Dobrý deň, prosím Vás, som štátny zamestnanec a ak si chcem čerpať dovolenku, musím si stále za seba zháňať náhradu z radov kolegov, ktorí nie sú ochotní ma zastupovať. Vedúci mi inak nie ochotný dovolenku schváliť, a to nás je na oddelení dosť. Ako mám postupovať? Ďakujem.
podla mna je jedno, ci robis v statnom alebo sukromnom sektore, nerozumiem, preco ty by si si mala za seba zhanat nahradu, od toho tam mas predsa nadriadeneho, aby zabezpecil, aby aj v tvojej nepritomnosti vsetko fungovalo, tak ako ma v praci.
Nie si povinná hľadať si za seba náhradu. Efektívny manager dá ešte v predstihu pred letím urobiť rozpis dovoleniek všetkých zamestnancov aby predišiel kolapsu oddelenia alebo nejakym nežiadúcim zmenám
Zrejme to odraza vase vztahy na pracovisku. Tym.sa nezastavam nadriadeneho, ale predpokladam, ze tvoj nadriadeny ma.nadriadeneho, cize by som po nesuhlase s dovolenkou za takejto absurdnej podmienky sla o uroven vyssie
@bilberryday náhradu musí riešiť nadriadeny, je to jeho zodpovednosť a problém ako nariadi smeny.
Aj keď musím ísť na PN, najskôr si zoženiem náhradu ? No jasné, zlomenú kosť strcim späť, aj slepak, zbehnem do práce a budem pobehovať po prevádzke, s krvavým hnátom " hallloooo hľadám zástup"
@2xmama inšpektorát práce