Doručovateľka na pošte

4. jan 2023

Ahojte žienky,robí tu niektorá z vás doručovatelku na pošte?Ja som dnes volala na tú pozíciu,o týždeň sa mám u nich hlásiť u vedúcej a dohodnúť sa konkretnosti.Viem len to že pracovná doba je od 7 do 15 to je pre mňa ideálne,mám malé dieťa,to by som akurát stíhala škôlku.A plat 750 v hrubom,koľko by to bolo v čistom?Ja to neviem vyrátať?Hádam dali by mi normálne pracovnú zmluvu a môžem povedať aj daňový bonus na deti.Pytam sa informativne,opýtam sa toto všetko aj vedúcej na ďalší týždeň.Lem možno mi viete aj vy poradiť kto má takúto robotu.Sme veľká dedina,jednu polovicu by som mala na starosť.

saxana000
4. jan 2023

Ak si priratas stravne a ten danovy bonus tak budes plus minus na tych 750

autor
4. jan 2023

@saxana000 Neviem či dávajú aj stravné lístky,daňový bonus by som brala na dve deti ani to neviem koľko je presne

lenvam
4. jan 2023

Keď si odpocitas všetky,, príplatky,, (daňový bonus, prepočítava sa tam aj sviatok,ak dáky vychádza v tom mesiaci na pracovný deň, nepočíta do toho stravné) tak asi 350€. Vedúcej sa opýtaj hlavne ako je to z dovolenkami, ci ma kto zastúpiť a ci si musíš vybrať naraz len v lete celú

irusa
4. jan 2023

604 e v čistom bez DB a bez stravného..na stravné máš nárok, môžeš si ho nechávať vyplácať v mzde

liz_lemon
4. jan 2023

ved si najdi kalkulacku na vypocet cistej mzdy

autor
4. jan 2023

@lenvam 350 v čistom to by bolo strašné málo.Cez sviatok je pošta zavretá.
@irusa Stravné myslíš stravné lístky?

behulka
4. jan 2023

tu si vieš orientačne vypočítať čistú mzdu:
https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy?i...

martul
4. jan 2023

@lenvam napíš prosím ťa ako si došla na 350 EUR, to si sa dosť sekla.

autor
4. jan 2023

@behulka Ďakujem vyskúšala som ,vyšlo 779 eur s daňovým bonusom na dve deti.To by bolo pekné keby som toľko dostala.

irusa
4. jan 2023

áno stravné lístky

autor
4. jan 2023

Iná kalkulačka vyrátalo 641 eur,za bonus len 44 eur na deti

gubcikova
4. jan 2023

@lenvam sviatky doma takže žiadne sviatky.Bonus je 10% pri predaji losov

gubcikova
4. jan 2023

Robím doručovatelku,ale teda základ mám 720 a robím od 6-14. +Stravné lístky 5,10€ na deň.Sviatky, víkendy doma.Priprav sa ale na to že budeš robiť či prší, či sneží

autor
4. jan 2023

@gubcikova Počasie mi nevadi,mám skúsenosť s roznasanim letákov.Keby pršalo mám auto,sneh u nás na západe nesnezi vôbec cez zimu.Mne išlo hlavne o pracovný čas že stíham popri tom škôlku.

gubcikova
4. jan 2023

Ale ak ideš robiť že budeš na pošte a nie v teréne áno plat je 750€ ale tam podľa aj otvorenia pošty.U nás sú dve.Jedna robí rannú, poobednú a sobotu a druhá ide aj v nedeľu ale tam je zmena 11h a 8,5h a dva dni voľno

autor
4. jan 2023

@gubcikova Hľadajú do terénu roznášať.

gubcikova
4. jan 2023

No ja som začala teraz od 15 decembra.Zalezi aj od rajona.Ja mám napr.rodinne domy čiže autom by sa mi to neoplatilo(keď ideš svojim tak si zrátajú aj cenu benzínu či sa ty to oplatí,chodia niektoré aj tak)

mamadievcatiek
4. jan 2023

@gubcikova Ako roznásate pešo alebo na bycikly? Ja ked vidim našu poštárku aka je utrápena ked silno prší alebo silno fúka... A ako to robíte keď súrne potrebujete na wc?

gubcikova
4. jan 2023

@mamadievcatiek na bicykli.No na wc snažím sa pred odchodom ,ak by ma to chytilo vonku tak zrovna ja nemám možnosť k nikomu ísť,tak niektoré buď odbehnú nazad na poštu,alebo domov

autor
4. jan 2023

@gubcikova Ja by som chodila na bicykli,na aute len keby pršalo.Na záchod by som asi odbehla domov pošta je na našej ulici,to by som nemala ďaleko.

gubcikova
4. jan 2023

@mamadievcatiek no ono keď prší je to hrozné,keď je namzrnute nesmie sa používať bicykel čiže ho tlačíme vedľa seba.Niekedy necítim ani prsty na rukách.

gubcikova
4. jan 2023

Napíš mi ss ak chceš

martul
4. jan 2023

bonus ti to nevypočíta dobre, ten sa teraz menil od 2023, závisí od príjmu rodičov a veku detí.

autor
4. jan 2023

@gubcikova Píšem

mpg
4. jan 2023

Keď je to tak blízko domu, tak by sa to mohlo dať zvládnuť a vedúcej sa netreba vypytovať také veci napr. daň.bonus, len plat, dovolenky, aby si nevyzerala tam ako málo rozhľadená záujemkyňa.

nelca84
4. jan 2023

@gubcikova ja som pocas strednej v lete brigadovala ako dorucovatelka, ale nikdy som nemala problem ist na wc, hocikoho by som poprosila, tak by ma pustil. Ja som praveze mala problem sa nezdrziavat pri ludoch, lebo najma starsie tetusky mi kazda druha nukala vodu, kavu...

lenvam
4. jan 2023

@gubcikova na výplatnej páske to bolo vedené ako náhrada za sviatok robilo to cca 20€ za sviatok. Keď vychádzali sviatky na pracovné dni vždy som mala,, lepšiu výplatu,,. Áno 10%z nesplniteľné ho plánu za predaj zrebov ktoré ako doručovatel nemáš kedy predávať.

markaterka
4. jan 2023

To si veľmi ľahko predstavuješ, že keď bude pršať, tak pôjdeš autom. Roky som robila na pošte ako vedúca,a predtým aj ako dorucovatelka.

autor
4. jan 2023

@markaterka Videla som poštárku doručovatelku čo chodila na našej ulici a vždy keď pršalo chodila na aute.Casto nám nosila balíčky.Ja som bola doma na RD,tak podľa toho súdim že keď prší tak dá sa ísť na aute.

markaterka
4. jan 2023

No len zisti, či to majú osetrene aj v pracovnom poriadku pošty, lebo keď nie a niečo sa nedajbože stane, tak máš riadny prúser. Niektoré pošty nemajú dorucovatelky povolený ani len bicykle.
Na postach je vždy problém so zástupom. Koľkokrát nemal kto zastúpiť a dôchodky, predplatné musí byť doručené, tak napríklad dorucovatelka rýchlo rozniesla aspoň toto a potom išla napríklad k doktorovi, alebo naopak ráno k doktorovi a potom ešte roznášať. S týmto bol večne problém. Pri malých deťoch je to také nijaké.