Hľadanie lepšej práce - logistika

18. sep 2024

Dobrý deň,

Som zamestnaná už takmer rok a pol, moja prvá práca po SŠ. Zhruba od apríla si hľadám novú prácu, v odbore v ktorom pracujem teraz ale o niečo lepšie platenú a ideálne bližšie ako momentálne pracujem. V súčasnej práci nie som spokojná s platom ktorý je fakt biedny, zo začiatku som s tým bola okej veď aspoň naberiem prax a nájdem niečo lepšie. Hľadám si prácu v logistike- administratíva, kde aj aktualne pracujem. Ponúk nie je až tak moc, ale sem tam sa niečo objaví. Bola som na dvoch pohovoroch, posledný bol v piatok. Pohovor dopadol veľmi fajn, avšak prišiel mi email len s tým, že sa rozhodli pre iného uchádzača. Myslela som si, že keď naberiem nejakú tú prax, nebude ťažké si nájsť inú prácu v odbore a vyberám si len ponuky kde spĺňam všetky podmienky. Som zo západného SK. Mali ste niekto problém nájsť si prácu aj keď ste už mali nejakú tú prax? Ako ďalej?

Ďakujem

justxme
18. sep 2024

Kľudne by som na tvojom mieste reagovala aj na ponuky, v ktorých nespĺňam všetky podmienky. Neviem konkrétne čo všetko obnáša logistika, ale predpokladám, že nejaké plánovanie, možno komunikácia, či už telefonická alebo mailová. S takou praxou by si možno vedela rozšíriť tie prípadne ponuky aj na junior nákupcu alebo zákaznícku linku, takých ponúk je dosť, hlavne v rámci BA. A potom už teda len skúšať, posielať životopis (ideálne v ňom spísať aj čo všetko obnáša tvoja práca) a dobre sa pripraviť na pohovory.

tinalia
18. sep 2024

Logisticke centrum v Senci si neskusala? Tam bolo stale kopec ponuk. A urcite sa hlas aj tam, kde nesplnas vsetky podmienky (nemyslim vodicsky preukaz), ale ohladom nejakych inych zrucnosti, ktore sa vies v pohode popri praci doucit 😉

dancingqueen321
18. sep 2024

Vitaj v realite :D ale je mi to aj luto, doverne to poznam, preto ta dokazem pochopit. Ano, momentalne su schopni aj rok vycapovat to iste kazdy mesiac na profesiu :D a nepotesim ta, ja mam podstatne viac rokov praxe, vysoku skolu a celkovo zohnat pracu problem, lebo - ako pises - ponuk nie je az tak vela, ak hladame vo “fachu”. Moj muz dva roky nevie zohnat job, od covidu ma to iste co ja. A to som si myslela, ze ze po rokoch praxe, co sa driem to nebude problem. Este doplnim-moj muz ma docenturu, je na akademickej pode. Zijeme na vychode. A popri praci (mizerne platenej) nevie napriek 20+ rokom praxe a titulom, jazykom, zohnat projekt na IT. Takze ti uprimne drzim palce, ja tiez hladam a tiez od aprila, dokonca som cestovala na zapad na tretie kola pohovorov a nic. Uz vlastne nemam ani kam poslat Cv, takmer vsetky pozicie, co visia na nete a su aspon polozaujimave, uz som skusala :D naposledy mi volali mesiac po pohovore minuly tyzden, ze sa im prihlasilo strasne vela uchadzacov a ze sa im to vyberko natiahne… heh, to bolo 4.9. A 6.9. kukam, nanovo na profesii inzerat buchli :D tak mali vela uchadzacov. Normalne klamu.

pukina
18. sep 2024

rok a pol po SS je velmi malo na vyssiu alebo aj lepsie platenu poziciu v logistike. Ja mam odrobenych v logistike uz viac ako 15 rokov a tiez si pamatam tu frustraciu, ked ma po roku a pol alebo aj dvoch nechceli vziat nikde na seniorskejsiu poziciu, ale problem bol v tom, ze som si myslela kolko toho viem, ale realita bola uplne inde🙂). Skus sa posunut interne, vramci firmy, ak mate viac oddeleni. Neorganizuje vam zamestnavatel nejake skolenia, rekvalifikacie? Nepises, na akej pozicii pracujes, ale adminov dnes robia uz ludia, ktori v logistike v zivote nerobili, studenti a pod. Proste si musis nejak zvysit kvalifikaciu.