Dobrý deň prajemChcem sa iba informovať o evidencii na úrade práce, som absolventom strednej školy ak sa evidujem v deň X. budem od toho dňa X. evidovaný o zamestnanie na úrade alebo od dňa maturity čiže od mesiaca Máj? Keďže sú iné postupy pri evidencii s absolventmi SŠ. Našiel som si zamestnanie kde nik sa nehlási a som adept na to miesto len nemám 3 mesiace evidencie. Ďakujem za každú odpoveď.
Študentom ste do 31.8.
@draik má pravdu.
keď si študenom sš, teda si bol tak si ním až do konca augusta a na nahlásenie máš 7 dní. to znamená, že najneskôr do 7.9. musíš byť zaevidovaný ale nechoď na poslednú chvíľu lebo oni ťa isto ešte s niečím otočia
ak sa stihnes zaevidovat do 7.9. tak budes evidovany od 1.9. studentom si do augusta, teda ak si hned po maturite nenajdes na trvalo pracu
evidovať sa treba od 1.9, ale....ked si si našiel flek že chcú min 3 mesiace evidencie na úrade tak to sú good špekulanti ktorý chcú zinkasovať peňažný bonus za toho evidovaného človeka
@judar preco by to mali byt spekulanti??? tak podnikatel da niekomu pracu a je spekulant ☹ no a co ze chce vyuzit prispevok ktory dava stat... vsak ho nejde ukradnut, ma pravo si on poziadat. toto bolo nemiestne a smutne ☹
@waterlo spatne ta 3 mesiace nenahlasi nikto