Fotka do životopisu - áno alebo nie

23. máj 2023

Ahojte, hľadám si prácu a rozmýšľam nad tým, či je potrebná fotka v životopise prípadne akú veľkú rolu zohráva? Ženy pracujúce na personálnom, je to naozaj tak, že bez fotky sa "hádže do koša", alebo nie?

lilianka28
23. máj 2023

U nás vôbec nezáleží na tom, či je fotka alebo nie. Aj tak je výber najprv podľa napísaného životopisu a potom ide osobný pohovor.

nika11103
23. máj 2023

Podľa mna VHODNE Zvolena fotka nič nepokazí . Ja som s tým vždy mala problém lebo som nemala žiadnu taku vhodnú nemala a take tie selfie čo naozaj bijú do oči že je to selfie , trebárs ruka odfotena pred sebou to mi tam tiež nepríde vhodne skôr smiesne 😀

vroni
23. máj 2023

Ono je to aj o personalistovi. Ja do koša nehadzem, nevidím nutnosť vo fotke. A niekedy sa chytám z fotky za hlavu (nie, z plaze na lehátku fakt nie je vhodná fotka do životopisu), zato hádžem do koša pravopisné chyby, litanie o rodine alebo šialene hobby. Ale zase hľadám len pozície od stredného managementu vyššie, takže netvrdím, ze je to platné en block, pre každého a všetkých.

zuzanaam
23. máj 2023

@vroni zaujalo ma šialené hobby. Čo si pod tým predstaviť?

vroni
23. máj 2023

@zuzanaam, no, mam v zbierke meditačné kurzy v karibiku (chcel pracovať len 9 mesiacov v roku), trénera levitacie, profesionálneho fanúšika ci zberateľa umelých nôh. Napriek tomu je väčšina ľudí normalnych, fakt 🤣🤣🤣

nika11103
23. máj 2023

@vroni profesionálny fanúšik to sa mi páči !!! 🤩 🤣👍

vroni
23. máj 2023

@nika11103, mne sa nepáčil. Keď mal jeho človek koncert, "nemohol" ísť do práce a bol v cudu. Nakoľko išlo o človeka, ktorý vystupoval hodne, nevedela som sa dopátrať k informácii, kedy vlastne chce pracovať 🤕

moonlight1210
23. máj 2023

My vzdy pozerame na pracovne skusenosti, roky vynechane v zivotopise, kolko ich je v rade za sebou, ako casto meni pracu, atd.
Potom na sukromne zaluby. Ak nie su vymyslene, vedia nacrtnut trochu povahu.
Fotka nie je nutna. Ako, zaujme, ale vzhlad nerozhodne.

zuzanaam
23. máj 2023

@vroni mne sa páčia zas tie meditačné kurzy v Karibiku 😀. Hneď by som išla.

salamistka
23. máj 2023

Čo vyzerá podľa vás horšie v životopise, keď človek odpracoval 30 rokov na jednom pracovisku (to asi znamená, že bol s ním zamestnávateľ spokojný), alebo keď má uvedených X pracovných miest, ktoré za život vystriedal (to znamená, že má veľa pracovných skúseností, alebo teda nikde sa dlho neohrial, lebo nikde nevydrží dlhšie pracovať ) ?

lilianka28
23. máj 2023

@salamistka No určite je horšie tých x prestriedaných miest. Dlho sa neohreje ani u nového zamestnávateľa. Overené praxou a takých už ani neberieme.

zuzubb007
23. máj 2023

Ano vsetci ti napisu, ze netreba mat fotku, pracovne skusenosti atd. no ja mam uplne iny nazor, ano treba mat fotku, bez fotky ta takmer nikdo nepozve na pohovor a s fotkou teda je mega rozdiel

simca06022011
23. máj 2023

Nie, nikdy som neriesila fotky v zivotopise. Vacsinou teda musim povedat, ze fotku obsahovali u nas zivotopisy mladych zien / dievcat, typu najkrajsia som, najsikovnejsia :DDD vezmite ma. Ta neviem, tak sa mi to hned aj zafixovalo. Az potom zacali sem tam chodit aj zivotopisy s fotkami viac, ale aj tak nie pri kazdej. Podla mna zalezi aj na pozicii, mne do skladu alebo na predajcu netreba aby bol chlap ako brad pitt... :D tazke nie nezalezi na tom. Viem si predstavit, ze rozne repre pozicie potrebuju vyzerat sympaticky, prijemne, az atraktivne.

autor
23. máj 2023

Ďakujem všetkým zatiaľ za odpovede. 🙂 ešte mám otázku, pred rokom som skončila vš, hneď som sa zamestnala avšak počas štúdia som mala viacero brigád. Treba k týmto brigádam počas štúdia niečo písať, resp označiť ich ako brigády? Alebo brigády neuvádzať vôbec? nechcem vyzerať ako niekto, kto často strieda zamestnania (jedna brigáda rok, ďalšia brigáda rok, tpp zatiaľ takmer rok..)

melanta
23. máj 2023

Vyhadzujem CV ak je v ňom fakt nevhodná foto (na pive, na kúpalisku a pod). Vyhadzujem CV 30 ročného človeka, ktorý vystriedal 20 zamestnaní. A vyhadzujem CV, kde je evidentné, že gramatika dotyčného úplne obišla (čiže nemyslím nejaký preklep, ale more zjavných chýb). Ale či s/bez foto, nie je rozhodujúce.

simca06022011
23. máj 2023

@lilianka28 no ja napr. mam skusenosti ine, ja pozriem aj o akych zamestnavatelov ide. Lebo mame napr. v mojom okoli firmy, ktore maju taku fluktuacia zamestnacov, ze to fakt vyzera ze pred koncom skusobnej vyhadzuju ludi. Ja stale davam na svoj siesty zmysel, zatial ma nesklamal.

