Čaute. Som vyštudovaná záchranárka a hľadám si prácu v oblasti zdravotníctva. Záchranárky už byť vôbec nechcem. Je to naozaj práca pre chlapa a mám dvoch škôlkarov. Rada by som ale ostala v zdravotníctve. Všade je teraz kreditný systém a nikde mi n vedia presne povedať, či môžem s bc. urhgentna zdravotná starostlivosť robiť aspoň v ambulancii. Rozposlala som si životopisy do ambulancií a keď sa mi niekto ozval a pozval ma na pohovor, tak som hneď vysvetlila, že som záchranárka. Proste nemôžem byť v komore, ak nepracujem Na zachráňme. Na tomto bode to zväčša zhasne.dost má to štve, pretože sme pracovali na všetkých oddeleniach. S odberom a podávaním infúzií mám úplnú prax. Kľudne aj administratívu by som robila...keď som písala na ministerstvo zdravotníctva, tak si môj mail prehadzovali z ruky do ruky a nikto mi normálne nevedel odpovedať kde vládne presne môžem robiť. Som z toho taká sklamaná. Neviem na koho sa obrátiť....
Ja pracujem v súkromnej klinike. Máme zdravotného brata ktorý je tiež záchranár. Je na ambulancii ako zdravotná sestra ale pracovnú zmluvu má ako "záchranár" . Takže skús aj súkromné zariadenia, alebo recepčnú. V nemocniciach by som ani neskúšala. Skôr v súkromnej ambulancii. Napr aj môj gynekológ by mal mať 2 sestričky, z toho jednu takú čo len objednáva a zdvíha telefóny ale žiadnu nemôže nájsť
Ja som ortopedicky technik a je to tak špecifický odbor,že tiež budem mať problém sa zamestnať v zdravotníctve. Je super,že viete pichať inj. a iné veci s tým súvisiace. Je to aj kus o šťastí,znamostiach. Dalo by sa určite zamestnať na rôznych pozíciách,len natrafiť na dobrú ponuku, vhodných ľudí.
@puertorico ďakujem 🙂 takže myslíš, že v súkromnej klinike mám hľadať?
ja keď som si robila Vš v oše, tak viem, že vyštudovaný IBA záchranár nemal rovnocenné vzdelanie ako sestra, teda sestru robiť nemohol.
@stellarstar DD myslíš domov Dôchodcov?
@evkakorcek jo
@stellarstar ja som tam pracovala ani nie dva roky a je to ušľachtilá práca Ale! ťažká, veľmi náročná. Platovo absolútne neohodnotena. Tam by svoje schopnosti a zručnosti zakopala. Doslova.
Potom ešte existujú ale aj inštitúcie ako napr. ADOS. To je na vyššej úrovni. Platovo veľmi dobre ohodnotené.
Alebo existuje možnosť "súkromné opatrovateľky".
V podstate si naplanujes časovo ako ti vyhovuje opatrovať ľudí ktorý budú potrebovať pomoc. Častokrát rodiny so senzorom potrebujú práve takéto opatrovateľky k ich blízkym. A vedia veľmi ale velmi dobre zaplatiť.
Odkial si?ja som pozerala na profesii velmi vela hladaju do sukromnych centier na recepciu, na ocnu kliniku a pod..v Ba
áno skús súkromné 🙂 držím prsty 🍀
Neviem odkiaľ si, v Ba hladaju mrte zdravotníkov, napr. Nou, určite by privítali kvalifikovanú silu. Plat je slušne vyšší ako bežne, je to špičkové pracovisko.
Ak by si ešte hľadala kľudne mi napis správu 😊
V DD nechceš pracovať?