Dostali ste výpoveď počas materskej alebo rodičovskej?

pingu1
15. jan 2012

ahojte, dostala som vypoved. mala ma o mesiac 3 roky. mam sa ist zahlasit na urad prace teraz, alebo staci pockat do toho konca februara? kto vlastne teraz za mna plati odvody?

kaktusik007
15. jan 2012

dostala si vypoved - cize zacina plynut vypovedna lehota??? alebo si proste podpisala ukoncenie pomeru bez toho, aby si si pozistovala ako dalej???
a potom este nechapem jedno - pocas RD ti nemozu dat vypoved, tu ti mozu dat az ked do prace opatovne nastupis!!! inak vypoved dostat nemozes, leda ze by si opat s nou len a len suhlasila... ina moznost nie je...

takze - je to na dlho, skor na ip ako takto na otazku....

a este jedna vec - za teba zdravotne poistenie moze platit stat, do 6 rokov veku dietata, ak to dieta nebude navstevovat skolku /jasle viac ako 4 hodiny denne.

maryennn1
15. jan 2012

a nie je to náhodou tak, že počas MD a RD je žena v nejakej ochrannej lehote, kedy jej nemôžu dať výpoveď? Tú predsa môžu dať až po opätovnom nástupe nie?

sorciera24
15. jan 2012

pocas MD a RD ti zamestnavatel nemoze dat vypoved!

liz_lemon
15. jan 2012

zamestnavatel moze dat vypoved zene, ktora je na MD/RD, ale musi ist o premiestnenie/zrusenie pracoviska

martinkatinka
15. jan 2012

Ja som výpoved dostala, ale iba preto, lebo mi počas RD skončil pracovný pomer na dobu určitú, bola som sa zahlásiť na UP a ak ti vznikol nárok na podporu v nezamestnanosti, a je to viac peniažkov ako je RD, tak si preruš RD a uplatni si nárok na podporu.

stanislavao
15. jan 2012

nemohl iste dostat vypoved, to sa neda. vypoved vam moze zamestnavatel dat az ked vam skonci RD. alebo ak ste mali prac. zmluvu na dobu urcitu, tak vtedy vam prac. pomer skoncil podla prac. zmluvy. ale inak nie.

cubana
15. jan 2012

ako hovoria ostatne kocky, vypoved pocas RD nemozes dostat!

petrasramkova
15. jan 2012

tak tak stanislavao ma pravdu

anjelicek26
15. jan 2012

Ale mozes dostat vypoved ludia

a. skoncil pomer na dobu urcitu

b. z reoragnizacnych pricin tvoje miesto zanikne a si "nadbytocna"

c. firma ukonci cinnost alebo vyhlasi konkurz/insolvenciu

stelca
16. jan 2012

sulhasim s anjelicek26, ja som dopadla tak, na firmu dali bankrot a koniec.

ivanasss
16. jan 2012

Ahojte kocky,
ja mam podobny problem, som uz na RD a ja som mala u zamestnavatela smluvu na zastupovanie pocas materskej dovolenky konkretnej osoby a ta oznamila, ze sa uz nevrati, lebo jej uz uplynuli 3 roky a neviem ci teraz mozu dat mne vypoved alebo nie, lebo zasa namiesto mna, ked som ja isla na matersku zobrali dalsieho cloveka.

makaga
16. jan 2012

ja mam taky problem ze mna tiez prepustili,ale doklad o tom nemam ani vypoved ,firmu predal inemu a ten ani neviem kde sidli nic len ze niekde na zapade....momentalne som na s druhou dcerkou doma ma rok a neviem mam po dovrseni jej 3rokov,ist na urad prace a kde si mam vyziadat papiere,...atd..poradte....

l.i.n.
17. jan 2012

pokial firma vyhlasi likvidaciu, vypoved je mozne dostat, nakolko ked niet zamestnavatela niet ani zamestnanca...alebo zamestnavatel moze tuto vec riesit dohodou o ukonceni pp, ktory je mozne,,dohodnut" hocikedy aj pocas md,alebo rd...

heni79
27. jan 2012

@pingu1
Odvody za teba neplatí nik.
Choď sa informovať na Sociálnu poisťovňu. Mne počas MD skončil pracovný pomer na dobu určitú, šla som im to zahlásiť, vypísala som papiere, ktoré mi dali.
Pokiaľ si nebudeš platiť dobrovoľne, do skončenia RD nie si napr. nemocensky poistená, ani poistenie v nezamestnanosti nemáš, ani nič. No tým, že sa zahlásiš na SP ako fyzická osoba na RD, budú ťa viesť ako osobu zdravotne a dôchodkovo poistenú štátom. Neznamená to, že štát platí sám sebe, ale eviduje ťa, že akože zdravotné (aby si mohla byť ošetrená u lekára) a dôchodkové poistenie (RD sa počíta do odpracovaných rokov) stále máš. Inak ja som to bola na podnet panej zo SP hlásiť aj priamo v Zdravotnej poisťovni, aby po xy rokoch odo mňa napr. nevymáhali nejaké nedoplatky.
To bolo v roku 2010.
Ako je to konkrétne teraz, neviem.

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke, tu sú na ne linky: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka......, a druhý: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka....... V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V druhom z nich je samostatná kapitola venovaná ochrane zamestnankýň na materskej dovolenke a zamestnankýň a zamestnancov na rodičovskej dovolenke vo vzťahu k ukončeniu ich pracovného pomeru výpoveďou či okamžitým skončením pracovného pomeru zo strany zamestnávateľa.