Existuje ešte skúšobná doba?

3. jan 2022

Ahojte.Čoskoro nastupujem do práce do jednej fabriky.Ale zaujíma ma jedna vec.Stale sa dáva skúšobná doba?Ide o to,že čo v prípade ak nedajbože prve dni dostanem napr covid,proste ochoriem?Môžu ma kvoli tomu prepustit?Mám rôzne strachy tak by som rada vedela ako to je.

ivik4
3. jan 2022

Jasne , mozu

cyberk
3. jan 2022

jasne, ze mozu prepustit, skusobna doba je prave na to, aby sa selectovali slabsi jedinci od silnejsich... ale vsak nemysli hned na to najhorsie, proste si davaj pozor tie 3 mesiace. aby si nic nechytila/neochorela

natalis1998
3. jan 2022

Dajme tomu že skúšobná doba bude trvať 3 mesiace. Ak počas tohto obodobia ochoriete, dostanete Covid tak by sa mala normálne predĺžiť skúšobná doba. To znamená že namiesto 3 mesiacov by mala trvať 3 mesiace a 10 dni.
Ale je to skôr na dohode, teeba si prečítať riadne zmluvu.

natalis1998
3. jan 2022
autor
3. jan 2022

Áno ja sa na pohovore tieto veci nejako spytam, snáď povedia pravdu ako to majú.Ide o to,že prácu potrebujem tak nerada by som aby sa vyskytlo niečo také.

autor
3. jan 2022

@natalis1998 Dakujem za odpoveď,snáď sa to dodržuje poctivo

dollyzv
3. jan 2022

Keď sa ich začneš pýtať na pohovore hneď na PN môžu z toho vyvodiť aj špekuláciu..veľa ľudí sa zamestná a potom sa odfajcia na PNku aby mali "platené voľno"

autor
3. jan 2022

@dollyzv ďakujem za postreh,to mi nenapadlo radšej sa to nespytam

autor
3. jan 2022

To vážne toto veľa ľudí robí,že trochu sa zamestnaju a po tyzdni napr idu na PN?tak teraz o to viac sa obavam,že čo keď to budú brať ako spekulaciu...

dollyzv
3. jan 2022

Ja som pred tým robila v dvoch rôznych firmách a veru 5-10ludi do roka sa našlo,čo odrobil pár dní a išli na PN..samozrejme potom sa už nevrátili 🤣

autor
3. jan 2022

@dollyzv Tak ja prácu potrebujem,takže moj prípad by to nebol.Ja sa len bojím,že by vyhodili aj napriek tomu,žeby to bola pravda naozaj

natalis1998
3. jan 2022

Podľa mna sa nič zle nestane keď sa opýtate Lepšie sa pýtať na začiatku ako potom byt prekvapený čo som vlastne podpísal.

marca12
3. jan 2022

Zbytocne nadtym rozmyslas. Pracu potrebujes,tak ju ber. Ak ti povedia,ze ta vyhodia,ak dostanes covid,tak tam nenastupis? A ked najblizsie dni nedostanes covid,mozes si hlavu trieskat,ze si nenastupila.

marca12
3. jan 2022

Ano mnoho ludi zneuziva pnky,niektori marodia vkuse. S kazdou boliestkou sedia u doktora. Nastastie vzdy som robila na miestach,kde sme nemali v kolektive vychcancov. Nechcelo by sa mi tahat za takychto spekulantov.

anesim
3. jan 2022

Manzel pracuje v jednom podniku v sbs, v novembri ich zobrala ina sbska, dali im dvojmescnu skusobnu dobu, napriek tomu, ze v tom podniku pracuju vsetci 3 roky viac, no pre sbs su novy. V decembri 4 dostali covid, ale neprepustili nikoho. Este aj sef napisal skore uzdravenie.

zuzanaete
3. jan 2022

Ja som bola v minulosti pn pocas skusobnej doby a nikto to neriesil. Clovek moze ochoriet hocikedy. Myslim, ze flakaci sa prejavuju od zaciatku nielen pnkou.

luliu
3. jan 2022

@natalis1998 také otázky nie sú absolútne vhodné

ivkazba
4. jan 2022

Prijala som obrovské množstvo ľudí, nikdy som nikoho nevyhodila kvôli tomu, že bol v skúšobnej dobe PN. Ako bolo už písané, skúšobná doba sa predlžuje o dobu na PN. Ešte len ideš na pohovor a už riešiš, či ťa nevyhodia keď dostaneš covid. Sústreď sa radšej na to, aby si na pohovore pôsobila sebavedomo a určite na pohovore nerieš PN. To nie je pre personalistu či pre manažéra príliš dobrý signál. Držím palce.

gelory
4. jan 2022

PN podľa mňa nie je dôvod na rozviazanie pracovného pomeru, obzvlášť nie keď ide o covid v tejto šialenej dobe. Najlepšie ale, keď sa na to opýtaš, hoc môžu povedať jedno a potom spraviť inak. Ale na tvojom mieste by som si nerobila dopredu zbytočne starosti a netrápila sa tým, čo sa ani nemusí stať.

eeffka
4. jan 2022

Ak sa niekedy aj brala PNka v skusobnej ako potencialny dovod na vyhadzov, v dnesnej dobe pri covide isto nie, dnes mas ty, zajtra ja... 🤷‍♀️tu si nenavyberas. Skusobna doba je normalna vec, nie len pre zamestnavatela ale aj pre teba, toto si vacsina ludi neuvedomuje. Mas 3m moznost sa otocit na pate a odist, potom je to uz tazsie.