Myslite si že docenti na vš dostávajú za to peniaze keď keď nenechajú niekoho prejsť na 1 krát?
Bobosť 😅
Samozrejme, celi nateseni radi vyskusaju kazdeho este aspon 2x. Nic ine na robote nemaju, takze opravit dalsich 200 pisomiek sa im vyslovene financne vyplaca.
(Kde si na takuto kravinu dosla? Prednasajuci (a to nemusi byt ani docent, ani profesor) ma mesacny plat a berie ho rovnaky aj cez skuskove, aj cez semester, dokonca aj cez prazdniny bez ohladu na to kolkych studentov vyhodi zo skusky)
@simsalabim minule sme sa o tom tak bavili pretože jeden deň nenechala urobiť nikoho a na druhý deň všetkých tak nám to už tak prišlo😀
@viestta a dodam, ze cez skuskove maka ako blbec, aby dokoncil vyskum, napisal potrebne mnozstvo clankov, dokoncil monografiu ci dohnal pracu na projekte. A este aj spisal navrhy na dalsie projekty a podobne. Autorka - a nenapadlo vam, ze ten jeden den boli studenti nepripraveni a druhy ano?
hm, a nieco taketo sa dokaze opytat vysokoskolak
Takto ti to napíšem autorka. Na každej VŠ sa stretneš s jedným špecifickým typom študentov, a to takým, ktorý za absolútne každých okolností vyhodia zo skúšky neprávom. Nikdy za tým nie je slabá príprava a absentujúce vedomosti z ich strany, zákonite je zlý ten, kto ich skúša. Potom vznikajú takéto reči. Never tomu.
Myslím skôr, že su veľmi šťastní, keď sa väčšina študentov pripraví a spraví skúšku na prvom termíne. Prípadne sa prihlási na predtermín :D a ako písali kočky vyššie, majú toho na práci dosť od projektov, cez písanie odborných článkov, rôzne konferencie. Určite nemôžu za to, že ste lajdáci nepripravení :D
🤦🏻♀️
Prešiel covid, kedy ste ho... robili a doma sedeli a teraz to nezvládate vstrebávať učivo do seba, pretože sa už učí naplno a očividne aj dochádzka je problém.
@mable123 tak asi si mimo ja som spravila učím sa aj chodím normálne do školy. Nekašlem na to.
To si vymysleli ľudia, čo neurobili skúšky na prvý krát. Veď je to pre tých ľudí strata času, pre čo by to robili? Fakt si myslíš že nemajú nič iné na práci? Reálne, či urobíš skúšku na 1 alebo na 2 pokus je jedno, jediný rozdiel je to, že ten skusajuci musí na teba premrhať ďalšiu hodinu svojho života a nemôže sa venovať svojej akademickej práci. Proste vymysel ľudí, ktorí sa nevedia pripraviť na skúšku a musia svoju neschopnosť na niekoho zvaliť aby si pohonkali ego
To že sa niekto síce učí a svedomito pripravuje na skúšku ešte neznamená, že sa pripravil dostatočne. Videla som to na škole veľa krát. Baby plakali že sa mesiac niečo učili a aj tak ich vyhodili, ale keď som počula aké veci trepali na tej stoličke, tak mi bolo trápne aj za ne. Ten skusajuci je tam od toho aby vyhodnotil tvoje znalosti a nemôže predsa pustiť niekoho, kto ho o svojej vedomosti nepresvedčil. Učila som sa to nerovná sa viem to.
Určite nie, to ťa ako taká hlúposť napadla?
My sme mali na VŠ profesora, ktorý dal predtermín ešte pred začiatkom skúškového obdobia. A potom všetkých, čo na ten predtermín prišli, vyhodil. S tým, že za taký krátky čas sa to nemohli stihnúť dobre naučiť. Argument, že sme sa učili priebežne počas celého semestra, neobstál.
Iný zase zabudol, že má skúšať, prišiel asi po hodine v športovom úbore, s tenisovou raketou pod pazuchou. Mal výčitky svedomia a prešli všetci.
To, či profesor niekoho vyhodí, alebo nechá prejsť, závisí na mnohých veciach. Ale určite to nie je pre to, že by z toho mal mať nejaké peniaze.
