Uviedli by ste na pohovore pravy dovod ukoncenia prac.pomeru v poslednom zamestnani (kolektiv)?
To je snáď prvé pred čím varujú všetky návody ako sa správať na pohovore.
Nie, snažila by som sa to nejako zaobalit, nehovoriť nič negatívne, nekydat pretože to nepôsobí dobre.
NO skôr by som povedala, že chceš profesijne rásť ak pracuješ na takom mieste, spomínať kolektív nie je vhodné. A zase totálne si čosi vymyslieť je mimo.
Daj inú odpoved, diplomatickú. Chceš zmenu, skúsiť niečo nove, naučiť sa niečo nove, profesijne rast, …
Kolektív určite nie, aby to nevzbudilo dojem, že mávaš s kolektívom problém. Povedz že ti zrušili miesto, v terajšej dome to nie je až také neuveriteľne že znížili stavy. Priprav sa potom na otázku že prečo prepustili práve teba.
V takomto prípade si rozhodne radšej vymyslieť, a hlavne takú čo nedáva vinu inej osobe. Veď musíš sama cítiť že na niekoho kto teba a celú situáciu nepozná to nebude pôsobiť dobre.
Suhlasim s vami, len som mala take výčitky, že klamem, keďže to nebolo uplne tak.. Ale teda je to ok
Na pohovore nejde o pravdu a úprimnosť, ani na jednej strane, je to stratégia.
podla mna na pohovore nie je dobre klamat, myslim, ze ide o uprimnost. iba by som to slusnejsie zaobalila. Ak tam robis kratko, tka nieco v zmysle, ze to nie je to, co si hladala a pozeras sa po moznostiach, ktore by ta naplnili. Ak si tam bola dlho, tak jednoducho, ze t praca uz naplnila, hladas nove vyzvy na rozsirenie obzorov.
Uvádzaš len paragraf, nie dôvod