GLS práca

karol1962
25. feb 2023

Ahojte,poznám tam viacero kurierov. Tak len aby ste si urobili obraz. Robia niekedy 10 a viac hodín podľa počtu balíkov,pri šoférovaní zároveň robia telefónnu ustrednu,robia s hotovosťou,kartami, odovzdávajú balíky,preberajú balíkyeste musia evidovať vsetko aj pisomne,nielen elektronicky... . Keď mi popísali ich den v práci, ani sa nečudujem, že chcú mať vybavené všetko čo najrýchlejšie. Táto práca je naozaj náročná, robia za kazdeho pocasia. Vraveli mi,že by im stačilo, aby každý si prebral zásielku,keď prídu, alebo aspoň niekoho splnomocnil. No,veru,je to náročné ako časovo,fyzicky a tiež po psychickej stránke. Tak im skúsme pomôcť a aspoň zdvihnite telefón a zabezpecme prebratie balíka. Trochu som vám priblížil ich prácu, tak pouvazujme,prečo tak reagujú. Všetko má dve strany.

sszuzu8
25. feb 2023

Preto si dávam balíky posielať do parcel shopu 🙂 nikto ma nenahana príde mi sms alebo email keď balík dorazí a už. A tých odberných miest je habadej všade. Domov si v zásade nedávam posielať nič

loyda
25. feb 2023

To nie je len v GLS. To je v každej kuriérskej spoločnosti. Ja si napr.davam posielať balíky domov alebo do práce, ale keď viem, že ten balík príde, sedím doma aj keď celý deň. Ale, my máme v meste skvelých kuriérov, či GLS, či SPS, DPD.. s ktorými sa vždy viem rozumne dohodnúť.

aaadkaaa
25. feb 2023

Mne uz kurieri ani nevolaju,len si nachadzam baliky pri garazi 🙂

alexas56
25. feb 2023

@karol1962 Pracujem pre jednu firmu a chodí k nám každý deň kuriér pre balíky. Vždy v strese, zhone. Hovorí, že veľa x sa ani celý deň nenaje. A že čo je najhoršie ? Že si ľudia naobjednávajú balíky on sa trepe im to odviesť a nakoniec zdvihne dotyčná osoba telefón a povie: ja ten balík už nechcem ! Katastrofa...majú naozaj náročnú prácu..ja osobne si to neviem predstaviť robiť

roxana61
26. feb 2023

Veď im to nik neberie. Neviem prečo v poslednej dobe sa práve táto práca tak vyzdvihuje v tom aká je náročná. Sú aj horšie, kde sa pracuje aj 12h a je tam stres a nesedí sa pritom... práca ako každá druhá na SK. Sú zato platení a to všetko k tomu patrí a nikto ich tam nasilu nedrží

janagem
26. feb 2023

Ja to chápem, ale to žiadnemu kuriérov nedovolí sa správať ako grobiantovi. K nám chodia 3ja. Dvaja úplne normálni, dá sa s nimi vyjsť vyriešiť. A tretí úplný idiot, nepríjemný, vyziapuje ako nič nedá bez kódu, niekedy prinesie totálne rozbity balík a ten nechá pred vchodom bez podpisu a kódu a to mu vôbec nevadí a ani nezavolá alebo nezaklope, keď nesie takýto balík. A potom sa dusuje že on tam isto taký balík nenechal. Takže to je aj o ľuďoch, nie len o náročnosti práce. A taká predavačka to má porovnateľné, plus stojí na nohách stále.

theabloom
26. feb 2023

To je ako s každou prácou - ak ju psychicky alebo fyzicky nezvladam, nemôžem ju robiť.
Áno. Je to náročné, no to je aj x ďalších zamestnaní, a ak úskalia práce príliš stresuju a irituju, nech si kuriér hľadá inú prácu a nie si to pravidelne kompenzuje na zákazníkoch.
Tiež to nerobi zadarmo, ale za plat lepší ako pri niektorých prácach, na ktoré treba 5 rokov štúdia.

karol1962
autor
26. feb 2023

@theabloom Len som chcel povedať, že by sme mali spolupracovať.Ak niekto nemôže zabezpečiť prebratie balíka,tak si to dá zaslať do parcelshopu. Tam si to môžete konfortne vyzdvihnúť ,ako Vám vyhovuje. To je jedna z možností. Ulahcite prácu kuriérom a zároveň sa vyhnete aj vášmu stresu. Ja to aj tak robím. Každá práca je dôležitá, tak si ten život spríjemňujme a vážme si jeden druhého. Uvidíte, život bude oveľa príjemnejší pre obe strany. Tak to skúsme všetci
.

solijssk
1. feb 2024

GLS je spoľahlivý dopravca. Je ústretový, svedomitý a rýchli. Pokiaľ si požiadate doklad o zaplatení zásielky, vydá Vám ho bez problémov, čo u druhých nedostanete. Pri GLS nekupujete mačku vo vreci. Odporúčam GLS každému, kto vyžaduje spoľahlivé doručenie zásielky.