Hľadám prácu v Rakúsku

lujza18
3. apr 2013

Ahojte ani neviem ako napisat opytat sa? potrebovala by som niekoho kto by mi pomohool sa nejako odrazit v rakusku .Dostali sme sa do tazkej situacie a ja neviem ako z toho.Potrebujem pracicku nejaku v rakusku ale mam male dietat 2 rocneho chlapceka takze iba ak na nejake dvojtyzdnove turnusy ak by ste o niecom vedeli alebo o niekom bola by som vam zaviazana dakujem pekny zv dna 🙂

sissy27
3. apr 2013

@lujza18 hmmm tak ja neviem, máte problémy a jediné riešenie je, aby si sa ty zamestnala v rakúsku? a ako čo by si sa tam chcela zamestnať? z BB denné dochádzanie nehrozí, takže jediné, čo ma také na turnusy napadá, je opatrovateľka, ošetrovateľka - máš na to patričné vzdelanie / kurz? lebo bez toho to nepôjde... čašníčky robia ani nie na turnusy, ale na sezóny, čiže sú tam niekoľko mesiacov, to by asi pre teba nebolo...

alka221
3. apr 2013

na turnusy ma napada tiez iba ta opatrovatelka ako pisala
@sissy27 to je na dva tyzdne, ale co viem,tak ti uznaju iba kurz z ceveneho kriza (tuto info mam od znamych, tak si to radsej over), ak chces ist opatrovat, treba vediet aaspon tie zakladne frazy,aby si sa v rodine dohovorila, kedze neuvadzas v akej urovni sa tvoja nemcina nachadza.. 😉 skus na internetovych strankach popozerat, cez agentury a najlepsie aj s nejakym ubytkom, pripadne privat kde zije viac slovakov, aby sa ti tie naklady aspon trosku znizili..
a preco nejde napr manzo robit niekde na stavbu, sklad, usw.??

lumiva
3. apr 2013

@lujza18 Presne ako ti povedala @sissy27 na opatrovatelku potrebujes kurz, bez toho si zivnost v Rakusku neotvoris. A pocitaj s tym, ze ako opatrovatelka bez praxe mas aj obmedzene moznosti na umiestnenie do rodiny, pretoze pracovny trh je dost presyteny opatrovatelkami aj z vychodu a z toho vyplyvaju aj zarobkove moznosti. Ja to skor vidim na nejake upratovanie alebo pomoc v domacnosti, ale BB je od ruky, to by si tu musela byvat.

evickapooh
11. júl 2013

ja som robila niekolko rokov ako opatrovatelka- osetrovatelka vo viedni... cez agenturu polly http://www.agenturapolly.sk/ ...ale odkedy mam deti by som nevedela predstavit pracovat v zahranici...radsej skromne az chudobne s detmi ... ako 2 tyzdne bez deti..

shh1965
25. mar 2016