Firma Cliftsons Limited

nikuskapolacek
17. aug 2024

Kočky prosím vás, mám ponuku práce z firmy CLIFTSONS LIMITED. Máte s ňou niekto nejaké skúsenosti? Veľmi nerada by som sa dať napáliť. Mám doma autistického chlapčeka a chcela by som si privyrobiť, no bojím sa, že to bude nejaký odžub.

Ďakujem moc za akúkoľvek pomoc.

melanta
17. aug 2024

A čo konkrétne ti ponúkajú? Investovanie? Ak v tom nie si zbehlá, tak prečo by si to robila? Samozrejme, že sa potom nachytáš a budeš škodná. Alebo ti ponúkajú prácu, pričom ty musíš najprv niečo zaplatiť? Prečo by si to robila? Samozrejme, že takéto veci sú klamstvo.
Ak chceš prácu, hľadaj si normálnu prácu. Od spoločnosti, ktorú nájdeš normálne na internete, ktorá normálne verejne komunikuje.

nikuskapolacek
autor
17. aug 2024

Mali normálny inzerát. Práca cez telefón. Predaj po telefóne. No nemám z toho dobrý pocit. Ide mi o to, či má niekto reálnu skúsenosť.

melanta
17. aug 2024

@nikuskapolacek pošli link na ten inzerát. Aj odrbávači mávajú normálne inzeráty.

melanta
17. aug 2024

@nikuskapolacek už som to našla. Máš živnosť? Pretože to nie je pracovný pomer, ale freelancer. Čiže žiadna pracovná zmluva, budeš mať zmluvu ako SZČO. Zarobíš toľko, koľko predáš. Musíš si platiť odvody z toho samozrejme. Proste všetky povinnosti, ktoré majú živnostníci respektíve SZČO.

nikuskapolacek
autor
17. aug 2024

mám živnosť. no tvrdili, že odvody neplatím.

melanta
17. aug 2024

@nikuskapolacek bože, samozrejme že ti povedia čokoľvek, čo chceš počuť. Vedia, ako človeka oblbnúť. Z každého eura, ktoré zarobíš, musíš zaplatiť odvody do Zdravotnej poisťovne, aj keď si napríklad na rodičovskej. Potom podať daňové. Pozri, nikto rozumný toto robiť na živnosť nepôjde. Ty sama sa musíš rozhodnúť, či chceš stráviť na mobile kopec času a či si dostatočne dobrý obchodník, aby si toho cez mobil veľa predala.

sisa_s
17. aug 2024

@nikuskapolacek mas pokrocilu uroven v cestine? (Realne v praxi, nie "ved cestinu vieme vsetci") 😀

melanta
17. aug 2024

@sisa_s to nemáme ani my, ktorí sme vyrastali za čias Československa. Síce väčšina z nás mluví, ale s ovládaním češtiny to nemá nič spoločné.

nikuskapolacek
autor
17. aug 2024

ten inzerát mali priamo pre slovákov. Teraz hľadajú čechov

sisa_s
17. aug 2024

Ked mas na to povahu, tak skus...len bud pripravena, ze vacsina ludi ta posle kade lahsie, lebo nechcu nic kupovat po telefone

melanta
17. aug 2024

@nikuskapolacek čo chceš počuť? Ja som sa vyjadrila dosť jednoznačne. Ale ak máš argumenty prečo to zobrať, lebo veď oni povedali, tak to zober. Presne takých naivných ako ty potrebujú. Ktorí im na živnosť budú predávať čo nikto nechce. Držím palce.

rozculena
17. aug 2024

" ale zárábate všetko v čistom"
dobrí ojebávači,dane a odvody budú platiť za teba? Ja by som sa ich to opýtala😀

melanta
17. aug 2024

@rozculena veď jej povedali, že odvody nemusí platiť. Čo tam po zákonoch, oni povedali, tak lepšie veriť im ako zákonom. Ja si niekedy hovorím, že niektorým ľuďom aj škoda radiť. Pretože radšej chcú veriť naivným predstavám.

rozculena
17. aug 2024

@melanta bude faktúrovať do zahraničia,a mám dojem,že musí byť platca DPH v takom prípade...

melanta
17. aug 2024

@rozculena áno, pri faktúrach do zahraničia musí byť platca DPH.