Full time home office

5. mar 2024

Ahojte, nebojte sa, nesnažím sa zistiť ako nájsť prácu z domu. Skôr naopak - pracujem z domu už vyše dvoch rokov a čoraz častejšie začínam rozmýšľať nad zmenou. Som mladá, bez záväzkov, vždy som myslela že HO bude pre mňa ideálny keďže som introvert. Ale začína to prechádzať do akejsi izolácie, stereotypu, hlavne v kombinácii s tým, že momentálna práca nemá perspektívu na kariérny rast, čo vidím asi ako najväčší problém. Nachádzam ponuky ponúkajúce čiastočný home office a zároveň zaujimavšiu náplň práce a možnosť rastu, no bojím sa, že budem zmenu ľutovať, že takúto prácu už potom tak ľahko nenájdem. Čo by ste robili v takej situácii?

barbora0308
5. mar 2024

Za mna je uplne idealny ciastocny home office. HO na full time je na mna moc...ked som takto fungovala pocas covidu, tak som mala pocit, ze zijem na pracovisku. Uprimne, radsej by som bola v praci kazdy den, ako keby som mala robit stale iba z domu.
Na tvojom mieste by som sa poobzerala po inej praci, hlavne aj kvoli tomu, ze chces karierne rast.

surama
5. mar 2024

Mala som to podobne a zmena prace a kolektiv mi velmi pomohol 🙂 Uplne som obzila medzi ludmi (ale ja som extrovert). Ale potom prisla korona a zas som bola na full HO 😃 Ale za mna je tiez lepsi ciastocny HO.

simkids
5. mar 2024

Na ten ciastocny HO sa vies opytat na pohovore, ako to funguje. Ja keby som chcela, tak nemusim vobec do officu, nik ma nenuti, kto chce chodi, kto nie, tak nie. Aj na pol dna viem ist, co mi vyhovuje. V inej firme sme ale mali nejaky pocet dni povinny v office, takze zalezi od firmy.

janaolas332
5. mar 2024

Som introvert,ale keby mám robiť stále HO,tak sa asi zbláznim. Tiež by som mala pocit,že nejako upadnem,alebo ako to napísať, aj sociálne, ráno sa nemusiet nachystať, obliecť....a také veci by mi chýbali, nejaká sociálna interakcia...ale mať možnosť ísť sem tam (2-3 dní v mesiaci )na HO by som veľmi brala.

autor
5. mar 2024

Zas je pravda že ušetrím cca hodinu denne ktorú by som strávila cestovaním a nemusím sa ani nejak extra obliekať či maľovať ráno. Čo som zo začiatku brala ako veľké plus, no po dvoch rokoch to je už také, že by som uvítala nejaký režim, predsa len keď sa ráno človek upraví a ide medzi ľudí, na psychiku je to tiež asi lepšie. Aj napriek tomu, že teda mám aktivity po práci, nesedim len doma celé dni. Ten čiastočný bude asi lepšia voľba...

la_dolce_vita
5. mar 2024

Chapem ta.. cez kovid som bola len HO a bolo to pre mna tazke. Byvala som vtedy sama, doslova som zacala upadat. Teraz chodim 1-2x tyzdenne do kancelarie a super pre mna. Upravim sa, pekne obleciem, pokecam s kolegami. Prijemna zmena, za mna idealne takto. Kazdy sme ale iny, kolegyne niektore by boli kludne len doma.

siska53
5. mar 2024

Urcite je lepsie mat pracu kombinovanu, cast v praci, cast HO, podla toho, ako to firma umoznuje, niekde maju nariadene, akot p maju mat, niekde si moze zamestnanec urcit, ked sa vopred dohodne so sefom ( napr.u nas) a podobne. Ak si mlada, kludne zmen poziciu, firmu.. a neuzatvaraj sa pred svetom - to ti kvitujem, ze chces zmenit.

muchotrafka298
5. mar 2024

U nas nie je prikazany pocet dni v office a doma. Mam kolegynu, co v praci bola naposledy v r. 2020 a odvtedy robi vylucne len z domu. Pride len ojedinele, aj to len odovzda papiere trebars a ide prec. Mne by toto nevyhovovalo, ale tak kazdy je iny. Viem, ze vela firiem ma tak, ze je urceny pocet dni, kedy treba byt v office alebo su urcene presne dni, ze kedy a kolko ludi moze prist.

wagea
5. mar 2024

Už nejaké 3 roky robím iba z domu (ja ale podnikám, pri večne chorých deťoch a prázdninách je to na nezaplatenie, nemusím si platiť kanceláriu, pomedzi prácu si aspoň dám prať a vyberiem umývačku...). Ale, keby mám v meste možnosť coworku, som tam minimálne 2x týždenne. Veľmi mi to chýba, byť len doma je unavujúce, žiadni iní ľudia... Chodím preto aspoň raz týždenne do kaviarní (ale siedieť tam celý deň je miestami neefektívne a celkom drahá záležitosť). Byť tebou zvážim inú prácu s možnosťou kariérneho rastu a aspoň čiastočného HO (alebo HO v prípade potreby). Ale ťažko povedať, keďže nevieme, aké máš možnosti, ako by to bolo oproti tejto práci platené, iné benefity, kolegovia... alebo skúsiť cowork centrá, ak v tvojom meste sú.

