Dôvod práceneschopnosti počas mimotelového oplodnenia

laskac
30. máj 2016

Ahojte,
chcela by som sa s Vami poradiť, čo povedať svojmu zamestnávateľovi ako dôvod PN, keď som po IVF.
Ešte síce neviem výsledok, ale dúfam, že bude pozitívny 🙂
So šéfom mám síce dobrý vzťah, ale hovoriť mu, že som bola na umelom oplodnení nemám v pláne a už vôbec nie kolegom.
Nemáte nejaké overené diagnózy, na ktoré by som sa mohla vyhovoriť?
Vopred všetkým dobrým radám ďakujem 😉

zuzulaxx
30. máj 2016

@laskac ženské veci a hotovo 💪

14nunu10
30. máj 2016

@laskac jednoznačne ženské problémy😊aspoň máš zaručené ze sa nikto nebude bližšie vypytovat na tak intímnu tému 😃ja to tak praktizujem momentálne a spokojnost

laskac
autor
30. máj 2016

áno, ale keď sa budem vracať do práce, plánujem po krvnom teste a bude pozitívny, aspoň v to dúfam, tak mu budem musieť oznámiť, že som tehotná a on to môže brať ako neférové, že som ho neupozornila dopredu, aby sa zariadil. Ozaj a kedy najneskôr mu musím oznámiť, že som tehotná?

14nunu10
30. máj 2016

@laskac že sa nakoniec z tych problémov ukázalo ze si tehotná ..Preto ti bolo zlé ..že si riešila mocaky alebo obličky poprípade si myslela ze to bude zápal vaječníkov ...je toho veľa 😕😃a keďže budeš potrebovať od lekára potvrdenie o tehotenstve tak najlepšie to povedať až po 12 týždni..predsa len do toho 12 týždňa sa "môže"stat kadeco

laskac
autor
30. máj 2016

@14nunu10 ty si úplna topka 😉 ďakujem ti pekne, toto určite použijem 🙂

laskac
autor
30. máj 2016

@zuzulaxx veľká vďaka aj tebe 🙂

guinevre
30. máj 2016

@laskac Aa preco by mal to brat ako neferove? To znamena, ze mam oznamovat zamestnavatelovi kedy sexujeme naplno, ak nahodou otehotniem, aby bol na to propraveny 😀 Ved umele oplodnenie neznamena tehotenstvo na 100% (ale ti to prajem samozrejme). Nemoze sa predsa za to hnevat, tehotenstvo mu oznamis az ked aj ty budes vediet, ze si tehotna, nie si povinna oznamovat skor 🙂

14nunu10
31. máj 2016

@laskac 😍😍😜ďakujem pekne...nech už to uhras akokoľvek bude dobre...A držím moc prsty aby to za pár dní bolo už oficiálne tehu..drzkaj sa 😊a ozaj budeš testovať či ee??

lucka222
31. máj 2016

Ahoj baby možno troška otázka z cesty. Aj mne hrozí bud IUI alebo IVF dozviem sa až zajtra.
Keď idete na tento zákrok môžem sa dať vypísať na PN? Nebude z tím problém? Ď. 😅

14nunu10
31. máj 2016

@lucka222 ahoj,ja som bola včera a akonáhle mi koordinátorka predpisala injekcie na stimulaciu tak mi sama od seba napísala papier pre gynekologa že prosí aby mi dal PN a to som na PN už ale od obvodnej..takže idem zájsť za gynekolom nech mi od prvého dá PN už on😊a nie nieje s tym žiadny problém..😉

laskac
autor
1. jún 2016

@lucka222 ja som cez IUI nebola na PN, ale teraz keď som mala IVF som sa dala vypísať, lebo som nemienila nič riskovať. Záleží to aj od toho akú prácu vykonávaš. PN my vypísala obvodná, pretože moja gynelogička mala zrovna vtedy dovolenku.

lucka222
1. jún 2016

@laskac Tak ja pôjdem na IUI. Lekárka mi povedala že PN nebude nutná. Aj keď pracujem v stresujúcom prostredí a sú tam rôzne rizikové faktory ako chlad , dvíhanie ťažkého ...