Hľadám si prácu a mám nízke sebavedomie

24. okt 2024

Ahojte. Hladam si pracu, no mam strasne nizke sebavedomie. Bojim sa ist aj na pohovor, nieto este nastupit do novej prace. Som strasne hanbliva. Posielam si zivotopisy a uz ked mi vola nezname cislo aj sa bojim zdvihnut lebo sa bojim ze ma volaju na pohovor. V predchadzajucich pracach som to len odtrpela lebo som vedela ze chcem ist na MD. Vedela som ze je to len docasne tak som vydrzala. No bolo to pre mna utrpenie byt s ludmi v kancelarii. A ked som mala telefonovat chodila som ked sa dalo volat zakaznikom na wc aby ma kolegovia nepoculi. Som strasny introvert. Nemam rada cudzich ludi. Teraz sa mi crta jedna praca kde je sef taky mlady chlap, sebavedomy taky fesak, az taky frajer. Mne je az zle ked si predstavim ist na pohovor, nieto este tam pracovat. Strasne sa hanbim. Strasne by som chcela pracu kde by som bola sama, maximalne s jednou kolegynou zenou. Ideal by bol home office, hladam, ale to nenajdem. Alebo u nejakej uctovnicky robit papiete. Kde si ma nikto nevsimne. Teraz boli take dobre dve ponuky prace no je to vo velkom kolektive tak som si ani ziadost neposlala. Minule som sa tyzden odhodlavala volat do jednej prace. Ten sef mi povedal nech pridem aj so zivotopisom. No nenasla som vobec odvahu tam ist. Pomoztevmi co mam robit? Nie som hlupa, som zodpovedna. Vzdy som sa dobre rychlo zaucila, chvalilo ma vsade. Aj pomaterskej mi vsade drzali miesto. No nikdy som nemala odvahu sa vratit. Vzdy som sa vyhovorila ze mi deti nevzali do skolky. Ani pocas MD. Rd som nenasla odvahu ist pozriet kolegyne do prace.

melanta
24. okt 2024

Psychológ. Toto je sociálna fóbia a povedala by som, že veľmi dobre pestovaná. To nie je ani hanblivosť, ani introvert, to je brutálna sociálna fóbia. Ak si budeš ozaj pomôcť, minimálne psychológa rieš.

marsmykkok
24. okt 2024

ak ti prekáža skôr kontakt s kolegyňami, riešiť s nimi blbiny a nemala si problém volať zákazníkom predavačku by si nechcela robiť v nejakom obchodíku kde si sama a nemáš kolegyňu?

autor
24. okt 2024

@marsmykkok tak mam VŠ aj prax. Chcela som nieco trosku "lepsie" ako predavacka. Ale akoze keby nie je nic ine brala by som aj to. Len nie je taka ponuka odkedy hladam. Vzdy vsetko v kolektive.

autor
24. okt 2024

@melanta nemam teraz nato peniaze bohuzial. Ani tu v meste nasom psycholog pre dospelych nie je.

ina2405
24. okt 2024

Súhlasím, toto je sociálna fóbia, nemáš problém kvôli tomu, že si introvert. Introvert nemá problém fungovať medzi ľuďmi ako taký, len ho to vyčerpá a voľný čas potrebuje tráviť sám. Skús pozrieť psychológa aj vo vedľajšom meste, ale nejaké autotechniky na zvládnutie úzkosti.

marsmykkok
24. okt 2024

autorka Ja mám pocit že hľadáš dôvody ako to nejde nie ako ide... Dnes vš neznamená nič, má skoro každý a kľudne aj podradnejšiu prácu, len nech si spokojná. Ja tiež som introvert a radšej teda upratovať ako robiť niekde v kancelárii kde je veľa kolegýň a vkuse melú... A čo sa týka tých predavačiek, väčšina obchodov je tak že sú samé, či už obchody na námestiach, ale aj napríklad bepon, lara bags, mobilonline a podobné s príslušenstvom pre mobily, papiernictvá a tak...

luccija
24. okt 2024

Psychológov máš aj zadarmo.Nerozumiem, keď si vedela aký máš problém prečo si to neriešila už skôr počas RD len si odsunula problem ...keď si dokázala vyštudovať VS, mať deti, pracovať tak také zle to nebude.Ved si trocha ver!!!

autor
24. okt 2024

@luccija lebo som dufala ze si najdem pracu kde budem sama. Alebo na HO. Kde su psychologovia zadarmo? Pozerala som na nete a berz okolo 50 eur za hodinu. Potrebnych je ako pisu 10 az 20 sedeni pri socialnej fobii.

autor
24. okt 2024

@luccija a ano pre mna skola, aj praca bola utrpenie. Odratavala som vzdy tyzdne, dni kym to skonci a budem doma. Dobre sa citim len v uzkom kruhu rodiny a s dvoma kamaratkami co mam od detstva.

