Dva pracovné pomery

patdesiatnicka
2. sep 2024

Pracujem v skolstve 100% uvazok ako asistent co je 22 hodin priamej cinnosti. Jeden den v tyzdni mam v rozvrhu len 1 vyučovaciu hodinu.
Zamestnavatel potrebuje pokryt 2-4 vyucovacie hodiny predmetu angl.jazyka. Nevie najst takeho zamestnanca.
Je mozne, aby zamestnavatel so mnou uzatvoril este jednu zmluvu na vykrytie tychto 2 prip 4 hodin v ten den?
Pozn. mam aprobaciu z ANJ

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2024

@patdesiatnicka Neviem ako je to na ZS, na VS mame par ludi na dohodu, takze mozno to ide aj na ZS takto. Ale myslis, ze by si mala vsetky tie hodiny v jeden den? To by bolo zvlastne, tipujem, ze sa jedna o jednu triedy a pochybujem, ze by mala jedna trieda AJ iba v jeden den.

1ryba
2. sep 2024

Musíš mať 2 zmluvy. Inak to nejde. Je to bežný postup.

patdesiatnicka
autor
2. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl
Je to SŠ a islo by o jednu triedu 2hod konverzácii /zvykom je mat dvojhodinovku/
Popripade o dve triedy a teda 2x 2hod

patdesiatnicka
autor
2. sep 2024

@1ryba praveze mi povedali, ze nemozem mat s nimi zmluvu kedze jednu na 100% uz s nimi mam

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2024

@patdesiatnicka jasne, myslela som, ze klasicka AJ, konverzacia mi nenapadla. Je tu skupina pravne poradenstvo (alebo tak nejako sa vola), skus sa tam opytat na tie zmluvy.

1ryba
2. sep 2024

@patdesiatnicka môžeš mať aj viac zmlúv. Keďže máš už jeden 100% úväzok, ako inak by to chceli riešiť?

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2024

@1ryba je mozne, ze jej tu vyuku nechcu dat.

1ryba
2. sep 2024

A aj tí môzem poradiť, neraď sa tu, napíš do poradne na školskýportál.sk

patdesiatnicka
autor
2. sep 2024

@1ryba Nijako. Hladaju niekoho.

patdesiatnicka
autor
2. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl chcu ale vravia ze je to z prav.hladiska nemožné

1ryba
2. sep 2024

@patdesiatnicka tak nevedia, čo robiť. Napíš na ten portál a odpoveď im ukáž.

zmrzlinka2021
2. sep 2024

@patdesiatnicka nemôžeš mať dve zmluvy na tú istú činnosť, inak ano

nelca84
2. sep 2024

@patdesiatnicka je to tak. Ide o rovnaky druh prace, takze nemozes mat u zamestnavatela 2 zmluvy. Keby si chcela po praci napr. upratovat, tak by to nebol problem...

nelca84
2. sep 2024

@1ryba v tomto pripade nemoze

patdesiatnicka
autor
2. sep 2024

@zmrzlinka2021 to su 2 cinnosti. Asistent a ucitel ANJ

zmrzlinka2021
2. sep 2024

@nelca84
@patdesiatnicka toto nie sú rovnaké cinnosti

1ryba
2. sep 2024

@nelca84 môže. Nie je to ten istý druh práce. Asistent vykonáva úplne inú činnosť ako učiteľ.

palicka
2. sep 2024

@patdesiatnicka jasne, môže. V dochádzke prerušia činnosť PA, vykonávaš úväzok učiteľa a pokračujem PA. Pozor, učiť nesmieš viac ako 11/12 hodín týždenne, zákonník prace nepovoľuje viac ako 150%

palicka
2. sep 2024

@nelca84 nemáš pravdu, ide o 2 rozdielne činnosti, 2 pracovne zmluvy, teda jej nevzniká ani nadčas.

nelca84
2. sep 2024

@1ryba ale skola si to asi nemysli, v oboch pripadoch ide o pedagogicku cinnost. Alebo ju nechcu a nevedia ako sa vyhovorit...
@palicka v ktorom paragrafe ZP sa pise o max. 150% hodin?

1ryba
2. sep 2024

@nelca84 za mňa sa chce vyhovoriť. Alebo neovládajú, že môžu vystaviť 2 zmluvy.

patdesiatnicka
autor
3. sep 2024

@palicka dakujem, mozete mi poslat nejaký link na tuto info?