Dostala som výpoveď z pracovného pomeru, mám nárok na odstupné?

simafal
24. nov 2019

Žienky som na PN z dôvodu (rizikového tehotenstva) Ako už je dosť známa spoločnosť ktorá pred nedávnom krachla ja som tam pracovala lenže oni mi dali výpoveď všetko v nej pasuje akurat neviem ako to je z tým odstupnim pomer sa mi má skončiť 31.1.2020 keďže teraz som v ochrannej dobe mám nárok na odstupné alebo nie ??????

ceklis
24. nov 2019

@simafal spoločnosť úplne zaniká? Samozrejme že máš nárok na odstupné.

simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
24. nov 2019

@simafal Ako dlho si tam pracovala=odstupne-vid ZP.

simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ceklis
24. nov 2019

@simafal tu https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/mam-narok-na-odstupne-ked-som-ukoncila-pracovny-pomer-dohodou/ píšeš že si ty ukončila pracovný pomer. Tým pádom nemáš nárok na odstupné. Ukončila si ho dohodou a pokial v tej dohode nebolo spomenuté odstupné, zo zákona iný nárok nemáš. Iné by to bolo v prípade ak by ti zamestnávateľ dal výpoveď sam.

simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
24. nov 2019

@simafal Vypoved s výpovednou lehotou alebo si podpísala dohodu o skončení PP k určitému dátumu?

ibrunova
24. nov 2019

@simafal v jednej diskusii píšeš tak a v druhej inak..

simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
24. nov 2019

@simafal Tak si podpísala dohodu o skončení PP. Nikto ti nedal výpoveď. Si sa dohodla. Teda ako píše
@ceklis ziadne odstupné ak nebolo v dohode uvedene.
Treba rozlišovať pojmy. Ak by ti dali vypoved plynie vypovedna doba podla ZP a nalezi ti odstupne taktiež podla ZP pripadne podla zmluvy.

evittam
24. nov 2019

@simafal Nechapes zakladne veci. Bohužiaľ.

simafal
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
24. nov 2019

@simafal ved ale evittam ti to polopate vysvetlila.

simafal
autor
24. nov 2019

@evittam takže nemám nárok ja sa v tejto oblasti ozaj neviznam píšem btqk ako som to pochopila ja

ibrunova
24. nov 2019

@simafal pozri si, čo si podpísala, jeden výtlačok máš u seba snáď, tam to máš napísané, podľa mňa si to nemala hneď podpisovať, keď vlastne ani nevieš, čo to je.

simafal
autor
24. nov 2019

@ibrunova no dosť výstižne zrobila som hlúposť ☹️🤦🤦🤦

evittam
25. nov 2019

@simafal No uz nic nespravis. Co si podpisala plati.

ivkazba
25. nov 2019

@simafal odstupné ti náleží aj pri dohode, ak ti dohodu navrhol zamestnávateľ. Ale pokiaľ si podpísala dohodu, v ktorej je uvedené že pracovný pomer skončí bez odstupného, tak si súhlasila s tým že odstupné nedostaneš a teraz už s tým neurobíš nič. Radiť sa je žiaľ potrebné predtým, než človek neznalý Zákonníka práce niečo podpíše.

simafal
autor
25. nov 2019

Ďakujem baby