Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom štúdia zameraného na architektúru. Rozdodujem sa medzi FA(Brno) a SvF(BA) . Doteraz som si myslela, že rozdiel je len v tom, že jedna škola je viac umeleckejšia a tá druhá viac plná matiky a fyziky. No dopočula som sa, ževraj z SvF môžem robiť všetko, zakial z FA len určitý špecializovaný typ stavieb. Preto si prosím radu, čo je lepšie ak v budúcnosti chcem byť architektom a projektantom?
@veronigaadamcig ahoj, ja som studovala na svf pozemne stavby...pocas studia som sa stretla aj s par ludmi co studovali v brne a teda je to obrovsky rozdiel. Ja velmi lutujem ze som nesla do Ciech. Uroven vyucby je neporovnatelna, nas ucili 30rokov stare veci, zatial co v brne moderne pristupy, maju tam moznost vynikajucich praxi aj u svojich pedagogov, zatial co v ba nic...nerozmyslala by som ani sekudnu a idem do brna ak by som mala tu moznost ;)kludnr mi napis spravu ak mas viac otazok
@veronigaadamcig a ten k tej praxi. Ja som hlasila aj na fa v ba ale nevzali ma, nie som uplne kreativny typ, takze mne viac vyhovovala svf po tejto stranke. Zalezi aka si ty, poznam aj ludi z fa aj som pocas skoly robila vo firme kde boli ludia z Fa aj zo svf. Ked vystudujes fa mas titul ing.arch a aj inu peciatku, ak vystudujes svf si len ing a tiez mas inu peciatku (aj ked v cechach to je asi trochu inak). Presne rozdiely neviem ale u nas vo firme robili vsetci vsetko resp to co ich bavilo a to co im islo a peciatkoval bud sef (architekt) alebo kolega (projektant). Ja som napr ako brigadnicka zo svf robila aj kopec interierov 😁
@nattulka wau, ďakujem moc, veľmi ste mi pomohli 🙂 ak má niečo napadne, určite sa ozve pre konkrétne otázky, pekný deň prajem! 🙂)
@littleslovak prečítala som si, a dalo mi to celé nový rozmer, ďakujem veľmi pekne! 🙂 pekný deň
@veronigaadamcig skus si precitat tuto starsiu diskusiu, je tam par zien co to zjavne studovali, skus sa opytat priamo ich
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vysoka-skola-architektura-stavebnictvo/
A inak medzitym si pozri profil absolventa, to ma kazda VS rozpisane na svojich weboch. Mozno ti to napovie viac.