Hľadám spolucestujúcu, ktorá by išla so mnou pracovať do zahraničia

anglicko852
29. sep 2020

Ahojte mam 23 a nakolko ma korona pripravila o zamestanie a na sk si ho nemozem najst rada by som vycestovala fo zahranicia ....avsak nechcem ist sama . Nechceli by ste niekto ist so mnou?

nela82
29. sep 2020

@anglicko852 to snad nie je pravda.....

nela82
29. sep 2020

@anglicko852 ved si vycestuj a cestou s ak niekomu prihovor...tento nick vznikol zjavne za iným účelom.

sissy27
29. sep 2020

@anglicko852 podľa mňa úplne blbý nápad. Buď si sama s prepáčením neschopná a budeš niekomu len komplikovať život, alebo sa niekto pricucne na teba a budeš ho ťahať ako olovenú guľu na nohe. Do takýchto vecí je lepšie ísť buď s niekým, s kým sa poznáš a viete, čo od seba môžete navzájom čakať, alebo sám.
A teda k nápadu vycestovať a hľadať si prácu v zahraničí v tomto období, keď sa zatvárajú hranice, krachujú firmy, turistický ruch upadá a o prácu je núdza aj pre domácich, sa radšej nevyjadrujem.

anglicko852
autor
29. sep 2020

@nela82 nerozumiem o co ti ide ... vsak som sa normalne opytala... co komentujes ....ked sa ta to netyka

majkeel
29. sep 2020

Treba aj fotku, vahu a miery? 🙂

anglicko852
autor
29. sep 2020

@sissy27 o pracu je aj nudza tu ak si si nestihla vsimnut ....

mogaa
29. sep 2020

@anglicko852 a v zahraničí ťa čakajú s otvorenou náručou

sissy27
29. sep 2020

@anglicko852 no nehovor 😀 a preto na teba isto čakajú s otvorenou náručou a červeným kobercom v zahraničí 😀 Poviem ti novinku - v zahraničí majú presne také isté problémy so zamestnanosťou ako tu. Takže ak nemáš nejaké veľmi špecifické a žiadané schopnosti, alebo nie si ochotná robiť naozaj nepríjemnú prácu za minimálnu mzdu, tak asi veľmi nepochodíš.

vilma7
29. sep 2020

Ak tak idem na tvojom mieste najskôr ako aupair, zdokonališ sa v jazyku, spoznaš tam ľudí a potom sa môžeš osamostatniť. O prácu je teraz núdza takmer všade.

hopsadobrandejsa
29. sep 2020

Treba zvážiť aj krajinu do ktorej chces ist. Ja som bol v Anglicku raz a nikdy viac. Ak si este v zahranici nebola tak by som odporúčal krajiny ktore su bližšie k SK ako napr Nemecko ci Rakúsko.

Za súčasných okolnosti okolo korony by som vzdialene krajiny neuvažoval.

Co sa tyka podmienok do Švajčiarska, ak este stale platia stare nariadenia tak tu si vela ludi neškrtne. Pracovný trh je momentalne odkázaný na domácich. Ludia zo zahranicia nemaju povolený vstup do krajiny ani na pohovor z obáv importovania novych pripadov.

Netvrdim, ze je nemožné najst si prácu, ale súčasná situacia nie je ani v zahranici ružová. Ja osobne zvažujem zmenu, ale zatial si držím svoj stary job kedze ucty treba nadalej platit.

Vela stastia.

simina127
29. sep 2020

@sissy27 som v zahraničí momentálne.. Prace je tu strašne vela, clovek necha robotu a nevie si vybrať... Muz chcel odísť a hned mal skoro 4 ponuky a nevie ktorú si vybrať... To len vy na sk vidíte ako zle sa zije v zahraničí... Nechajte autorku nech si vyskusa.. Ja som tiež robila za minimálnu pred 8mi rokmi a dnes som uplne inde...trochu podporit nezaskoci slovaci....

anglicko852
autor
29. sep 2020

@simina127 dakujem pekne ...no slovač je slovač

anglicko852
autor
29. sep 2020

@sissy27 ach boze spamataj sa ... ty si momentalne v zahranici ze vies ....ako to tam je....ako vies co tam chcem ist robit

simina127
29. sep 2020

@anglicko852 nevšímaj si takýchto ludi.. Oni sedia doma na sk pri TV prezivaju a ty chceš nieco lepsie tak ti nedopraju...

marlent
29. sep 2020

A co by si chcela robit aku pracu??

anglicko852
autor
29. sep 2020

@marlent v podstate mi je jedno upratovanie pripadne niekde v sklade

nela82
29. sep 2020

@anglicko852 alebo si tú prácu nehladáš-kedže Anglicko nepoznáš a sama sa tam bojíš ísť...atd atd...bud to píše dieťa,alebo úchyl.

marlent
29. sep 2020

@anglicko852 a jazykovu vybavu mas nejaku?

