Hľadám prácu pre 17-ročného priateľa v Bratislave

laury__
3. jan 2020

Ahojte, mam 18 rokov mam ukončenú len základnú školu a chcem ísť pracovať s partnerom niekde v Bratislave v automobilovom priemysle alebo pod. Lenže môj partner má len 17 rokov až v apríli bude mať 18 rokov vie mi niekto poradiť že kde by ho zobrali pracovať ako brigádnika a potom by ho dali riadne? Ale musí to byť tak ze kde on tak aj ja tam aby sme boli spolu. Súrne potrebujem prácu a samej sa mi to neoplatí ďakujem vám všetkým vo pred veľmi pekne ♥️

c_est_la_vie
3. jan 2020

@laury__ ja ti poradim- dokoncite si aspon strednu, i ty aj priatel. Ja robim v oblasti personalistiky a ludi bez SŠ prijimame iba ako upratovacov.
Navyse, plne spravy su toho, ako cely automotive segment prepusta, teraz naozaj nie je cas na hladanie prace v tejto oblasti.

tigev
3. jan 2020

suhlasim.. porozmyslaj nad strednou skolou.. ved je ich tolko, nieco ta musi bavit ;)

sissy27
3. jan 2020

@laury__ so základným vzdelaním môžeš tak akurát upratovať. Aj v tej automobilke zoberú radšej niekoho kto má aspoň výučný list a trošku zručnosti. Dorob si keď nie maturitu tak aspoň nejakú učňovku, nech máš remeslo v ruke.
Tipujem, že rodičia sú proti vášmu vzťahu, tak ste si rýchlo postavili hlavu, že idete spolu do podnájmu a všetkým ukážete, ako to zvládnete... ale to chceš fakt po zvyšok života žiť po podnájmoch a makať za minimálku vo fabrike alebo umývať dlážku?

lula313
4. jan 2020

No myslim, že do takého VW je podmienka ukončenie SŠ vzdelania. Skúsiť môžete napr MC donald, tam by mohli zobrať oboch

dopolbokaodrata
4. jan 2020

@laury__ so základným vzdelaním to asi bude problém.. Btw. vaše dieťa pôjde s vami či to nechávate niekde inde?

erikavesela
4. jan 2020

.

miadi
4. jan 2020

Bez strednej ani v automobilke neberu. To uz skor mozes ist robit nejake upratovacske prace v rakusku im to bude jedno ze nemas maturitu. Ale lepsie by bolo dokoncit si strednu keby len ucnovku ako časnička ..

abbey1
4. jan 2020

Obaja si dokoncite strednú školu, popri tom môžete pracovať ako brigádnici. Študenti brigádnici sú pre zamestnávateľa atraktívnejší než ľudia bez dokončenia stredoškolského vzdelania. Tak si viete slušne zarobiť a po skončení školy sa budete mať kam pohnúť s kvalifikáciou.

veronikaszabova
4. jan 2020

@dopolbokaodrata to asi necha mame 😳

caroline_
4. jan 2020

Ja som odišla zo SŠ, čiže mala som len základnú školu a robila som vo vyrobe, v mcdonalde, v kuchyni, čašníčku som robila a aj predavačku. Skus ten mcdonald alebo choďte do zahraničia. Inak mimochodom teraz si strednú robím diaľkovo :D

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
4. jan 2020

@hettinka ak je foto v profile jej, tak nie je úplne vhodné aby si priateľ išiel po svojom a nepomýšľali ešte na spoločný život 🙂 neskoro na túto radu.

hettinka
4. jan 2020

@sissy27 veď nemusia hneď spolu bývať v Bratislave.

sissy27
4. jan 2020

@hettinka majú spolu dieťa (ak je tá foto reálna). A bývať by mali tam, kde majú možnosť dokončiť si vzdelanie, zohnať nejakú brigádu a kde majú nejakú rodinu, ktorá možno aspoň trochu pomôže. Ak majú tieto možnosti v BA, tak je nezmysel sťahovať sa do Sobraniec, lebo tam je lacnejší podnájom.

hettinka
4. jan 2020

@sissy27 ona má uvedené bydlisko v okrese Rimavská Sobota. Takze sa do tej BA asi chcú presťahovať.

laury__
autor
6. jan 2020

Dobrý večer prajem všetkým, ✋ a veľmi pekne vám ďakujem za všetko. ♥️ Áno je to moja reálna fotka 😊 mam dcérku ktorá má pol roka. Áno mate pravdu mali by sme si dokončiť školu lebo lebo bez školy je to o ničom... A radšej zoberú takého kto je vyuúčení ako mňa to viem počúvam to stále od detstva od rodičov 🙂 🙄😅🤣 Bývam v Klenovci chceme sa zamestnať do Bratislavy kvôli práci a neviem ako to ešte bude z pre myslím si to ešte asi by som si mala dokončiť tu školu ako kadernicka chodila som v Rim. Sobote a po kým pôjde mala do škôlky môžem ísť pracovať 🙂 dakujem vám veľmi pekne 🙂

hettinka
7. jan 2020

@laury__ sikovna kadernicka, ak ta to baví, sa vie pekne uživiť. Aj popri materskej robiť. K tomu ešte kurz na nechty, alebo vizážistku a zarobíš si.

romanovic
13. feb 2020

@laury__ Rátaj s tým, že nájom garsónky v BA min. 400,-€, jasle, strava, doprava, min. 1000 € potrebuješ na to najnevyhnutnejsie minimum. Poviem ti uprimne, dvoch 18-rocnych s dieťaťom by som ja sama nezamestnala, ani neubytovala. V každom prípade ukončite aspoň strednú školu, aby ste nemuseli celý život robiť len najpodradnejsie práce za minimum peňazí.