Dovolenka po skušobnej dobe

malybubak
29. mar 2018

Ahojte, ešte mám jednu otázku ohľadom práce.

Od 1.4. nastupujem v novej práci - prvý pracovný deň je tretieho - a 15. 7 idem na dva týždne preč. Ide o detský tábor, kde budem vedúca, je to dohodnuté dlho dopredu, nechcem to rušiť.
Kedy mám túto skutočnosť oznámiť?
Pracujem v oblasti s nerovnomerne rozdeleným pracovným časom, t.j. možno ani nebude treba rovných 10 dní dovolenky. Som ochotná si zobrať na nejakú časť tejto akcie aj neplatené voľno, ak to bude možné.
Kedy by ste to oznámili? Chcem sa rozumne dohodnúť, nechcem nikomu v práci robiť problémy, ale hento je jednoducho akcia na ktorú chcem a vlastne aj musím ísť, keďže sa jedná o špecifické deti a tak narýchlo nikoho nezoženú nikoho.
A môžem si dva týždne po skončení skúšobnej zobrať dovolenku alebo to musím riešiť len tým neplateným?
Viem že závisí od konkrétnej firmy / vedúceho, ale skôr ma zaujímajú vaše skúsenosti, resp. ak sa niekto týmto veciam rozumie, tak by mi mohol poradiť ako to najlepšie zadeliť.

fokuska
29. mar 2018

@malybubak Moja skusenost: Do prace som nastupila este pocas studia na VS - k 1.3., v aprili som odovzdavala diplomovu pracu a v maji som mala statnice. V marci som este mala aj zopar prednasok a seminarov.
Povedala som to vsetko uz na pohovore, vzali ma a hned po nastupe som sa s nadriadenou dohodla: z prace som odbehla na prednasku a potom som si ten cas nadrobila. Hned ako som vedela ktore dni mam statnice, tak som to tiez oznamila - na ten den som cerpala dovolenku. Vsetko to bolo v skusobnej dobe a nebol s tym ziadny problem.

77nelinka
29. mar 2018

@malybubak Manžel minulý týždeň nastupoval do novej práce, na dovolenku ideme v júni a platili sme ju v novembri. Povedal im to hneď, ešte pred podpisom pracovnej zmluvy. Podľa mňa treba čo najskôr to oznámiť.

sissy27
29. mar 2018

@malybubak určite oznámiť čo najskôr, nečakať po skončení skúšobnej doby, nemuseli by ti tú dovolenku schváliť. Predpokladám, že v tom termíne tam bude viacero zamestnancov chcieť voľno a určite by dostali prednosť tí, ktorí sú tam dlhšie. Úprimne si myslím, že si to mohla riešiť už pri pohovore / podpise zmluvy, aby s tým rátali.

eeffka
29. mar 2018

@malybubak mala si oznamit pred podpisom zmluvy, ak by mi toto spravila nova zamestnankyna osobne by som asi uprednostnila dlhodobych zamestnancov na cerpanie dovolenky v takomto termine ak by mali zaujem pred zelenacom co este ani nenastupil poriadne a uz chce 2t dovolenky v presnom termine a za nim potopa...

malybubak
autor
29. mar 2018

Ok, tak hneď v utorok poviem nadriadenému.

wena
29. mar 2018

No to si mala oznámiť pred podpisom zmluvy predsa, takéto veci sa hovoria dopredu :-O

0silvia0
29. mar 2018

@malybubak jednať treba narovinu a férovo hneď odzačiatku... nadriadený to ocení...

dai
21. apr 2018

@malybubak ahoj. Povedala by som to uz priamo na pohovore - mala som ludi ktori mali dovolenku aj pocas skusobnej doby... ak sa osvedcis nevidim dovod ti dovolenku nedat.

kacusik69
21. apr 2018

tiez som to riesila este predtym nez som vobec zmluvu na TPP podpisala...

zuzanaete
21. apr 2018

Mna sa raz na pohovore pytali, ci si budem chciet cerpat dovolenku pocas skusobnej doby, kedze nastup bol zaciatkom leta. Mozne je vsetko, je to vec dohody. Treba jednat otvorene.