dzejny656
5. mar 2024

Za mňa je hybridné fungovanie ideálne. Ak by som chcela, môžem robiť aj full remote, ale mne to nevyhovuje. Pre mna je ideál 1-2x do týždňa chodiť do officu ku kolegom.

limoncino
5. mar 2024

Ja robím hybrid, 1x týždenne Office, zvyšok z domu, takto mi to vyhovuje. Ale mne by nevadil ani Full, lebo cestujem 100 km tam a 100 späť, tak je to cez BA v špičke dosť únavné, ale my sme strašne fajn kolektív a tým, že sa vidíme malo je to fajn, porozprávame sa, ideme na obed, na kávu..

tl999
5. mar 2024

@limoncino nie je ti to vela? 200 km denne? Mas este zivot popri praci? Prepac, ale 200 km pride mi prilis vela.

barbora0308
5. mar 2024

@tl999 Preco? Ak je to iba raz do tyzdna, tak je to podla mna zvladnutelne, ved ostatne dni pracuje z domu.

grof_monte_christo
5. mar 2024

Pracujem z domu niekoľko rokov, zamestnávateľa mám v zahraničí, takže inú možnosť nemám. Veru mi niekedy chyba pokec s kolegami, kávička, upraviť sa do práce. Bývam však v regióne, kde je hrozna dopravná situácia a do práce by som musela dochádzat, denná strata času 2 hodiny. Mám obdobia veľa práce a menej práce, kedy potiahnem a potom zas oddychujem. Raz do týždňa by som brala vypadnúť z domu 🙂. Keby som však bola mladá, nechcela by som mať full home Office.

lakebabe
5. mar 2024

Záleží od tvojej povahy ,doma som štvrtý rok pracujem z domu administratívu do našej firmy s mužom, plus mam jednu zahraničnú firmu externe na zmluvu tiež z domu. Tým, že obidve sú časovo flexibiline v podstate robím , kedy chcem nemám to prikazane, tak mi to veľmi vyhovuje. Ráno si pozriem maily vybavím urgentne veci a idem si robiť svoje, variť príp idem do mesta pobehať si co chcem a keď sa vrátim bud robím poobede ešte alebo podľa potreby. Keby mam ale HO striktne stanovený že musím byť za PC od 8-17 napr to by som nechcela. To už radšej do office a len čiastočne HO.
Zas druhá vec je dochádzanie odo mňa sú strašne kolóny všetkými smermi tak netusim

limoncino
5. mar 2024

@tl999 raz týždenne 🙂

larinka552
5. mar 2024

Zmena urcite. A nemusis sa bat, ze taku pracu uz nenajdes. Prave naopak HO prac stale pribuda. A ty si mlada a bez zavazkov. Nas co stratit, smelo do toho 😉

autor
5. mar 2024

Ďakujem za všetky odpovede, asi bude predsa len najlepšie sa popozerať po niečom inom. Toto je hlavne práca, pri ktorej musím byť od-do určeného času pri PC, nie je to o tom že si spravím svoje veci kedy mi to je najlepšie, nie je to flexibilné. Akurát to možno veľmi riešim, lebo som brala home office ako najlepší benefit. Každopádne 2-3 dni v kancelárii by sa dali zvládnuť, človek má predsa len aspon nejaký dôvod sa upraviť, vyjsť von medzi ľudí. Najmä keby išlo o prácu, ktorá má nejakú perspektívu. To žiaľ o svojej terajšej nemôžem povedať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaseiner
8. mar 2024

ja som asi ufo. Pracovala som 10 rokov z domu, cize covid bol len BAU.Mne to vyhovovalo hoci uz som mala ponorku a vyhorela som. Zo dna na den ma prepustili a v novej praci mame 3 office dni a 2 ho. Lepsie by mi to sedelo opacne, ale pre zmenu uz 10. mesiac dochadzam 1,5 hod do a tolko z prace. Team je super, to sa nestazujem, zial su aj dni kedy som v office sama a to nemam rada

autor
9. mar 2024

Čo som zistila, väčšina spoločností ponúkajúca čiastočný HO ponuka práve 3 dní v office a 2 HO. Cestovanie by mi v momentálnom byte zabralo okolo 20-30 minút, závisí od firmy v ktorej by som pracovala. Vidím to hlavne na korporaty, čo by v mojej situácii boli asi najlepšie riešenie.

lenka_vi1
30. mar 2024

Ja by som úplne brala full tíme HO ale doteraz sa.mi takú prácu nepodarilo nájsť. Viete poradiť nejaké spoločnosti?

katkaseiner
30. mar 2024

@lenka_vi1 Telekom v Ke ma 100%ny home office. Len teda prvykrat musis odbehnut do Ke

jimi1985
30. mar 2024

Ja osobne by som HO nezvladla,zahynula by som. Musim byt medzi ludmi. Ak citis,ze chces zmenu,sprav to.

katkaseiner
30. mar 2024

@lenka_vi1 teda presnejsie Deutche telekom