Existuje práca snov?

22. sep 2021

Ahojte,

ste tu niektore, ktore robite pracu,co Vas bavi,zivi,mate dobry kolektiv a chodite tam rady ? Ja som uz zufala asi najviac zo seba, robim kancelarsku pracu,ale vobec ma to nebavi,chcela by som robit nieco zivsie, co by ma naplnalo, mam asi syndrom vyhorenia.Vyskusala som viacero prac a najviac ma bavila 1 praca,ale zas bola dost zle platena. Alebo odisli ste aj do zahranicia,robite Uplne inu pracau,ale Ste spokojne? Zda sa mi,ze vsade su kladene velke naroky na zamestnancov, najma co sa tyka stresu ,kontrol,a celkovo na psychiku ludi.Ani neviem,co chcem pocut, kludne by som robila aj manualnu pracu ,ale na slovensku to je strasne zle ohodnotene. Rozmyslam nad zahranicim,ale zas nechcem pracu menit vzdy po . 2 rokoch, mna striedanie prac aj bavi,vsade je nieco nove ,ale uvedomujem si tirz,ze by som to nemala menit velmi casto, preto sa bojim, ci niekedy najdem take povolanie. Slaba chvilka dnes.

vulka
22. sep 2021

Jasné, že existuje dobrá práca. Mnoho ľudí takú má. Aj mne sa moja práca páči a robím ju rada.
A aké Ty máš vzdelanie, keď tu píšeš, že by si bola schopná striedať práce? Píšeš, že všade je niečo nové. Zamestnávateľ musí mať radosť zo zamestnanca, ktorý frfle a akonáhle sa zapracuje, beží zas do inej práce.

ofzuza
22. sep 2021

Take chvilky su normalne. Zivot je kratky na to, aby si robila nieco co ta nebavi.
Svoju pracu milujem, ale obcas mam riadne stresy a musim vediet robit aj pod tlakom. Kazdy den je nieco nove, stale sa mozem ucit, rast, platovo tiez fajn. Firma sa o zamestnancov stara, vazi si ich a vedia vyjst v ustrety. No aj tak priznam, ze su rana kedy sa mi vstavat nechce, noci kedy nemozem spat a premyslam nad pracou (alebo sa mi sniva so sefom 😂) a poobedia kedy sa tesim, ze mozem pocitac konecne vypnut. Obcas mam chut niekoho prizabit a tesim sa, ze robime na dialku 😇

nistika
22. sep 2021

ano existuje, iba sa neda definovat, kazdy si pod pracou snov predstavi nieco ine. ale je to presne to kde sa citis ze robis nieco zmysluplne, kde sa citis zaroven dobre - mozno vazena, mozno len v dobrom kolektive okolo priatelov. urovnaj si co hladas ty mozno vysoky plat mozno sexi sefa, a urcite to casom najdes : - )

ofzuza
22. sep 2021

@nistika sexi sef nie je nic prijemne 😂

hederamonstera
22. sep 2021

Urcite existuje🙂 ak ma niekto nejaku vasen a vybuduje z toho biznis. Preto napr.ja moje dieta nikdy nebudem nutit ist nejakym smerom, nech si samo vyberie comu chce zasvatit svoj zivotny cas. Taki ludia su aj najstastnejsi ;)

kitycat
22. sep 2021

A co je to ta tvoja vysnena praca, co by ta bavila ale na SK je zle ohodnotena a bola by si za nou ochotna ist za hranice? Lebo sa mi zda, ze to neviws ani ty ked pises, ze nechces kazde 2 roky pracu menit

trinneo
22. sep 2021

Ano mam svoju vysnivanu pracu, som sama sebe sefom a svoj cas volny i pracovny si zadelujem sama...makala som na tom poslednych 18 rokov, od15tich rokov, aby som bola dnes tam kde som a som spokojná.. hoci aj na mna pride chvíľka, kedy ma nic nebavi a presla si vyhorenim,ale nakoniec zatial by som to uz nemenila...

nada847
22. sep 2021

pre kazdu z nas je nieco ine vysnivana praca, pre mna je to praca v ktorej mam nejaku tu slobodu, ze mi nik nedycha na krk, ze sa nemusim stresovat 🙂

spadnutaslivka
22. sep 2021

nedávno tu bola téma niečo ako "ako by vyzerala vaša vysnívaná robota/ práca snov" a tam baby popisovali, plat, ako ďaleko od domu, na ako dlho a pod. Skús si vyhľadať. A boli tam baby, čo písali, že svoju prácu snov majú. Takže určite existuje. Dokonca existuje aj u takých, čo snívajú, že dostanú zaplatené za nič nerobenie. Ale toto by som ja fakt nechcela.

