Dva polovičné úväzky

motylik200
13. apr 2022

Ahojte ženy a dievčatá, chcela by som sa s vami poradiť, keďže nemám s takouto vecou skúsenosť ešte. Ide o to, že u svojho zamestnávateľa pracujem na Tpp (na dobu neurčitú), ale ponúkli mi '' povýšenie '', resp. presunutie na inú prac, pozíciu s tým, žeby som však z časti (na pol úväzku) pracovala na pôvodnej prac.pozicii a z časti na tej druhej (tiež na pol úväzku) čiže dokopy miesto jedného celého úväzku na 2 polovičné. Ide však o to, že ta druha prac.pozicia nieje priamo pod našou firmou, ide o spoluprácu. Resp patrí pod nás. Neviem však ci je to výhodné prijať? Plánujeme s, partnerom riešiť hypo do budúcna a momentálne sa, aj, snažíme o dieťa. Vopred ďakujem za, radu, nechcem urobiť nejakú hlúposť no nemám z toho dobrý pocit.. 😧

h2
14. apr 2022

@motylik200 Ahoj, ja tak pracujem, už 12 rokov som v tej istej firme, ale od minulého roku mám čiastočný úväzok a časť robím oficiálne pod inou firmou. De facto som prácu nezmenila, sedím stále za tým istým stolom, len na papieri sú to dvaja zamestnávatelia. Keďže to po mne chceli z firmy a na mne bolo, či s tým budem súhlasiť, stavia má to do pozície, keď si aj ja môžem stanovovať podmienky. Takže na tvojom mieste by som to využila. (Čiže žiadaj nejaké kompenzácie, či už vyšší plat, alebo viac dní dovolenky... to už je na tebe, čo má pre teba význam.)

zuzkamly
14. apr 2022

@h2 ahoj prosím ťa, ako to máš s PNkou pri 2 zamestnaniach? Od ktorého zamestnávateľa sa ti vypláca?

h2
14. apr 2022

@zuzkamly PN-ku som mala písanú 2x, čiže Dr. mi normálne vystavil 2 papiere. Od ktorého sa mi to vyplácalo vlastne ani neviem, s mojimi "dvoma" zamestnávateľmi je to totiž trošku ináč, sú to síce dve firmy, ale v skutočnosti je to ten istý zamestnávateľ. (Druhá firma má trochu inú oblasť podnikania.)

zuzkamly
14. apr 2022

@h2 u mňa by to bolo podobné, síce 2 sro-čky ale v podstate jedna firma. Ďakujem za odpoveď.