Dostala som výpoveď, bez odstupného, bez doplatenia dovolenky a ešte aj s dátumom ukončenia počas PN. Viete mi poradiť ako to riešiť ?
@sisa_s nie, nekončila. Keď som začala čerpať PN, ihneď za mňa našli náhradu, potom sme sa zo zamestnávateľom dohodli, že mi dá inú pozíciu. Nakoniec však vzniklo to, že mi dal výpoveď.
A určite si nemala na dobu určitú? Tak mam pocit ze za nejakých okolnosti môže zamestnávateľ ukončiť PP aj počas pn, neviem ci nie rušenie pracovnej pozície...
Nebola si v skusobnej?
@taynee 60, je to dohodou ukončené, pri odstupnom je .
Už som zistila, že je to nezákonné a mám právo aj na odstupné a na vyplatenie zvyšku dovolenky. Teraz už len ako to riešiť. Či ísť za právnikom, alebo ho udať, alebo kam sa s tým obrátiť. On nie je úplne správny zamestnávateľ a dosť sa ho bojím, takže neviem či to vôbec mám riešiť
V prvom rade by som oslovila asi inšpektorát práce,skús sa tam poradiť ako ďalej postupovať✊️
Ak je to dohodou, musis s nou predsa suhlasit. Podpisala si to? Ak nie, tak si stale zamestnana
A nevoviedol ta do omylu ze podpisujes dohodu o preradenie na inu poziciu a podhodil ti podpisat ukoncenie dohodou? 🤔
A ty si to podpísala??
Načo si to podpísala?
Obavam sa, ze ak si podpisala vypoved dohodou, pravnik asi moc nezmoze. Ak je raz na dokumente tvoj podpis, bolo by to slovo proti slovu, ci naozaj s tym nesuhlasis a bola si vovedena do omylu.
Ak si to teda podpisala, tak je to tvoja blbost, ze necitas dokumenty, ktore popisujes a mas aspon ponaucenie do buducna.
Podpísala som, ale preto, že som nemala čo iné robiť, keby som nepodpísala mohol ma vyhodiť z iného dôvodu. A výpoveď je neplatná, pretože dátum ukončenia je počas PN, kedy som chránená zákonom vraj.
Dohodou možno ukončiť PP kedykoľvek. Nie je to žiadna výpoveď.
Ľudia, prečo si dôležité veci pred podpisom najskôr nenaštudujete, neporadíte sa, ale robíte tak až ex post.
Ale áno si chránená a nemôžu ti dat výpoveď ale predpokladám ze ti dali podpísať dohodu o ukončení pracovného pomeru a to je dohoda a to sa môže aj keď si PN a ty si to podpísala. A to nie je protizákonné
Ak si podpisala, mas smolu, podpisali ste dohodu, pracovny pomer konci k datumu ktory je na dohode. Tu ti zial pravnik nepomoze 😏
Tak vypoved dohodou nie je, je ukoncenie PP dohodou, je dohodou. Cize ste sa dohodli a ty si suhlasila. Netreba podpisovat vsetko co ti davaju.. povinne si nastuduj tych par paragrafov zakonnika prace, ktore sa tykaju kazdeho jedneho cloveka...
AK je vypoved dohodou, moze sa ukoncit kedykolvek. Aj pocas pn aj pocas Md aj rd.. hocikedy...
Z ineho dovodu keb ta vyhodil, nema to take lahke. jednak nemohol by pp ukoncit cez PN, a tiez by ti musel dat odstupne.
Nemohol ťa vyhodiť z iného dôvodu a výpoveď je platná.
Skončenie prac. pomeru dohodou je možné aj počas PN. Preto sa to volá dohoda.
@draik lebo vela ludi ani len necita co podpisuje... preto... ja mam len v kancelarii 8ludi, donesiem natlacene mzdove veci na podpis, a az jeden pan si to vzdy vsetko pozrie, zvysok podpise hocico..
Z ineho dôvodu ta vyhodit nemohol, len zo zakonnych dovodov, a uz vobec nie pocas PN. Bolo ti tu uz povedane viackrát - podla mna by malo byt psou povinnosťou kazdeho zamestnanaca precitat si Zakonnik prace. Všetci sa tu vedia ohanat svojimi pravami, ked na to pride, ale povinnosťami nikto. Raz si podpisala dohodu, mas smolu. Zbytocne plakat nad rozliatym mliekom, pred nástupom do novej prace si hadam ten zakonnik prečítaš.
Ked si podpisala dohodu, aj ked pocas PN, tak si ukoncila PP.
na odstupne narok nemas ale na preplatenie dovolenky (teda alikvotnejncasti ano)
od kedy si na PN?
@mamina7070 z akého dôvodu nemám nárok na odstupné? Kvôli tomu, že je to dohoda o skončení pracovného pomeru? To sa pýtam informačne, nie útočne. A tú zvyšnú dovolenku ako dostanem od zamestnávateľa prosím?
kedy ti skoncil prac pomer? k akemu datumu ?
a ano nemas narok na odstupne (len ak by bolo exaktne uvedene v dohode) kvoli tomu ze je to dohoda
dovolenka treba povedat este od kedy si PN lebo za rok 2024 ti nemusela ani vzniknut a za minuly sa mohla kratit kvoli pn
@mamina7070 v pondelok mi skončila PN, bola som na nej tri týždne. A poslednú dovolenku som čerpala v zime minulého roku týždeň a v auguste dva dni.
tak dovolenka co si necerpala v roku 2023 (za 2024 nemas uz narok) ti bude preplatena v najblizsom vyplatnom termine v mesiaci februar (resp do konca februara
Nekoncila ti zmluva na dobu urcitu nahodou?