Ahojte ani neviem ako napisat opytat sa? potrebovala by som niekoho kto by mi pomohool sa nejako odrazit v rakusku .Dostali sme sa do tazkej situacie a ja neviem ako z toho.Potrebujem pracicku nejaku v rakusku ale mam male dietat 2 rocneho chlapceka takze iba ak na nejake dvojtyzdnove turnusy ak by ste o niecom vedeli alebo o niekom bola by som vam zaviazana dakujem pekny zv dna 🙂
na turnusy ma napada tiez iba ta opatrovatelka ako pisala
@sissy27 to je na dva tyzdne, ale co viem,tak ti uznaju iba kurz z ceveneho kriza (tuto info mam od znamych, tak si to radsej over), ak chces ist opatrovat, treba vediet aaspon tie zakladne frazy,aby si sa v rodine dohovorila, kedze neuvadzas v akej urovni sa tvoja nemcina nachadza.. 😉 skus na internetovych strankach popozerat, cez agentury a najlepsie aj s nejakym ubytkom, pripadne privat kde zije viac slovakov, aby sa ti tie naklady aspon trosku znizili..
a preco nejde napr manzo robit niekde na stavbu, sklad, usw.??
@lujza18 Presne ako ti povedala @sissy27 na opatrovatelku potrebujes kurz, bez toho si zivnost v Rakusku neotvoris. A pocitaj s tym, ze ako opatrovatelka bez praxe mas aj obmedzene moznosti na umiestnenie do rodiny, pretoze pracovny trh je dost presyteny opatrovatelkami aj z vychodu a z toho vyplyvaju aj zarobkove moznosti. Ja to skor vidim na nejake upratovanie alebo pomoc v domacnosti, ale BB je od ruky, to by si tu musela byvat.
ja som robila niekolko rokov ako opatrovatelka- osetrovatelka vo viedni... cez agenturu polly http://www.agenturapolly.sk/ ...ale odkedy mam deti by som nevedela predstavit pracovat v zahranici...radsej skromne az chudobne s detmi ... ako 2 tyzdne bez deti..
@lujza18 hmmm tak ja neviem, máte problémy a jediné riešenie je, aby si sa ty zamestnala v rakúsku? a ako čo by si sa tam chcela zamestnať? z BB denné dochádzanie nehrozí, takže jediné, čo ma také na turnusy napadá, je opatrovateľka, ošetrovateľka - máš na to patričné vzdelanie / kurz? lebo bez toho to nepôjde... čašníčky robia ani nie na turnusy, ale na sezóny, čiže sú tam niekoľko mesiacov, to by asi pre teba nebolo...