janulka1802
24. okt 2024

Predavačky sú síce samé, ale komunikácia je základ. Nemyslím, že autorke by sa hodila práca predavačky.

ina2405
24. okt 2024

Sú aj zmluvní psychológovia, hľadaj podľa poisťovne, máš nárok na sedenia zadarmo, neviem koľko sedení.

madeincssr
24. okt 2024

Celkom bez interakcie s ludmi nie je takmer ziadna praca. Skus sa pomalicky osmelovat a aspon obcas byt aj mimo domova, ved nemusis byt hned komunikativna. Len pocuvaj, vnimaj, bud prirodzena aka si a mozno krocik po krociku sa budes osmelovat, viac si verit. Vacsina ludi je v pohode a citlivejsie duse navnimaju tvoju plachost a mozno ohladuplne iniciuju komunikaciu s tebou 🍀.

luccija
24. okt 2024

Ale, keď to trvá roky musela si vedieť, že to nie je v poriadku a bude ti to obmedzovat život.Ved aj kvôli deťom si sa musela socializovat nie?
Sú to výhovorky musíš vyjsť z komfortnej zóny vždy to je ťažké, ale iné ti nepomôže potom budeš na seba hrdá.Zavriet sa doma nie je riešenie iba sa udržujes v tom, že tam vonku to je ťažké, nebezpečné a doma mi je dobre...čo je sebaklam
No normálne si zistíš, ktorý psychológ má zmluvu s tvojou poisťovňou a raz ročne máš sériu sedení zadarmo.Zavolaj na poisťovňu a zisti, alebo si nájdu na webe.Budes potrebovať výmenný lístok od obvodnej, ak to chces mať zadarmo

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. okt 2024

@luccija ale ja nie som zavreta doma. Som s ludmi pri ktorych sa citim dobre. Nemam problem chodit na skolske, skolkarske akcie, na akcie pre deti co mame v obci atd. Porozpravam sa na prechadzke s hocikym cudzim, ci s predavackou v obchode, so susedou novou sa snazim skamaratit. To mi vobec nevadi. Lebo viem ze pokecam a tym to konci. Ide mi hlavne o tych ludi a hlavne muzov v praci. Keby mam este zenu nadriadenu tak ok. Ale muzov sa hanbim. Aj kamoskinych manzelov sa hanbim velmi.

yoxinka
24. okt 2024

Máš deti, pred nimi ako funguješ??? Všetkých sa hanbíš, to sedíte stále len doma??? Tvoj muž je v pohode s tým, že nejdeš na pohovor, lebo sa hanbíš alebo že si nepošleš životopis, lebo je to v kolektíve??? Máš nejaký problém s mužmi??? Nejaká divná výchova? Bol pri tvojej výchove prítomný otec alebo len mama? Život ti uteká pomedzi prsty, dievča zlaté, niečo s tým rob. Buď niečo zmeň, nájdi odborníka a pracuj na sebe alebo choď robiť upratovačku. Tie sú pre všetkých totálne neviditeľné, robia samé, neskoro večer alebo skoro ráno a absolútne nikoho nezaujímajú ani netrápia. Ideál pre teba. Nič proti upratovačkám, nechcem aby to blbo znelo, ja moju tetu upratovačku milujem, je to veľmi milá pani, robí skvelú prácu a keď ju občas ráno u seba stretnem, vždy s ňou prehodím pár viet ❤️.

stanzi
24. okt 2024

Prva vec - urcite smer psycholog/psychoterapeut. Inak sa ti bude tazko zit. Manzel vie, ako sa citis? Ak ano, neverim, ze by sa peniaze nenasli, toto je dost dolezita vec.
Druha vec - viackrat spominas HO. No neviem, ja teda full home office mam, a napriek tomu mam kazdy den meetingy s roznymi kolegami cez Teams, casto aj so zapnutymi kamerami. Takze HO ozaj nie je zaruka, ze sa nebudes rozpravat s nikym cudzim.

iwesska
24. okt 2024

Ja som ako ty,tiez som introvert. Nie je to ziadna socialna fobia,proste najradsej robim sama,max.s jednym clovekom v kancelarii, namam rada hluk,open space,ani telefon na uchu. Ak vybavujem veci,najradsej cez maily. Ja som proste takto vykonnejsia. Sme rozni a ozaj nie je povinnost mat rad spolocnost. To akokeby ste extroverta zavreli na 8h denne na HO. Proste to fungovat nebude. Nerucaj sa z toho,proste hladaj dalej,kym nenajdes vyhovujucu pracu. Ale tiez mi je smutno,ze svet je dnes orientovany hlavne na extrovertov.

autor
24. okt 2024

@stanzi vobec by mi meatingy cez Teams nevadili. Ale ze absolutne. Mat moznost HO bola by som stastna ako blcha. To je ine ako byt 8 hodin v kancli s niekym. A ist s kolegami na obed tak to je uz uplne ako za trest pre mna.