simca06022011
23. máj 2023

autorka ano, k brigadam uved, ze islo o brigady pocas vs... nemusis ani vsetky uvadzat, mozes sa sustredit na tie, ktore maju nieco spolocne s naplnou prace o aku mas zaujem. Venuj sa skor popisu co vsetko si tam robila a s cim (ale to aj pri pracach)

melanta
23. máj 2023

@salamistka 10 zamestnaní a v každom menej ako rok, takého nezavolám na pohovor. Ak niekto pracuje u jedného zamestnávateľa 30 rokov, je to v poriadku. Skôr spozorniem, ak celých 30 rokov robil jedinú pozíciu a hlási sa na pozíciu, ktorá je úplne iná a vyžaduje veľa flexibility a úplne iné nastavenie. Tam je totiž riziko, že sa človek nebude vedieť prispôsobiť. Ale na to je rozhovor, aby som toto z človeka vycítila a vyzistila, či je schopný (nie ochotný) urobiť zmenu. Niektorí s tým majú veľký problém, niektorých to obrovsky nakopne.

autor
23. máj 2023

@simca06022011 jasne, nemám v pláne si tam dať že som robila vo fastfoode na strednej :D ale mám také dve, ktoré celkom súvisia, preto som sa chcela informovať. Ďakujem za radu 🙂

zuzubb007
23. máj 2023

@simca06022011 joj tak brad pitt to nie, to je snad najskaredsi chlap po slnkom

simca06022011
23. máj 2023

@zuzubb007 to bol priklad :DDD

simca06022011
23. máj 2023

inak suvisenie nemusi byt napr. v tom, ze rovnaky obor, podla pozicie si v klude dam do zivotopisu aj pracu v obchode, s kasou, uzavierkami, pracu so zakaznikmi, riesenie reklamacii, staznosti, alebo ze napr. riadila som stanok so zmrzlinou - sama :D otvorila, nachystala, pripravila, predavala, zavrela, tovar objednala, uzavierky... . Rovnako aj do prace nejakej asistentky sa hodi kopa zrucnosti, ziskana napr. aj vo fast foode, praca pod stresom, praovne nasadenie, a co ja viem co.. da sa najst kadeco. Lebo su ludia co by napr v plnom fastfoode skolabovali, lebo su to vegetky a pomale, chaoticke. Niekto vie viac riadit ludi, iny je vykonnejsi, iny teamovy hrac, niekomu treba pracu zorganizovat a naplanovat, inak ju neurobi sam... 🙂 pre priklad u nas je velmi dolezite, aby clovek vedel pracovat samostatne, uplne samostatne. A poradit si. lebo casto ostane cely den sam. bez kohokolvek. A to psychicky nedavaju niektori spolocenski jedinci.. :DDD

queen_mary
23. máj 2023

Ja som fotku na cv nikdy nemala, a skoro vzdy mi zavolali 😀 s fotkou podla mna prichadzaju predsudky. Ja na hr nerobim, ale ked nam do damskeho kolektivu chodili z hr cvcka, a vyberali sme, ze koho na pohovor zavolat, tak sme obcas podla fotky dost sudili. 😅

muchotrafka298
23. máj 2023

Ja som raz videla zivotopis, kde poslala uchadzacka o miesto v administrative pripojenu fotku z panskeho casopisu, na ktorej bola odfotena. Teda ona bola odfotena na viacerych stranach v tom casopise, co tam nezabudla zmienit 😂😂😂

kik2022
23. máj 2023

Za mňa tiež fotku áno.

cacianka
23. máj 2023

@muchotrafka298 srandistka 🤣

luccija
23. máj 2023

@melanta zaujímavé ..práve dnes som čítala, že u mladej generácie bude úplne normálne, že budú všade 2,3 r a za život vystriedajú aj 15 a viac zamestnaní.U muža v práci majú finančného riaditeľa a každý tam je rok už majú 4 čo som pozerala ich životopisy tituly, x prác aj 50 tnici a viac , keď som sa pýtala aký je problém, že každého majú rok tak ten, že majiteľ očakáva veľké posunutie a rozmach firmy a žiadny to nesplnil🙂
Niekedy môže byť chyba aj na strane zamestnávateľa a to boli riaditelia ktorí zarábali od 5 r vyššie a iné benefity byt do prenajmu ..
Ale chápem na každu pozíciu človeka hľadá iný typ človeka..
Autorku fotku určite ano
@salamistka že je ten človek neambiciozny, ale niektoré pozície takých potrebujú.Manager z neho nebude.A nie každý chce napredovať robí si prácu dobre je zvyknutý

vroni
23. máj 2023

@luccija, toto sa rozpráva už roky, ze to bude normálne... No, nebude. Ze niekto zmení zamestnanie rýchlo aj dva, trikrát po sebe je ok. Ak je na ďalšom dlhšie (alebo išlo o krátkodobé sponzorované projekty, to je ešte ďalšia kategória). Ak je niekto 15 rokov na každom mieste len krátko, nevypoveda to v jeho prospech.
Fotka ci nie fotka je v 95% úplne fuk, za mňa je skôr kontraproduktívna, môže zamestnávateľa odradiť alebo naopak, vzbudiť očakávania, ktoré nebudú splnené. Ja skôr pozerám skeptickým okom na zamestnávateľa, ktorý na fotke trvá (je ich stále menej, našťastie)

domkakvet
23. máj 2023

Ja som za fotku v zivotopise.

jakoma
23. máj 2023

Tiez som za fotku v zivotopise