Dobrý deň.
Potrebujem sa poradiť ohľadom flexibilného pracovného času.
V práci ho máme zavedený už 5 rokov.
Pevný čas je stanovený od 7:30 do 13:30. Variabilná zložka od 6:00 do 7:30 a od 13:30 do 18:00 hod.
Mne vyhovuje chodiť do práce od 6:00 a odchádzam po 14:00 - 14:30.
Pracovný fond mám vždy dodržaný, aj je nutné potiahnem.
Lenže prišla nová šéfka a núti nás pracovať od 7:00 aspoň do 16:00 až 16:30.
Argumentovala sim jej tým, že mne to nevyhovuje, kôli deťom . Ona proste na to povedala, že si ti mám zariadiť.
Tých 5 rokov to nikomu nevadilo. Ešte dopíšem, že mám služobný mobil a keď mi volajú riešim veci aj večer, skoro ráno - proste nonstop.
Môže ma šéfka nútiť/ prikázať mi čas kedy mám chodiť do práce ?
Ďakujem
@buberova nie. Mame aj smernicu o flexibilným pracovnom čase, ale tam nič také nie je zakotvené
@nenullienka ak to tak mate v smernici tak jedine ak vam ju zmeni alebo urobi dodatky ku zmluvam ohladne prac. casu....podla mna je zaklad, ze robota je hotova ja mam tiez flexibilny cas a pre mna to je najvacsie pozitivum prace
@nenullienka ak to máte v smernici, šéfka taha za kratší koniec. Pokial ste boli preukázateľne oboznámení (mal by tam byt Vás podpis). Pokial sa rozhodne vydať novú smernicu, resp. chce tieto zmeny, mala by ich prerokovať so zástupcom zamestnancov. A ináč, pracovná doba od 7.00 do 16.30 je nad rámec zákonníka prace. To budete mat pravidelné nadčasy?
@palicka nie. Zarátava sa to do salda a prenáša do nasledujúceho mesiaca ako hodiny navyše.
@julka29 ďakujem
@julka29 aj mne ten flexibilný pracovný čas vyhovuje kvôli deťom
Ak to mate dane, tak to sa podla mna len tak neda zmenit, treba sa informovat na to ako to je. Aj pri kolegoch, ze co im viac vyhovuje. Ale teda uplne ta chapem, lebo z tohto by som aj ja bola vytocena.
@lienoccka85 ďakujem. Na iných oddeleniach chodia do práce ako im vyhovuje 🤷♀️ Len nás chce šéfka takto riadiť
mam trosku podobny problem. zmenil sa mi posledny rok sef a absolut nekorektny/arogantny/ drzy sebec a ziada pravidelne nadcasy, ktore su automaticky zahrnute v plate. ined oddelenia v poho, len to nase, uz vela ludi kvoli nemu odislo. rok som to akceptovala a od marca mam novu pracu. mojim cielom bolo ist kamkolvek len nech sa ho zbavim. uz zaucam novu osobu a vravim jej, ze je samovrah. co sa tyka tvojho problemu, NIE nema pravo tlacit a vyzadovat, pokial to nemas v zmluve, dodatku, v kolektivnej zmluve /i ja som mala zopar pravnych sedeni a poziadavka tvojej sefky je pravne nelegalna/. su 2 moznosti: bud podlahnes a prisposobis sa, alebo budes pracovat dla zmluvy ale bude ti robit peklo/napriek lebo si je vedoma, ze pravne ti moze fukat praskovy cukor.
@jujala ďakujem. Už aj ja hľadám novú prácu. Ona nechce počuť žiadne argumenty. Proste ona má pravdu a hotovo.
Máš o tom niečo v pracovnej zmluve alebo nejakom jej dodatku?