Ahojte zajtra nastupujem do novej práce, doteraz som bola úrade nezamestnaná asi pol roka . V tomto čase som objednaná na endokrinológiu na krv, endokrinológiu vyšetrenie asi2h to by som vymeškala asi iba 2h a celodenný výlet u ortopéda ktorý doteraz nevie či mám nador v kosti alebo iné veci ale diagnostikoval to tak a je to pre mňa dosť dôležité tam ísť. Zajtra idem podpísať zmluvu v práci a neviem či im mám hneď hovoriť o doktoroch alebo čo robiť a či mi to vôbec akceptujú
@mikadooo 8.7 krv to sa dá stihnúť kedže začinam na 8 ale nikdy sa nedá povedať koľko ľudí bude.13.07 vyšetrenie na 2h. a ortopéd kedy chcem
S lekármi nebyva problem. Mne bolo zle asi 4 deň po nastupe do prace, chytila som v praci crevnu chripku, manazerka sama navrhla, nech si vezmem doktora na cely deň. A muž mal tiež doktora v skúšobnej a ešte na druhy deň musel ist s holterom naspat (takze vymeskal 1 cely deň a doobeda z druhého dňa) manažér mu povedal, nech sa ten druhy deň ani nepipa, že sa budú tváriť, že bol v praci. Takze im to hneď povedz zajtra, že máš dohodnute termíny u lekara, bude to vyzerat aj seriózne a nie, že si neprisla, lebo sa ti nechcelo
Ja som hneď pri podpise zmluvy informovala šéfa že za 13 dni od nástupu do práce potrebujem celodenneho lekára a nebol s tým vďaka bohu problém.
Normalne odkomunikuj, ze si pol roka objednana a urcite nechces prist o termin. Podla mna si uz kazdy vsimol, ze s lekarmi a terminmi je obrovsky problem.
a odkedy pracujes teda ? toho ortopeda by som si vybavila pred nastupom do prace
vstupnu prehliadku uz mas za sebou?
tak musia to zo zakona akceptovat. ale nadseni nebudu, kedze mam za to ze sa budes teraz len par dni zaucat.
urcite povedat v praci co najskor, skus si v ten den vybavit aj vstupnu prehliadku...nech nechodis 2x.
Inak ja ked som nastupovala tak som mala pred sebou 2tyzdnovu dovolenku. Ked to vsetko skoro komunikujes, nic nieje problem..... 1.juna som nastupila, okolo 10 jula som isla na 2 tyzdne na dovolenku. Uz na konkurze s tym boli oboznameny, takze nebol problem
To máš hneď zajtra tých lekárov? Ak áno, tak treba to samozrejme povedať a asi si to mala riešiť už pri podpise pracovnej zmluvy, možno by to bolo férovejšie potom, že by ti dali nástup napríklad od 2.7. 🤷.