Ahojte chcem sa opýtať ako to je...
Momentálne som na rodičovskej q zároveň zamestnaná na TPP, avšak do danej práce sa zatiaľ vrátit nechcem /ale chcem sk ju nechať ako záložný plán/
Naskytla sa mi ďalšia praca na TPP
Otázka môžem byť na rodicaku a mat zároveň 2 zamestnania na TPP? Neviem na koho sa obrátiť s touto otázkou, nechcem sa dostať do nejakých problémov...
@kat_ no ale.tu je tiež otázka....lebo sa jedna o prácu na call centre ...len iné zameranie ...čiže je to rovnaké nie je ?
@nikusik0107 nie je podstatná tvoja pracovná pozícia, ale predmet podnikania tvojho zamestnávateľa. Ak potenciálny druhý zamestnávateľ je predmetom podnikania konkurencia tvojmu súčasnému zamestnávateľovi, potrebuješ na druhý súbežný pomer súhlas prvého. Čiže ak ide o call centrum, ale pôvodný zamestnávateľ je call centrum v rámci poisťovne a teraz ideš robiť na call centrum, ktoré je ale súčasťou mobilného operátora, súhlas nepotrebuješ. Pretože zamestnávatelia nie sú konkurentmi. Ale ak ide v jednom aj druhom prípade o samostatné call centrum, ktoré nie je súčasťou nejakej spoločnosti, tak potom súhlas potrebuješ. Takto to rieši zákon, čiže ani nie je potrebné to mať v zmluve, táto podmienka/povinnosť vychádza zo zákona. Iné zákazy môžeš mať uvedené v tvojej konkrétnej pracovnej zmluve.
@melanta aha jedna call centrum je z oblasti energetiky a druhe z oblasti poisťovníctva...čiže nepotrebujem nejaký súhlas a môžem ostať naďalej zamestnaná?
@nikusik0107 môžeš, zamestnávatelia nie sú voči sebe konkurenciou.
@melanta a musím to tomu prvému oznámiť ze som sa zamestnala ?
@nikusik0107 nemusis
@tramtada31 oko čiže môžem.byt súčasne na rodicaku a mat 2 x tpp.....nie je z toho žiaden problém...
@nikusik0107 oznamovať nemusíš. Čo sa týka toho poistenia, predpokladám, že budú sprostredkovateľ, t.j. nebudú mať licenciu ako poisťovňa a budú ponúkať produkt, ktorý im vytvorila iná poisťovňa. Čiže oni budú stále energetická spoločnosť. Teoreticky to môže byť na vážkach a možno by som sa opýtala právnika. Ale právnika by zaujímalo, či pôjde o ich vlastné poistné produkty či sprostredkovanie cudzích.
@melanta môže sa opýtať čo mi hrozí ak by došlo k stretu záujmu?
mozes, pokial tvoja povodna prac. zmluva nevylucuje inu pracu s konkur. charakterom