Prečo je potrebné ohlásiť zamestnávateľovi , že mám ešte ďalšiu prácu? Je potrebné písomné stanovisku zamestnávateľa, že s tým súhlasí ? Ďakujem za odpoveď
@kornelies mám to v pracovnej zmluve, že musím požiadať zamestnávateľa o písomné stanovisko k ďalšej práci
@daniela2202 informovať zamestnávateľa je treba,ak by šlo o konkurenčnú spoločnosť, pripadne aby sa nevyzdradilo obchodné tajomstvo. To však od 1.11.2022 zmenila novela Zákonníka práce (odporúčam naštudovať). Inak je potrebné informovať druhého zamestnávateľa že si nezdaniteľnú časť základu dane uplatňujete v inom zamestnaní.
@daniela2202 vo všeobecnosti v minulosti platilo, že pokiaľ si robila nejakú prácu pre jedného zamestnávateľa a chcela si aj pre iného, robit to iste, musel ti to ten tvoj schváliť. Ako je to teraz netuším. Pokial vsak robíš nejakú admin.robotu a chcela si co ja viem brigádnickej si privyrobiť v Lidli dokladanim tovaru, to bolo ok
@daniela2202 pokiaľ to máš v zmluve tak je tvoja povinnosť mu to oznámiť. Ak tam máš aj že potrebuješ jeho súhlas tak potom aj to. záleží ale od podmienok pracovnej resp. kolektívnej zmluvy. Pokiaľ to tam nemáš vyslovene napísané, oznamovať nič nemusíš, nie je to zákonná povinnosť
Žienky ďakujem za odpoveď
@daniela2202 Nie. Hlavne treba nezabudnut, ze aj vedlajsi prijem musi byt zahrnuty v danovom priznani.