Ahojte, rada by som sa s Vami podelila o dilemu co sa tyka prace. V prvom rade ja sa musim rozhodnut, ale aj tak… Vzdy dom pracovala ako asistentka GR, predstavenstva. Pracujem teraz 2 mesiac v skolstve na dobu urcitu, zastup pocas MD, cca 2 roky. Na zaklade referencii mi ponukli pracu v administrative na dobu neurcitu. A tu nastava dilema. Terajsia praca je na 8h,ziadne nadcasy, pracu si domov nenosite, parkovanie k dispozicii, cesta autom 15 min, plat 950e brutto. Nova praca na dobu neurcitu, na 8 a pol h, praca v centre, cesta mhd cca 40 min, 1100e, 13 a 14 plat. Som sama s 5r dcerkou. Nemam dedka ani babku a dcerka ide teraz do predskolskej pripravy.
Administratíva
ja by som brala administratívu
podla mna praca na dobu neurcitu. To by som si vybrala ja.
A s dcerou ti niekto pomaha? v druhom pripade mas dlhsie cestovanie, pol hodina navyse a nevies este ci nebudu ocakavat aj nejake nadcasy?
Tak vyssi plat vzdy laka viac,len cestovanie 40min.nemusi vzdy vyhovovat - hlavne ak mas dieta v skolke je otazka,ci ju budes stihat vybrat. Lebo pri 8,5h ak sa nieco vyskytne na ceste,ci v praci ta zdrzia,zo 40 min. je hodina,aj viac. Ja som koncila 16.30 a prisla som asi o 16.55 pre dceru, skolka do 17-tej,dcera posledna🙈A to som sa len celu cestu modlila,aby sme nechytili cervenu vlbu na semaforoch. Toto som po mesiaci vzdala,bola to len jedna velka nahanacka. Aj ti ma malu kto vyberat a nemusis sa ponahlat,tak v pohode.
@veroniq85 nie nikto, som s nou sama. Prave z predchadzajucej prace mi dali tieto referencie. V skolstve pracujem od 7,30-15,30. mam to blizsie k domu. o 5 dni viac dovolenky, fajn nadriadeny aj ked dieta ochorie. V novej vyssi plat, aj odmeny, len sa obavam ze budem v strese ci stiham skolku atd… idealne by bolo o hodinu kratsie
@iwesska Ved presne, toto som zazivala v byvalej praci odkial mi dali referencie, nahanacka dokola kazdy den a potom este kruzky. Nemam nikoho. Ta praca je asi vhodnejsia pre zenu s odrastenejsimi detmi
@sayonara15 ja by som ostala v skolstve aj hlavne kvoli chorobam. Na karieru ci lepsie platene miesto sa mozes orientovat ked mala este trochu podrastie.
@veroniq85 na karieru som uz myslela a potom v 39 mala dcerku 😀 takze opat odklad
@sayonara15 Tak potom treba zvazit priority. V tvojom pripade je to skor cas,nez plat a ten je castokrat cennejsi,lebo ak sa mas nahanat a byt stale v strese,tak to za tie peniaze nestoji.
@iwesska presne, mojou prioritou je dcerka a cas. nie je vsetko o peniazoch a tie vzdy budu. ked by som mala partnera nepoviem, ale ta tarcha zodpovednosti lezi na mne
@sayonara15 skolstvo
Ak to finančne utiahnes a práca v škole ťa aj baví, školstvo.
Skolstvo, 5dni dovolenky nad ramec 37,5h tyzdenny uvazok, sice nizsi plat, ale v septembri +500€, v januari a v septembri navysenie tabulky 10 a 12%
@kikushaa ja som nepedagogicky zamestnanec, takze trocha menej. ale ano, aj to je plus
@lilke jasne ze bavi, ved je to praca ako kazda ina.
@sayonara15 pôvodne som pochopila, že pedagóg. Až teraz, že si v administratíve. Tam to máš naozaj pokojnejšie.
@sayonara15 tak 7 a 10% nerobim v skolstve ale vo verejnej sprave 😉 ak to davas financne, tak by som neriesila. Este mozno by som sa zamyslela nad uvahou co bude o rok ked sa pani vrati z rd. Ci je tam perspektiva zotrvat alebo si budes musiet hladat nieco ine
@kikushaa Uz som sa pytala, planuje ist na 2 roky, zial nemaju tu potom pre mna miesto
Máš možnosť práce HO pokiaľ by nedajbože bola dcéra častejšie chorá napr.