Existuje príspevok na dopravu do práce z Rakúska do BA ?

zajacik_02
30. sep 2019

Ahojte, s manželom žijeme ešte v Rakúsku, tu som absolvovala aj vysokú školu, ale prácu som hladala a aj našla v BA, lebo v decembri alebo budúci rok sa sťahujeme spät na Slovensko. Nechcela som si nájsť prácu vo Viedni, lebo potom musím zase dať výpoveď a nechcem byť na Slovensku nezamenstnaná, kto vie aké šťastie budem mať na Slovensku s tou prácou. No mesačný lístok je z Viedne do BA dosť drahý, tak okolo 110 €. Ešte k tomu príde aj električenka ... hjaj... v Rakúsku existuje Pendlerpausale. Existuje niečo také aj tu? Už začnem lutovať moje rozhodnutie...dúfam, že existuje nejaký príspevok na dopravu do práce zo zahraničia.
Mali by ste nejaké rady? Mám nárok na nejaké príspevky alebo nie? :(

lula313
30. sep 2019

Nemáš nárok. Príspevok na dopravu určite obdobie dostane len človek, čo bol dlhodobo vedený na úrade prace.. a prečo sa chcete vratit má SK, veď tam minimálne o 1000ku musis mat vyšší plat

osky
30. sep 2019

@zajacik_02 pokial viem,Pendlerpausale plati iba v ramci Rakuska...
Ale over si to v skupine Rakusko,ak tam este nie si...
Silne pochybujem ze ti niekto da takyto prispevok.
Slovaci isto nie a Rakusaci...no neviem...
Ti maju kopu inych hladnych krkov co si nabrali na plecia

aviska
1. okt 2019

@zajacik_02 Pendlerpausale mas narok iba ked pracujes v rakusu, mozes dochadzat z BA do Rakuska vtedy narok mas, avsak na SVK nic take nefunguje, jedine ze by si bola evidovana na urade prace dlho a potom sa za pracou pristahujes, mas narok na podporu na pristahovanie. Skus sa opytat ci firma neponuka nejaky benefit prispevok aspon na MHD v BA.