mamamasama
22. sep 2021

Ano existuje... ja som cely zivot chcela robit to, co robim.. aj na pohovore som vravela, ze kludne aj zadarmo...nastastie mam aj nadstandartny plat 🍀🍀🍀

diewcatqoo
22. sep 2021

Ja som v zahranici a som so svojou pracou spokojna. Asi by som sa nenahnevala, keby trosku pridali na plate, ale vyhovuje mi to aj tak, ako to je teraz. Pocas tej najhorsej covidovej vlny bolo tej prace viac ako obvykle a vypadol mi brigadnik, ktory mi spracovaval drobnu administrativu, tak som bola dost v strese, mala som nadcasy a praca ma budila este aj zo sna, ale inak som spokojna.
Praca ma bavi, mam flexibilnu pracovnu dobu, mozem robit aj z domu a konecne mam dobry kolektiv. Jedina nevyhoda je, ze som daleko od zvysku rodiny, takze syn nevidi babku a dedka tak casto, ako by si prial. Ale inak som v zahranici spokojna, zvykla som si a neviem, ci by som sa chcela vratit niekedy natrvalo naspat na slovensko.

mabenn
22. sep 2021

dobra praca je taka, kde vyuzivas svoj talent, vlohy, kde sa zaroven dlhodobo vyvijas, kde si medzi podobne zmyslajucimi ludmi, ktorych bavi rovnaka oblast...treba na to ale vzdelanie vacsinou

sivana09
22. sep 2021

Mna práve napĺňa (aspoň čiastočne) práca, kde mám pocit, že mám zodpovednosť, že mám možnosti, prostriedky a moc meniť fungovanie firmy-projektu-ludi k lepšiemu. Je to stresujuca praca, keďže ju prežívam tak, akoby išlo o život, 24hod denne, ale bez tohoto ma žiadna práca nebaví. Iba toto mi dáva zmysel. Pre každého je to niečo iné, ale myslím si, že jedno je spoločné a to pocit, keď sa cítiš byť užitočná

elementissa
22. sep 2021

Jasné, že existuje 🙂 ja takú mám 🙂 práca snov je nájsť tvoje Ikigai a byť v tej oblasti ešte aj úspešná. Ja som svoje Ikigai našla už dávnejšie, ale nebola som v tej oblasti úspešná, až dokým som sa nezamestnala v mojej terajšej firme. A zasa tiež je otázne, čo pre koho znamená "byť úspešný". Pre mňa je to možnosť napĺňať svoj potenciál, byť užitočná, prinášať nápady a inovácie, vytvárať pridanú hodnotu pre mojich kolegov, pre firmu a cítiť ocenenie, uznanie, mať dobré vzťahy v kolektíve, nájsť si priateľov medzi kolegami, s ktorými sa dá rozprávať o práci aj o bežnom živote, byť obklopená ľuďmi, ktorí zmýšľajú podobne ako ja, majú rovnaké hodnoty, rovnaké nastavenie, rovnaký prístup k práci... Ja sa teším každý jeden deň do práce, začínam svoju prácu a úsmevom, končím s pocitom, že viem, čo budem robiť zajtra a novými nápadmi ako svoju prácu zefektívniť. Praca mi prináša nové výzvy a podnety každý deň, nič nie je vytesané v kameni, všetko tvoríme od základov, mám šťastie, že nemám šéfa, ktorý by od nás chcel, aby sme slepo nasledovali príkazy, ale stále spolu tvoríme, jeden druhého podporujeme, vzájomne sa učíme, odovzdávame si skúsenosti a spoločne napredujeme. To je pre mňa práca snov. Ja ju mám, verím, že aj ty nájdeš tú svoju 🙂

titla
22. sep 2021

Ano, existuje. Poznam dost ludi v mojom okoli, ktori maju svoju pracu snov a je pre nich zaroven aj hobby. To este neznamena, ze ich bavi kazda jedna minuta a vsetky jej aspekty.
Niekto ma to stastie, ze presne vie co chce a ide si za tym a potom su ludia, co sa musia hladat.

nistika
23. sep 2021

@elementissa ano ikagai mame knizku doma, davali manzelovi z prace :D ide tam vpodstate o to, aby si kazdu pracu ktoru robis robila s laskou a najlepsie ako vies ide o nastavenie, ze ty tu pracu mas rada a potom ju mas rada a ta naplna....este som to neskusala, asi je to dlhsi prozes :D :D

hviezdicka21
8. máj 2022

Áno 😉, ozvi sa mi a ja ti poviem o skvelej príležitosti, ktorá zmenila život mamičkám na materskej aj ľuďom, ktorí chodia do práce 🙂

marca12
8. máj 2022

Ano,mam pracu snov. Dobry kolektiv,praca super,platovo som spokojna aj ked vzdy by si dalo privyknut aj na este lepsi plat. Ale trvalo mi 14 rokov,kym som sa dostala tam,kde som teraz a ze si mozem povedat,ze som naozaj spokojna. Nezufaj,raz mozno aj ty najdes miesto,kde budes stastna a budes rada chodit do prace.