Fajčiari - nová práca

fazulka21
16. máj 2023

Som fajčiarka. Nastúpila som do novej práce, ktorá sa mi páči, vyhovuje mi a chcem tam určite zostať.
Problém je v tomto: všetci fajčia kedy sa im zachce, mne to zakázal. To by som ešte prekusla že upratovačky aj mechanici si fajčia a ja nemôžem aj keď som technicky ich nadriadená.
Ale čo mi príde absolútne cez čiaru je, že môj kolega fajčí v kancelárii. Takže.... všetci fajčia kedy chcú, kolega fajčí keď sedí vedľa mňa ale ja nemôžem, plus musím sedieť vo vnutri v nafajčenom.
Ako to riešiť? Je to nová práca, nechcem vyskakovať,somtam fakt málo (týždeň) ale chcem to riešiť. Nemôžu ma nútiť sedieť vedla fajčiaceho človeka, na to je zákon.... Čo robiť? Nechcem aby ma vyhodili kvoli tomu že poviem čo si myslím...
Poprosím aby sa vyjadrovali IBA fajčiari. Nefajčiarske názory ma nezaujímajú, tie poznám 🤣

lindous
16. máj 2023

Nie som fajčiar, ale názor na samotné fajčenie vynechám, neboj 😂 ako moc bol ten zákaz vážny alebo ako/prečo to máš zakázané zrovna ty? nebolo to len oficiálne poučenie, pri ktorom ti to musí povedať? nemajú to zakázané všetci, len to nikto nedodržiava a šéf to nerieši? čo by sa stalo, keby si si aj ty zapálila? prišiel by ti niekto vynadať?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
16. máj 2023

@fazulka21 hned by som sa opytala preco nemozem a neviem co je dobre na praci v zafajcenej kancelarii, ja som fajciar, ale mne by to vadilo.

fazulka21
autor
16. máj 2023

@lindous
@mamula20
Ide o to, že kolega fajčí každú pol hodinu 30cm odo mňa. Vo vnutri, za kompom. Ja mám sedieť v tom dyme, ale mne šefko povedal že ja fajčiť môžem iba počas prestávky.
Je to na hlavu 🤣

fazulka21
autor
16. máj 2023

@domkakvet ani mne to nie je príjemné

pribinak
16. máj 2023

@fazulka21 no a ty si na to nič nepovedala?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fazulka21
autor
16. máj 2023

@pribinak moc som sa nebránila, priznávam. Bola som zahltená prácou, šef zas hneď na to telefonoval, jednoducho to bolo v rychlosti a okolnosti mi nedovolili nejako oponovať.
Na malú som sama, nájsť si prácu bol extrém. Nerada by som to pos..kazila. Práca ma baví, je nadštandardná. Mám držať ústa a nechať si takto sypať popol na hlavu alebo sa ohradiť? Už 4 hodiny nad tým rozmýšľam že ako sa k tomu postavím.

pribinak
16. máj 2023

@fazulka21 slušne by som šla za šéfom a povedala mu, že to prekáža fajčenie v kancelárii. Že praca sa ti páči, ale toto ti prekáža

fazulka21
autor
16. máj 2023

@pribinak kolega je starý pán, pracuje pre tú firmu takmer 20 rokov, je to veľmi dôležitý človek, nerada by som...chapete? Chcem s ním vychádzať, nechcem aby to vyzeralo že sa na neho sťažujem. Zafajcenu kancelariu by som prekusla. Neni to bohviečo ale dobre. Tiež fajčím. Ale zakazovať mi fajčiť keď on vedľa mňa fajčí je totalka...

januska12323
16. máj 2023

Podľa mňa to majú zakázané oficiálne vnútri všetci a o kolegovi šéf buď nevie alebo na to kašle.

fazulka21
autor
16. máj 2023

@januska12323 vie o ňom. Všetci to majú povolené.

dizajnerka
16. máj 2023

Možno je to v tejto firme ako v iných s tykaním. Keď si Ťa šéf okuka, dovolí fajčiť aj Tebe a aj mimo prestávku 🤣

fazulka21
autor
16. máj 2023

@dizajnerka s tým počítam, ale to nerieši to, že musím 8 hodín sedieť v zafajcenom kancli. Je to prachsprostá hlúposť že mu vadí moje fajčenie vonku a kolega fajčí vkuse za kompom. Absolútne neviem ako sa k tomu postaviť, čo povedať. Nechcem sa ohradzat zakonmi, bojím sa že ma pošle do prčíc a ja si budem musieť hľadať inú prácu. Táto mi vyhovuje vo všetkom. Časovo, je v dedine kde dcéra chodí do škôlky...

