Žienky som na PN z dôvodu (rizikového tehotenstva) Ako už je dosť známa spoločnosť ktorá pred nedávnom krachla ja som tam pracovala lenže oni mi dali výpoveď všetko v nej pasuje akurat neviem ako to je z tým odstupnim pomer sa mi má skončiť 31.1.2020 keďže teraz som v ochrannej dobe mám nárok na odstupné alebo nie ??????
@simafal tu https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/mam-narok-na-odstupne-ked-som-ukoncila-pracovny-pomer-dohodou/ píšeš že si ty ukončila pracovný pomer. Tým pádom nemáš nárok na odstupné. Ukončila si ho dohodou a pokial v tej dohode nebolo spomenuté odstupné, zo zákona iný nárok nemáš. Iné by to bolo v prípade ak by ti zamestnávateľ dal výpoveď sam.
@simafal ved ale evittam ti to polopate vysvetlila.
@simafal odstupné ti náleží aj pri dohode, ak ti dohodu navrhol zamestnávateľ. Ale pokiaľ si podpísala dohodu, v ktorej je uvedené že pracovný pomer skončí bez odstupného, tak si súhlasila s tým že odstupné nedostaneš a teraz už s tým neurobíš nič. Radiť sa je žiaľ potrebné predtým, než človek neznalý Zákonníka práce niečo podpíše.
Ďakujem baby
@simafal spoločnosť úplne zaniká? Samozrejme že máš nárok na odstupné.