madeincssr
24. okt 2024

No ved mozes sa hanbit (aj vela muzov sa hanbi oslovovat zeny), nie je povinne s muzmi hned komunikovat. A ked oni iniciuju komunikaciu, hned vycitis, ci okrem vypocutia si (prip. pousmiatia sa) treba nejako zareagovat. Nik neocakava od vsetkych, ktorych stretne, duchaplne rozhovory. A opat, citlive duse hned spoznaju, ze nie si na spolocenske tlachanie.
Aj ja napr. chodim uz roky na obedy z prace sam.

autor
24. okt 2024

@iwesska no veru. Ja ked vidim ponuku prace hned si pozriem na nete o tej firme. A ked vidim tie kancelarie kde su vsetci po kope. No toto uz nikdy. Ja len dufam ze ma nevezmu do tejto firmy. Odmietnut nemozem lebo to je cez urad prace.

autor
24. okt 2024

@madeincssr ale sef je muz. A este taky arogantny, sebavedomy.

madeincssr
24. okt 2024

Hej, prilis sebavedomi ludia nie su ani moja "salka kavy". Ved mozes hladat dalej. Ale zas niekedy je prvy dojem klamlivy a po case sa ukaze, ze je vsetko (resp. mnohe) inak.

luccija
24. okt 2024

@iwesska ale asi neutekas na wc kvôli tomu, že nechceš telefonovať pred kolegami.
Autorka ty si mala nejaký konflikt s kolegami, chlapmi či prečo?Ja viem, že sa budeš obhajovať atď ..čo aj robíš.Ludi v dedine, škôlke poznáš tam si si istá ty sa musíš naučiť existovať aj medzi ostatnými, lebo inak budes stále takto úzkostlivo reagovať, selektovať, pozerať na webe fotky aká je kancelária atď...nezavolam, odmietnem, ale vnutorne ťa to trápi.Chcela by si za šéfa utiahnuteho tutmaka?
Práve ten arogantný šéf by v tebe zobudil, aby si sa stala priebojnejsou a smelsou, alebo utecies domov do bezpečia ako malé dieťa.

autor
24. okt 2024

@luccija nemala som konflikt s kolegami nikdy. Proste som hanbliva. A ano chcela by som mat za sefa utiahnuteho tutmaka. Doteraz som mala sefov sebavedomych a nic sa nezmenilo. Som stale utiahnuta. Z poslednej prace sme chodili aj na komunikacne skolenia. Tam nas natacali na kameru, hrali sme scenky a potom sme sa vsetci nato pozerali a hodnotili. Myslela som ze sa pod zem prepadnem. Potom sme sedeli za okruhlym stolom a skolitel sa spytal sefa ze kto je z nas najviac utiahnuty. Povedal pred vsetkymi moje meno. Ja uz toto nechcem zazivat. Uz sa nechcem prekonavat a trpiet. Vo vsetkych firmach to takto funguje. Ja si chcem niekde potichu robit papiere, nech o mne nikto nevie.

luccija
24. okt 2024

Tak to by vadilo aj mne čo píšeš nie každý je na predaj, scénky, ale asi to patrilo k tvojej práci a tá určite nebola vhodná k tvojej povahe.Ja zase nechcem viesť ľudí chcem mať svoju agendu tu si spraviť a nie viesť kolektív, motivovať atď ..ja, keď počujem meetingy, tabuľky, splnené plány a napredujeme je mi ťažko🙂Ale toho psychológa nezavrhni

autor
24. okt 2024

@luccija bolo to vybavovanie objednavok. Ziadna specialna praca. Nechapem naco nam to bolo. Ja proste len nechcem uz chodit do prace so stiahnutym zaludkom, vecer nemoct zo strachu zaspat. Uz som si odkrutila dve materske a chcem si uz ozaj najst stabilnu pracu ked su uz deti vacsie. Nie dokola riesit pohovory, zazcania, noví ludia. Pre mba je toto horor.

madeincssr
24. okt 2024

Nejake statne institucie, vyskumaky, labaky si nehladala? Myslim na nejaku administrativnu resp. administrativno/technicku pracu inteligentneho zodpovedneho cloveka

autor
24. okt 2024

@madeincssr to u nas v meste okresnom nie je. Sme mensie mesto. Ale ponuky pozeram nonstop. Na vsetkych strankach mam zivotopisy, posielam zivotopisy aj kde nesplnam poziadavky. Na mail mam nastavene aby mi chodili ponuky zo vsetkych stranok ako profesia a pod. Niekam na urad by som rada isla ale to je po znamostiach vsetko.

raztovsetkozmizne
24. okt 2024

Pohovory sú ešte ako tak ok, lebo tam sa im to strieda jak na páse. Horšie je zapadnúť do kolektívu.