o tom, že by tam také boli, a este k tomu tam si mozes nastavit v akom odvetvy chces pracovat a linkedln nepoznam

zobaka
autor
16. dec 2024

@dadka1997 niekedy pred xy rokmi, som tam mala zivotopis a prave take ponuky vyvolavali cely den, musela som to zmazat

petamich
16. dec 2024

Profesia, LinkedIn ale mozno by som pripadne ja skusila proaktivne hladat a nie cakat, ci budem oslovena 🙂 a ano komunikacny jazyk LI je primarne AJ - ale aj tam vies ty reagovat na zavesene pozicie, ty si len vyklikaj profil a nastav status napr. open to work

zobaka
autor
16. dec 2024

@petamich samozrejme aj to, ale ten Linkedln ma zaujima najma

petamich
16. dec 2024

Vyklikaj si profil na LI, daj si preferencie a status open to work

buberova
17. dec 2024

Aby si niekto mohol pozrieť tvoje číslo alebo email na profesiu, musí si za to zaplatiť. Pochybujem že si tú námahu dajú z pyramídy. Takže zavesila by som to tam + do miestnej skupiny na facebooku. A určite nie je chyba poslať aj iniciatívne životopisy do firiem v tvojom okolí

melanta
17. dec 2024

@dadka1997
@buberova dámy, ako často využívate profesiu? Ak by, tak viete, že áno, budú jej volať finančné pyramídy, aj X krát za týždeň, od Allianzu po OVB, od veľkých skupín po malé. Je to ich hlavný portál na získavanie ľudí do tímov, obvolávanie tých, ktorý majú zverejnené CV na profesii. Volajú človeku bez maturity ako aj manažérovi.

melanta
17. dec 2024

@zobaka ak ti ide o pozíciu, kde nie je potrebný cudzí jazyk, vôbec nevadí, že budeš mať LinkedIn v slovenčine. Má ho tam v slovenčine obrovské % užívateľov a vôbec to nevadí, ak človek nehľadá job, kde ten jazyk potrebuje. Záležať si ale daj na dobre pomenovaných pozíciách, ktoré si robila, pretože podľa nich recruiteri vyhľadávajú.

zobaka
autor
17. dec 2024

@melanta super dakujem, vyskusam, musim sa na tej stranke zorientovat