Hľadám si prácu v zdravotníctve

13. sep 2022

Čaute. Som vyštudovaná záchranárka a hľadám si prácu v oblasti zdravotníctva. Záchranárky už byť vôbec nechcem. Je to naozaj práca pre chlapa a mám dvoch škôlkarov. Rada by som ale ostala v zdravotníctve. Všade je teraz kreditný systém a nikde mi n vedia presne povedať, či môžem s bc. urhgentna zdravotná starostlivosť robiť aspoň v ambulancii. Rozposlala som si životopisy do ambulancií a keď sa mi niekto ozval a pozval ma na pohovor, tak som hneď vysvetlila, že som záchranárka. Proste nemôžem byť v komore, ak nepracujem Na zachráňme. Na tomto bode to zväčša zhasne.dost má to štve, pretože sme pracovali na všetkých oddeleniach. S odberom a podávaním infúzií mám úplnú prax. Kľudne aj administratívu by som robila...keď som písala na ministerstvo zdravotníctva, tak si môj mail prehadzovali z ruky do ruky a nikto mi normálne nevedel odpovedať kde vládne presne môžem robiť. Som z toho taká sklamaná. Neviem na koho sa obrátiť....

stellarstar
13. sep 2022

V DD nechceš pracovať?

puertorico
13. sep 2022

Ja pracujem v súkromnej klinike. Máme zdravotného brata ktorý je tiež záchranár. Je na ambulancii ako zdravotná sestra ale pracovnú zmluvu má ako "záchranár" . Takže skús aj súkromné zariadenia, alebo recepčnú. V nemocniciach by som ani neskúšala. Skôr v súkromnej ambulancii. Napr aj môj gynekológ by mal mať 2 sestričky, z toho jednu takú čo len objednáva a zdvíha telefóny ale žiadnu nemôže nájsť

ivusik8888
13. sep 2022

Ja som ortopedicky technik a je to tak špecifický odbor,že tiež budem mať problém sa zamestnať v zdravotníctve. Je super,že viete pichať inj. a iné veci s tým súvisiace. Je to aj kus o šťastí,znamostiach. Dalo by sa určite zamestnať na rôznych pozíciách,len natrafiť na dobrú ponuku, vhodných ľudí.

autor
13. sep 2022

@puertorico ďakujem 🙂 takže myslíš, že v súkromnej klinike mám hľadať?

petruldo
13. sep 2022

ja keď som si robila Vš v oše, tak viem, že vyštudovaný IBA záchranár nemal rovnocenné vzdelanie ako sestra, teda sestru robiť nemohol.

evkakorcek
13. sep 2022

@stellarstar DD myslíš domov Dôchodcov?

stellarstar
13. sep 2022
evkakorcek
13. sep 2022

@stellarstar ja som tam pracovala ani nie dva roky a je to ušľachtilá práca Ale! ťažká, veľmi náročná. Platovo absolútne neohodnotena. Tam by svoje schopnosti a zručnosti zakopala. Doslova.
Potom ešte existujú ale aj inštitúcie ako napr. ADOS. To je na vyššej úrovni. Platovo veľmi dobre ohodnotené.
Alebo existuje možnosť "súkromné opatrovateľky".
V podstate si naplanujes časovo ako ti vyhovuje opatrovať ľudí ktorý budú potrebovať pomoc. Častokrát rodiny so senzorom potrebujú práve takéto opatrovateľky k ich blízkym. A vedia veľmi ale velmi dobre zaplatiť.

luccija
13. sep 2022

Odkial si?ja som pozerala na profesii velmi vela hladaju do sukromnych centier na recepciu, na ocnu kliniku a pod..v Ba

puertorico
14. sep 2022

áno skús súkromné 🙂 držím prsty 🍀

cacianka
19. sep 2022

Neviem odkiaľ si, v Ba hladaju mrte zdravotníkov, napr. Nou, určite by privítali kvalifikovanú silu. Plat je slušne vyšší ako bežne, je to špičkové pracovisko.

katulka94
13. mar 2024

Ak by si ešte hľadala kľudne mi napis správu 😊