Ahoj dievčatá. Viete niektorá, či zdravotníci dostanú odmenu tých sľubovaných 500 eur v septembrovej výplate? A mali by ju dostať aj sanitári?
@doriiis takže len sestry a lekári? lebo som čítala že ,,zdravotníci,,.
Ak dobre viem aj ja, tak sa práveže riešilo, že okrem lekárov a sestier máme v zdravotníctve ľudí aj na iných pracovných pozíciach, ktorým by sa 500€ taktiež zišlo ale tento konkrétny príspevok bol schválený len pre nich. Takže sanitári asi nie a to som čítala v júli, netuším či sa niečo zmenilo ale podľa významu slova zdravotník by to dostať mali.
(1) Zdravotnícky pracovník je fyzická osoba vykonávajúca zdravotnícke povolanie
a) lekár,
b) zubný lekár,
c) farmaceut,
d) sestra,
e) pôrodná asistentka,
f) fyzioterapeut,
g) verejný zdravotník,
h) zdravotnícky laborant,
i) asistent výživy,
j) dentálna hygienička,
k) rádiologický technik,
l) zdravotnícky záchranár,
m) zubný technik,
n) technik pre zdravotnícke pomôcky,
o) optometrista,
p) farmaceutický laborant,
q) masér,
r) očný optik,
s) ortopedický technik,
t) zdravotnícky asistent,
u) zubný asistent,
v) sanitár.
Je veľmi ťažko vo všeobecnosti na niečo od vlády čakať. Lebo najskôr ľudí nabachmačia a potom prídu zo všetkými tými malými bodmi a je z toho len jeden veľký chaos
Tak to je super, sanitar čo sa najviac namaka tak nedostane??? Typické slovenské
@marcellka32 prečo si myslíš, že sa sanitár najviac namaká? Trošku úcty k sebe majme.
a sestry to teda dostanu ci to bolo zmetene zo stola?
@marcellka32 neviem či si sanitárka /ošetrovateľka ale povedzme si to na rovinu - sestra ich robotu zastane (ostatná robota jej bude síce stáť, ale čo už) sanitar robotu za sestru alebo lekára nespraví (aj keď sa tak mnohí tvária a mudruju) 🙂😉
@zuzliq mama je sanitar, takže viem o čom hovorím... nehovorím, že si ich prácu nevážia, ale majú toho najviac...ja si rovnako vážim sestry, lekárov aj všetkých ostatných zamestnancov zdravotníctva
Mňa by zas zaujímalo,kedy dostanú nejaké špeciálne odmeny aj obyčajní zamestnanci,predavačky,pekári,smetiari vodiči atď atď. Ja si prácu zdravotníkov vážim, aj prácu učiteľov, ale stále sa riešia iba ich platy, pritom veľa ľudí nezarobí ani toľko a ešte sa aj viac namakajú. Komu by neprišlo vhod 500€?
@summer23456 Zdravotníci a učitelia sú zamestnanci štátu, preto im ich štát ako "zamestnávateľ" dáva (ak sa nemýlim, tieto "odmeny" by mali dostať len tí, ktorí pracujú v štátnych školách a nemocniciach). Samozrejme, všetci pracujúci by si zaslúžili, dopriala by som im to hneď (aj viac), ale napríklad s predavačkou v Kauflande štát nič nemá, tam je zamestnávateľom Kaufland, treba pýtať odmeny od zamestnávateľa.
@klariska1 ale veď toto ja viem, ja chápem tu podstatu, to bol len výkrik do tmy, že zdravotníkom a učiteľom sa každoročne platy riešia a zvyšujú na rozdiel od ostatných profesii,ktoré sú tiež dôležité, lebo všetky profesie sú dôležité.
áno, rozumiem a súhlasím
Ak dobre viem ( opravte ma ak sa mylim) sanitari nie su povazovani za zdravotnicky personal