dizajnerka
16. máj 2023

@fazulka21 určite to nie je ok, dovoliť fajčenie v kancelárii. Malo by byť na to vyhradené miesto, alebo chodiť von. Mala by si sa ozvať, že Ti to vadí. A tiež by sa nemal na Teba za to nikto hnevať. Ak sa ozvať nechceš, tak potom len trpieť. 🤷 Ešte môžeš skúsiť slušne poprosiť kolegu, či nemôže chodiť fajčiť von.

marca12
16. máj 2023

@fazulka21 Skus pockat a ked sa zapracujes,mozno budu benevolentnejsi. Ale fajciaci kolega by ma teda nastval. Ako moze niekto fajcit vnutri toto nikdy nepochopim. A pre teba to musia byt riadne muky 🤣 on si pri tebe vyfajcieva a ty nemozes.

anonymanonym
16. máj 2023

Ked ti to hovoril ked si mala frmol a on isiel potom hned telefonovat, tak by som asi za nim prisla s tym, ze ked ti hovoril ohladom fajcenia tam bol frmol a ze si sa prisla takto v klude spytat, ci si porozumela spravne, ze mozes ist fajcit jedine cez prestavku pricom ostatni si fajcia kedy chcu, a ak je to tak, tak by som sa spytala, ze preco a snazila sa to dalej asertivne vyjednavat.
S fajciacim kolegom v kancli neviem, ci sa da nieco spravit ked je tam 20 rokov, je pre firmu dolezity a zjavne mu to doteraz v pohode akceptovali. Nemyslim si, ze by malo efekt ist zbrojit hned po nastupeni proti niekomu kto je tam tak dlho. Tam je na zvazenie, ci ti to az tak vadi, aby tuto pracu opustis. Lebo mne by to teda vadilo keby niekto takto vo vnutri fajci a este kazdu pol hodku. A to som fajciar.

whatever1
16. máj 2023

@fazulka21 Vydrz kym si v skusobke. Mozno sef nechce aby si cely den vyfajcievala miesto prace, v skusobke ta ma zaujimat hlavne praca, fajcit mimo prestavku je nadstandart. Kolegov uz ma overenych, vie ze sa neflakaju a ich fajcenie nie je na ukor ich vykonu. Verim ze aj na teba pride rada. Kup si elektronicku a fajci zatial na zachode. To ze kolega fajci v kanclu ti vadi len preto, ze ti robi chute, ak som spravne pochopila. Ine by bolo keby ti vadil ten smrad a vzduch, vtedy by som ti radila sa ozvat.

babulkomale
16. máj 2023

@fazulka21 sypat si popol na hlavu znamena sama sebe si nieco vycitat, sam seba vinit za nieco, lutovat ze som to urobila.
Chcela si asi napisat, ze si nenechas srat na hlavu 😃
To len taka vsuvka, nech to pouzivas spravne.

fazulka21
autor
16. máj 2023

@babulkomale presne tak, len som nechcela použiť verejne kakané slovo 🤣🤣🤣
Neboj sa, nepotrebujem gramatické okienko 😀

babulkomale
16. máj 2023

@fazulka21 ok, len som nechcela aby si sa strapnovala pouzitim nespravnej metafory. Nic v zlom.

nikdenikto
16. máj 2023

Neboj, za pár mesiacov budete dýmiť v kancli spolu 🙈

Inak, mne ako fajčiarke by vadilo sedieť v zafajcenej miestnosti. Neznasam keď niekto fajčí v aute a aj v kaviarni radšej sedím v nefajčiarke, na cigu idem von

pinkgirl
16. máj 2023

@fazulka21 čo tak si prečítať vnútorné smernice firmy. U nás je zakázané fajčiť na všetkých pracoviskách. Opýtaj sa na HR oddelení. Nech si kolega dá cigu vonku za budovou.

rebrambora
17. máj 2023

Ono je fajn si urcit hranice v praci hned na zaciatku. Neboj sa.

rubik1234
17. máj 2023

Ste len dvaja v kancli? Síce aj keď ste aj tak by som sa ho spýtal, či musí vnútri fajčiť. V tejto dobe si už aj ťažko viem predstaviť niekoho vnútri fajčiť a hlavne v práci

mk1111111111
17. máj 2023

Otvaraj stale okno a povedz, ze to potrebujes prevetrat, aby dym nebolo citit, lebo Ta to nutka na fajcenie a ked nemozes aj Ty fajcit v tom zadymenom fajcit, tak sa nevies sustredit na pracu a musis vetrat

laila22
17. máj 2023

@fazulka21 veď si to výbav s tým kolegom. Popros ho či by nemohol ísť fajčiť do priestoru na to vyhradeného... Neviem si predstaviť, že by u nás niekto fajčil v kancili..