Mala som telefonicky pohovor (15 min) s tou firmou (celý pohovor bol v angličtine, lebo po slovensky neviem dobre) a opýtali ma, koľko chcem dostať. Ešte študujem a žijem tu v Rakúsku, takže mám veľmi dobré jazykové znalosti ale nemám bohužiaľ žiadne skúsenosti. Nevedela som zrazu čo povedať, no povedala som okolo 1000 - 1200 (hrubá mzda). Je to málo alebo veľa? čo si myslíte?
@bettyy každá firma má určitú predstavu aký chce dať zamestnancovi plat....sú firmy kde ak povieš viac , tak viac sa ti ani neozvú a zoberú toho kto vyhovuje požiadavkam a povie najnižší plat....naopak ak firma daného zamestnanca chce, lebo má problém zohnať kvalitného zamestnanca ktorý spĺňa požiadavky a potrebuje ho hneď - tak dá aj viac ako pôvodne chcela....ak ide o KONE medzinárodná firma čo robia servisy a výroby výťahov, kamarátka tam pred cca 10rokmi robila...myslím že robila niečo s faktúrami - nejakú evidenciu faktúr a bola tam potrebná aj komunikácia s Francúzkom a musela vedieť aj anglicky a plat bol cca 750eur v hrubom - ale bolo to cca 10rokov do zadu...potom tam postúpila na pozíciu lídra a mala na starosti celý projekt s Francúzkom a tam už bol plat lepší...
@bettyy nastupny 1000€ ale v cistom! nizsie urcite nechod. Ja som nastupila do prace minuly rok ako cerstvy absolvent bez skusenosti 🙂 v bratislave pod 1000€ v cistom, s vysokou skolou a plynulym aspon jednym cudzim jazykom urcite nechod.
@alexandra2468 tisíc v čistom bez skúseností? To jej v KONE určite nedajú..neprehanaj
@alexandra2468 ok ďakujem za odpoveď, no dúfam, že oni potom zabudnú, čo som povedala cez telefón 😃... čo sa týka platu, lebo chcela by som pýtať viac... no uvidím... Ale podľa mňa oni to ani nesmú spýtať cez telefón, keď ešte neviem nič o prácu, o firme, atď.
Ďakujem za odpovede ešte neviem čo poviem, ale vaše odpovede mi pomohli. Ešte o tom porozmýšlam 🙂
@bettyy a čo študuješ? Na akej pozícii by si chcela pracovať? V BA je veľa SSC-čiek, kde sa môžeš zamestnať aj keď slovensky nevieš vôbec, čo nie je tvoj prípad, takže určite sa môžeš zaujímať aj o prácu inde, ak by náhodou Kone nevyšlo. Ak chceš 1000 € v čistom, tak pýtaj 1350 € v hrubom. To je plat absolventov v lepších firmách. Ty ak študuješ, tak ešte nie si absolvent, ale pod 1200 € v hrubom určite nechoď, dá sa nájsť aj lepšie ;)
@zuzka38 @bettyy nemusí sa držať toho, čo povedala, môže povedať viac, a argumentovať napríklad tým, čo o danej pozcii zistila. Ak v tel.rohovore ešte nedostala bližšie informácie, tak povie, že na základe získaných nových informácií o požiadavkách a zodpovednosti by upravila svoju platovú požiadavku na toľko a toľko.
@vikusjk Študujem business administration v nemčine a chcem sa potom tiež bývať na Slovensku, preto hľadám prácu tam. Nepoznám tých SSC, neviem že kde by som mohla ešte poslať môj životopis. Po slovensky dobre neviem, google translate je môj kamarát. Bohužiaľ ani nepoznám lepšie SSC firmy v Bratislave 😞
Ináč zaujímajú ma pozície ako napr. HR, Recruiting, Projekt assistant, administrácia alebo niečo také
@bettyy ahoj, ja robim v HR oblasti v BA tak ti snad pomozem. Range si podla mna dala celkom vhodny ale na tvojom mieste by som na pohovore kludne povedala 1200. Ak sa ta budu pytat, zdovodni to 2 plynulymi cudzimi jazykmi ( AJ aNJ je najlepsia kombinacia aku mozes mat ). Garantujem ti ze ti to daju, pri SSCckach plati ze za kazdy jazyk navyse si mozes pytat cca o 100 viac. Ak ponuku nedostanes, urcite nie kvoli platu ( oni vedia ze ak ti tolko nedaju tak ta “ukradne” swiss re alebo henkel).
Takze pre istotu si pozri nejake clanky ako sa spravat na pohovore. Drzim palce!
@bettyy inak ak mas otazky o praci recruitera alebo firme kludne napis, upresnim ti to aj poradim najlepsie spolocnosti na trhu ( mam par extra informacii)
@c_est_la_vie ďakujem. Poslala som ti privátnu správu
@bettyy Google translator tak dokonale prekladá? Píšeš bez chýb s dokonalou gramatikou😃🤣,takou,že sa niektoré tu môžu hanbiť😀
@bettyy záleží, v akom si ročníku. Ak máš problém s prekladom, I can write you in EN ;) My English is not so good as yours, but you will understand. I would recommend you for example Swiss Re, one of the best employers in Slovakia, they have a lot of open positions in many areas of administration, finance, customer services, analysis etc. Then you can try also Dell, very good employer. Traditional SSC is at IBM. These three are popular here in Bratislava. I am not very familiar with Henkel, Kone or Siemens, AT&T, these all have also SSC in Bratislava. I believe you will find a good job easily ;)
@alessia443 v ziadnom pripade KONE neodporucam. Na vacsine oddeleni je take pracovne tempo ze dovi, cely moj tim zdrhol,niektori sa uklikali na karpalny tunel... clovek ukaze ze je sikovny a ma po chlebe. Platy velmi chabe vzhladom na pracu. Nikdy, nikdy viac.
podla mna tak akurat, neviem ako v tejto firme, ale absolventi ekonomickych studii si bezne pytaju min. 1000eur, aj na profesii tak pisu, ale ak vas budu chciet, urcite si pytajte viac, lebo cakat na zvysenie potom, je ako cakat na zazrak.....
Basic wage component from 1000€/ month gross based on relevant experience and language skills