Dve práce na výber

sayonara15
28. júl 2022

Ahojte, rada by som sa s Vami podelila o dilemu co sa tyka prace. V prvom rade ja sa musim rozhodnut, ale aj tak… Vzdy dom pracovala ako asistentka GR, predstavenstva. Pracujem teraz 2 mesiac v skolstve na dobu urcitu, zastup pocas MD, cca 2 roky. Na zaklade referencii mi ponukli pracu v administrative na dobu neurcitu. A tu nastava dilema. Terajsia praca je na 8h,ziadne nadcasy, pracu si domov nenosite, parkovanie k dispozicii, cesta autom 15 min, plat 950e brutto. Nova praca na dobu neurcitu, na 8 a pol h, praca v centre, cesta mhd cca 40 min, 1100e, 13 a 14 plat. Som sama s 5r dcerkou. Nemam dedka ani babku a dcerka ide teraz do predskolskej pripravy.

monillia
28. júl 2022

Máš možnosť práce HO pokiaľ by nedajbože bola dcéra častejšie chorá napr.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terka402
28. júl 2022

Administratíva

sssss123
28. júl 2022

ja by som brala administratívu

lubina
28. júl 2022

podla mna praca na dobu neurcitu. To by som si vybrala ja.

veroniq85
28. júl 2022

A s dcerou ti niekto pomaha? v druhom pripade mas dlhsie cestovanie, pol hodina navyse a nevies este ci nebudu ocakavat aj nejake nadcasy?

iwesska
28. júl 2022

Tak vyssi plat vzdy laka viac,len cestovanie 40min.nemusi vzdy vyhovovat - hlavne ak mas dieta v skolke je otazka,ci ju budes stihat vybrat. Lebo pri 8,5h ak sa nieco vyskytne na ceste,ci v praci ta zdrzia,zo 40 min. je hodina,aj viac. Ja som koncila 16.30 a prisla som asi o 16.55 pre dceru, skolka do 17-tej,dcera posledna🙈A to som sa len celu cestu modlila,aby sme nechytili cervenu vlbu na semaforoch. Toto som po mesiaci vzdala,bola to len jedna velka nahanacka. Aj ti ma malu kto vyberat a nemusis sa ponahlat,tak v pohode.

sayonara15
autor
28. júl 2022

@veroniq85 nie nikto, som s nou sama. Prave z predchadzajucej prace mi dali tieto referencie. V skolstve pracujem od 7,30-15,30. mam to blizsie k domu. o 5 dni viac dovolenky, fajn nadriadeny aj ked dieta ochorie. V novej vyssi plat, aj odmeny, len sa obavam ze budem v strese ci stiham skolku atd… idealne by bolo o hodinu kratsie

sayonara15
autor
28. júl 2022

@iwesska Ved presne, toto som zazivala v byvalej praci odkial mi dali referencie, nahanacka dokola kazdy den a potom este kruzky. Nemam nikoho. Ta praca je asi vhodnejsia pre zenu s odrastenejsimi detmi

veroniq85
28. júl 2022

@sayonara15 ja by som ostala v skolstve aj hlavne kvoli chorobam. Na karieru ci lepsie platene miesto sa mozes orientovat ked mala este trochu podrastie.

sayonara15
autor
28. júl 2022

@veroniq85 na karieru som uz myslela a potom v 39 mala dcerku 😀 takze opat odklad

iwesska
28. júl 2022

@sayonara15 Tak potom treba zvazit priority. V tvojom pripade je to skor cas,nez plat a ten je castokrat cennejsi,lebo ak sa mas nahanat a byt stale v strese,tak to za tie peniaze nestoji.

sayonara15
autor
28. júl 2022

@iwesska presne, mojou prioritou je dcerka a cas. nie je vsetko o peniazoch a tie vzdy budu. ked by som mala partnera nepoviem, ale ta tarcha zodpovednosti lezi na mne

drzaopica
28. júl 2022

@sayonara15 skolstvo

lilke
28. júl 2022

Ak to finančne utiahnes a práca v škole ťa aj baví, školstvo.

kikushaa
28. júl 2022

Skolstvo, 5dni dovolenky nad ramec 37,5h tyzdenny uvazok, sice nizsi plat, ale v septembri +500€, v januari a v septembri navysenie tabulky 10 a 12%

sayonara15
autor
28. júl 2022

@kikushaa ja som nepedagogicky zamestnanec, takze trocha menej. ale ano, aj to je plus

sayonara15
autor
28. júl 2022

@lilke jasne ze bavi, ved je to praca ako kazda ina.

lilke
28. júl 2022

@sayonara15 pôvodne som pochopila, že pedagóg. Až teraz, že si v administratíve. Tam to máš naozaj pokojnejšie.

kikushaa
29. júl 2022

@sayonara15 tak 7 a 10% nerobim v skolstve ale vo verejnej sprave 😉 ak to davas financne, tak by som neriesila. Este mozno by som sa zamyslela nad uvahou co bude o rok ked sa pani vrati z rd. Ci je tam perspektiva zotrvat alebo si budes musiet hladat nieco ine

sayonara15
autor
29. júl 2022

@kikushaa Uz som sa pytala, planuje ist na 2 roky, zial nemaju tu potom pre mna miesto