Som teraz pol roka na urade prace, kedze poberam najvyssiu podporu a dieta mam doma. A, kazdy mesiac poslem nahodne cez profesiu jeden zivotopis (do takej firmy, co viem, ze tam by som nikdy nepracovala, lebo nechcem odmietnut pracu, kde by som v buducnosti mozno chcela pracovat), aby som mala na urad prace doklad o hladani prace. A zatial mi na kazdy zivotopis aj volali. Samozrejme, ze som povedala, ze uz to je neaktualne. Ale je teraz obdobie, ze sa lahko hlada praca, ked volaju na pohovory?
dlhodobo je nedostatok kvalitnych ludi…
@vanilkovazmrzka veľká pravda.
aj v nasej firme,aj vsade kde mi niekto pracuje je nedostatok ludi
Ja neviem najst, uz pol roka hladam, aj chodim na pohovory, viacere som aj odmietla, lebo neboli ochotni nastavit online pohovor. Pohovory, ktore som absolvovala, mala som min.4x za posledny polrok podozrenie, ze si len potrebovali odfahknutc ze na pozicii bolío XY konkretnych ludi, pozicie dookola vycapuju na profesii mesiac-dva, niektore firmy aj rok po tom, co mna zamietli (ze vraj uprednostnili ineho kandidata). Viem dokonca o ludoch, ktori sa hlasili dokonca na rovnake pozicie v rovnakych firmach (vsak sme z fachu) a to iste, len chodia od savla do pavla na pohovory, ak vobec nejake maju, vsade zamietave odpovede, dokonca moj niekdajsi manazer nevie najst, to ma cez 20 rokov praxe ako senior manazer aj head of… byvala kolegyna za financie ma cez 15r skusenosti a vysoku senioritu a nic, uz styri roky pozera profesiu a nevie najst iny job, tak hnije v povodnej firme… vraj ani na pohovor ju nevolaju a ked uz niekde konecne ano, tak po prvom kole ju zamietaju
Zalezi od vzdelania, praxe, lokality. Ale vseobecne urcite ano, lebo nezamestnanost je velmi nizka, tak logicky i uchadzacov je vyrazne menej.