Dovolenka po materskej dovolenke

alex2015
11. jún 2021

Ahojte dievcata viete mi poradit vratila som sa do prace po retazovej materskej dovolenke este pred nastupom spat do prace som volsla z uctovnickou kedy ako nastupit vravela zecmam cca 25 dni dovolenky v decembry som cerpala par dni a potom mi dala dovolenku este 10 pracovnych dni stym ze to cerpam zo starej a stale mi ostane cca 5 dni zo starej plus 25 na tento rok teraz zrazu tvrdi ze tych 10 dni mi uz odratala z tochto rocnej dovolenky a stara sa mi stratila a ze to tak je skoro ma porazilo tym padom my ledva ostalo z dovoleniek vie mi niekto v tomto poradit ako to je ?

zalka
11. jún 2021

Napísala si to nejasne, ale dovolenku, ktorá ti vznikla pred MD, a počas MD tak tú si si mala vyčerpať min. rok. Ak si nevyčerpala tak Ti dovolenka prepadla.
Minuloročnú dovolenku Ti mohla preniesť do tohto roka.

Kedže si nenapísala žiadne dátumy ani konkretne údaje, tak sa lepšie poradiť nedá.

alex2015
autor
12. jún 2021

@zalka v roku 2014 plovica septembra som sla na pn rizikove tehotenstvo od marca 2015 som zacala matersku dovolenku potom bol rodicak koncom decembra 2017 zacala dalsia mayerska dovolenka a teraz v roku 2021 som sa vratila 18 ho januara do prace stym ze pani uctovnicka mibtvrdila ze 2 dni v decbri av10 v januar mi odrata zo starej dovolenky vniknurej pocas materskej lenze teraz zistujem ze ona mi tychv10 dni v januari odratala uz ztochto rocnej 25 dnovej dovolenky

ajka0207
12. jún 2021

@alex2015 počas tých materských a rodičovských si nepracovala ani necerpala dovolenku však?

alex2015
autor
12. jún 2021

@ajka0207 nie vobec

mirka17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
12. jún 2021

@alex2015 no nepochopila som, ty si nastúpila do zamestnania už v decembri 2020? ale rodičák ti končil v januári?

alex2015
autor
13. jún 2021

@zalka ano

zalka
13. jún 2021

@alex2015 a december si aj pracovala? či čerpala celý čas dovolenku
ako vieš ťahám z teba info ako z chlpatej deky .. ale naozaj dovolenku ak si si nevyčerpala v roku 2020 čo ti vznikla počas MD tak ti prepadla, to prečo si tak hlúpo riešila?
Ak ti vychádzalo napr. 20 dní dovolenky tak si mala nastúpiť do práce napr. 1.12. a čerpať všetku dovolenku do konca roka ..

alex2015
autor
14. jún 2021

@zalka nie nepracovala som v decembri no uctovnicka mibpovedala ze par dni v dec mi da a v januari z dovolenky co som mala picas materskej ja som nevedela ze prepadne a pani uctovnicka sa sekla zual bohudakujem za pomoc

margaretka111
14. jún 2021

@zalka ahoj, prosím ťa, ty robíš mzdárku? Vedela by si aj mne poradiť? Môžem poslať súkromnú správu? Ďakujem za odpoveď

thereishope
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
14. jún 2021

@margaretka111 mám s tým skusenosť .. pošli kludne ...

@alex2015 no fajne ťa oklamala ... si pozri ako si bola prihlásená, či ti vôbec dobrú výplatu spravila ... ale zase ak napr. ťa prihlásila 20.12. ... a čerpala si naprl 5 dní dovolenky, tak tú zvyšnú si nemala kedy čerpať tak tá ti mala prejsť ...