ksulka
29. sep 2020

skus nejake ine forum bo tie odpovede tu katastrofa. su skupiny na fb typu slovaci v xy. ak vies jazyk, odhodlaj sa sama. drzim ti palce

marlent
29. sep 2020

@simina127 tu vobec nejde o to ze nieco zavidime...
Osobne mam v zahranici odpracovane viac ako na slovensku.
Ved sa jej tu pytali na jazyk momentalne je ekonomika v stave akom je nielen tu ale vsade vo svete plus sitiacia na hraniciach.
Ak nevie jazyk tak ju ogabu v prvej praci..

sissy27
29. sep 2020

@anglicko852 nuž asi nič extra tam robiť nebudeš keďže sama ani vycestovať nevieš 🤷‍♀️ Už to o tebe niečo napovedá. Tak veľa šťastia.

@simina127 Prepáč, ale tu fakt nie je čo závidieť a nedopriať. Mám závidieť, že niekoho snom je ísť robiť pomocné práce do zahraničia a spomenie si zrovna v najhoršom možnom období? Šikovní ľudia si bez problémov nájdu prácu kdekoľvek, aj doma. Život v zahraničí je určite dobrá skúsenosť, ale treba byť trošku priebojnejší a nie čakať, kto ma tam za ručičku odvedie.

anglicko852
autor
29. sep 2020

@sissy27 ja tam ani nič extre robiť nechcem ... proste stratila som pracu na sk momentalne sa v mojom obore tu nezamestnam ... tak chcem ist niekde do zahranicia aspon si zdokonalit jazyk... preto mam v nicku anglicku lebo som sa chcela opytat, ci niekto nema skusenosti s agenturou papaslovensko.sk...ta sprostredkuje pracu v uk

anglicko852
autor
29. sep 2020

@ksulka dakujem...nuz uroven slovenskehi naroda

anglicko852
autor
29. sep 2020

@nela82 ach boze

majah212
29. sep 2020

Skús si pozrieť na FB nejakú skupinu Slováci v Anglicku prip.nejale podobne a možno sa ti spostasti.len si dávaj pozor na podvodníkov prip. 'lakave" ponuky

mihula
29. sep 2020

@anglicko852 aj ja som v zahranicí a roboty kolko chces.Stači niekde zacat a postupne sa posuvat.Ano,kludne aj s niekym.ved si navzajom pomožete.Držím palce

mihula
29. sep 2020

@sissy27 myslim si,že už len to,že stratila pracu a hlada novu,by sme mali ocenit.Preco hned každeho zhodit kto sa snaži si najst pracu a nech je doba akakolvek.Ja ju uplne chapem,ved pracu je najst si ovela lahsie ako najst si ubytko.Vies kolko stoja pivnicne priestory na byvanie v USA.Ja ti to poviem 1000 dolarov a predstav si,že sa o ne musi delit Slovenka s Polkou aby to utiahli,tak preco nie radsej so Slovenkou?A vsade inde je to s ubytovaním zle a hlavne drahe

stefi_k
29. sep 2020

Ja tiež pracujem v zahraniči , robota sa da najst, ano je to trochu viac obmedzujuce jak pred koronou ale da sa. Len by som sa nespoliehala na to, že niekto bude komunikovat miesto teba, určite jazykove vedomosti potrebuješ. A určitu predstavu o praci tiež. Nic nepišeš o vzdelani ani o praxi, ktoru maš tak tažko na to niečo povedat, alebo poradiť. Ono si trba aj uvedomit, že kolko budeš v danej krajine potrebovat na život, a kolko musiš zarobyt aby si vyžila a nie lem živorila.

adamka25
29. sep 2020

@anglicko852 aj ty si ten slovak.trosku narodnej hrdosti by nezaskodilo

sissy27
29. sep 2020

@mihula stratiť a hľadať prácu je normálna vec, nie niečo, čo by sme mali špeciálne oceniť 🙂 a okrem toho - nikoho nezhadzujem. Normálne som napísala ako to teraz je - je problém vôbec vycestovať, rušia sa lety, zatvárajú hranice, prijímajú absurdné opatrenia z každej strany. Tak ako prišli o prácu ľudia na svk, tak prišli aj v každej ďalšej krajine zasiahnutej pandémiu, keďže mnohé odvetvia išli do kolien. Či máš pocit, že zatvorené hotely teraz prijímajú chyžné z východnej Európy? 🙃
A o tom, koľko stojí slušný život v USA mne naozaj písať nemusíš 😙 Tam sa teraz hlavne nedostaneš vôbec pokiaľ nemáš citizenship, visa alebo green card, takže to je úplne bezpredmetné.
Proste si slečna vybrala úplne zlé obdobie na začatie kariéry v zahraničí a ešte keď k tomu potrebuje extra človeka, nič viac nič menej. Nehovorím, že je to nemožné, len výrazne komplikovanejšie.