Ahojte
chcela by som sa opýtať (ideálne niekoho kto s tým mal skúsenosť) či môžem vykonávať zväčšenie pier kyselinou hyalurónovou ako ošetrovateľka, Bc., s certifikátom alebo kurzom. Musím mať vyštudované všeobecné lekárstvo (6 rokov) ?
nemozes, musis byt Mudr. ak chces pichat vyplne
Diskusiu si nazvala "estetická chirurgička". Aby si bola chirurgička, musíš vyštudovať všeobecné lekárstvo a následne si v nemocnici urobiť atestáciu, čo sú po 6 ročnej vysokej škole približne ďalšie 2-3 roky praxe a vzdelávania. Prípadne aj 2 atestácie - na plastickú chirurgiu a dermatovenerológiu.
Pripájam diskusiu, kde sa síce píše o práci s laserom na odstraňovanie tetovania, ale je tam vysvetlené, ako je to zákonne čo sa týka vzdelania pri práci s telom. Možno ti to dá pohľad na to, že si budeš riešiť prácu, kde sa nemusíš pýtať na to, či je niečo legálne.
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/potrebne-vzdelanie-odstranovanie-tetovani/
Na aplikaciu kys.hyaluronovej musiš mať MDDr./ MUDr. a absolvovať kurz, z ktoreho dostaneš certifikat.
to co spominas ty nie je chirurgia, to by si mala vediet.. chirurgiu robit nemozes ani so vseobecnym lekarstvom.. kazdopadne je vela rychlo kvasenych kozmeticiek, ktore robia vyplne a rozne esteticke zakroky neinvazivneho sposobu.. s kurzom, dokonca aj bez.. ale ja by som k takej nikdy nesla, lebo nemaju potrebne vedomosti z anatomie..