Mozem otazku? Ked niekto pracuje externe z domu alebo tak, ako vlastne vie zamestnavatel ze kolko odrobi kolko pracuje a ci pracuje? Ako to vlastne vie, ked dajme tomu prac cas je 8h , a odrobi clovek len napriklad 6 ako to zisti zamestnavatel?
Alebo to, kolko a kedy je zamestnanec pripojeny ani zamestnavatel neriesi, dolezite je aby bola robota spravena
Ak máš firemný notebook úplne v pohode môžeš mať robený screenshot obrazovky v určitých časových intervaloch
Ale čo hovorí viestta je aj u nás. Ak máš robotu spravenu, nikoho netrapis
U nás sa to nerieši. Tak ako píše @viestta, zamestnávateľa zaujíma, či je práca spravená. Čiže niekedy s prstom v nose, inokedy dorábam po večeroch. Čiže podľa mňa závisí od toho, akého máš zamestnávateľa a ako veľmi je naklonený externej práci a "dodržiavaniu pravidiel". Ak to chce sledovať, či naozaj pracuješ 8h, vie si to určite odsledovať.
Záleží od konkrétneho miesta, niekoho kontrolujú počas pracovnej doby a inému stačí že je robota spravena.
Ja keby som nerobila, tak sa to zisti hned, ze praca nie je urobena. Takze robit musim. Ale uz nikto nesleduje, kedy a kolko presne pracujem. Ale ak by ma chceli skontrolovat, tak by to videli na emailoch, na mojich logoch a aktivitach v systemoch. Co viem, tak v niektorej firme musia posielat vykazy, ze kedy robili a co robili. Vyznam nevidim, lebo aj tak to zamestnanci vacsinou riesia cez ctrl c - ctrl v. A uz vidim nadriadeneho, ako tie vykazy pravidelne kontroluje. Za mna tam musi byt lojalita z obidvoch stran a funguje to potom. Flakac sa bude flakat aj priamo v office, nemusi robit ani z domu.
zalezi od zamestnavatela a aj typu prace - niekde to neriesia, ked je robota spravena a v zasade si k dispozicii, reagujes na maily, chat (ak mate), tak to nikto neriesi, potom je opacny extrem, ze pravidelne kontroluju stav pocitaca (ci si aktivny), logy, maily, screenshoty obrazovky atd. a potom to maju ludia niekde medzi 🙂
ja som napr. konzultant, dodavame projekty a sluzby pre tretie strany a nemozem si dovolit odrobit 20 hodin zo 40, reportujem cinnost atd. (samozrejme nie nejako extremisticky, cize tiez to nikto nesleduje na sekundu presne)
kazdopadne suhlasim s prispevkom vyssie - ze ten co je flakac sa flaka aj v office aj doma aj vsade, to uz by ten manazer mal vediet, co za ludi ma v time a ci sa moze na nich spolahnut
Väčšinou nejde o čas ale urobenu prácu.
napriklad konektivita na vsetkych kanaloch, tok mailov, taskov, nahadzovania v systemoch....