Preto sa pýtam pretože sme mali 2 docentky. Ale hlavná mala aj prednášku takže ona zapisovala známky. Tá druhá ktorá nás skúšala a mala len na seminároch dodala na konci jednej spolužiačke že by bolo podozrivé keby celá skupinka urobila. Preto sa pýtam.
To mal byt akoze vtipny / ironicky / ustipacny (dopln si podla situacie) komentar, ktory tvoja spoluziacka nepochopila. Ty si vazne myslis, ze si niekto bude dobrovolne pridavat robotu, ktoru nemusi??? Moja kamaratka je docentka - mozno prave ta, co vas skusala? - a teda sa napocuvam od nej vselijake veci aj o studentoch aj o tom, ako ju oberaju o cas, ktory vie vyuzit inak, lebo sa nenaucia.
@h2 k prvej časti - už to nie je ako kedysi, teraz je nedostatok študentov a vedenie fakulty potom požaduje odpoveď prečo nikto neprešiel, prečo prešlo málo a pod
k druhej časti - nuž áno 😀 zabudol, tak ako kompenzáciu prešli všetci 🙂 to sa stáva aj dnes 🙂
@zuzanka.zuzu Môže byť, ja som chodila na VŠ cca pred štvrťstoročím. 🙈
Všetko záleží od človeka, ale nie, nemajú za to príplatky, je to amorálne, už dávno by to bolo rozoberanie v TV, a ide to proti logike... Druhá vec je ego, stretla som s tým v škole niekolkokrat, že mladá docentka si chcela budovať autoritu, tak na prvýkrát skúšku nedala nikomu, alebo iný verejné pre hlasoval, že u neho skúšku na prvýkrát nikto nedostane, a sú aj takí co čakajú na úplatok, povedzme si pravdu.
Neviem, kde študuješ ty, ale u nás na fyzike to bolo tak, ze keď boli študenti naučení - urobili skúšku, ak neboli naučení - neurobili skúšku. Samozrejme do toho vstupuje aj ľudsky faktor, ale nie, nezáleží od toho plat skusajuceho. Je jedno akú náladu ma skúšajúci, ak vies odpovedať na otázky.
Ak si nespravila nevadí, zalej kávu, douc sa a chod ešte raz. Ak si spravila gratulujem.
Nechala nenechala.. 🤣🤣🤣 take rozpravky vypravaj babke. Ved ked mas dobre pisomnu skusku, tak si za tym stojim. Ked na ustnej kludne sa vyhadaj. Za nasich cias to fungovalo. Mas pravo aj na ineho skusajuceho,alebi komisiu.
Co uz vsetko nevymyslia studenti, len aby si ospravedlnili svoje nevedomosti. Ja teda zajtra vyhodim vsetkych a budem cakat ako sa to prejavi na vyplate😀 Ale este predtym to musim objasnit sefovi, aby vedel, ake mam umysly.
Len tak mimochodom, oni nie sú platení ani za vyučovanie. To robia len grátis, gro ich zárobku a platu pozostáva z výskumu a pod.
@mimkabod a toto mas odkial? Zvycajne je VS pedagog-vedeckopedagogicky pracovnik (su aj cisto vedecki) a teda jeho naplnou prace je vyuka, aj veda a teda je za tu svoju napln plateny.
Nie, nikdy som o tom nepocula
@dskjhfdlkdjhl tak sa nám viacerí vyplakávali, že to majú tak
Praveze skola dostava peniaze per capita teda za studenta. Mali sme docenta co milerad vyhadzoval lebo vsak len on to vie najlepsie. Ked vyhodil takmer cely rocnik na 2 terminoch tak mu prisiel zaklopat veduci katedry ze ci je pricetny... ze mozu rovno zavriet odbor 🤣 nakoniec na tretom termine takmer vsetci presli. Opakovali len 2 myslim. Takze je to presne naopak, peniaze budu ked ludia prejdu.
@mimkabod No, tak to mozu vyplakavat, ale pravda to nie je. Ucim na VS uz pomaly 30 rokov, takze viem ako to je. Ale tak ludia veria roznym hlupostiam, takze mnohi tie hluposti potom rozpravaju😉
Nie, to kde si prisla na taku blbost?