Dokedy musí zamestnávateľ vystaviť pracovnú zmluvu?

vladost
16. sep 2015

Dokedy mi zamestnavatel musi vystavit pracovnu zmluvu? Na podmienkach sme sa dohodli,ale stale mi nedava zmluvu,ze ju nema cas napisat. Existuje na to zakon teda ze dokedy mi ju musi dat podpisat,alebo som len nemal bez zmluvy zacat pracovat?

pantarhei
16. sep 2015

Pracovnú zmluvu máš mať podpísanú pred nástupom do práce. Ak ti zamestnávateľ umožní pracovať bez podpisanej pracovnej zmluvy, tak sa to berie akoby si mal uzatvorenú pracovnú zmluvu na dobu neurčitú bez skúšobnej doby.

lasina
16. sep 2015

Ked pracujes bez zmluvy pracujes na cierno.Takto sa nasprava korektny zamestnavatel.

vladosi
16. sep 2015

Nepracujem na cierno,zmluvu mam,pracujem u neho 4roky,len sa mi zmenila pracovna napln,robim na vyssom poste,vyssi plat.Mna zaujima,dokedy mi musi vystavit novu zmluvu.Som bol len zvedavy,ci aj na takyto pripad su nejake zakony alebo predpisy-myslim na pripad novej-zmenenej pracovnej zmluvy.Robim v statnej sprave.

natalka13
16. sep 2015

odekdy ma platit zmluva, najneskor v ten den rano ma byt podpisana.

lola911
17. sep 2015

ak zmluvu mas tak ti nemusi vystavovat novu, staci ak ti da doplnok pracovnej zmluvy teda nieco ako o zvysenie pracovnej triedy kde uvedie o kolko ti zvysil plat, pripadne doplni tvoje pracovne povinnosti a podpisovat nemusis, on ked ti zvysi plat tak ti musi oznamit, ze od kedy ti zvysil... ja som tak mala, len mi poslali dopis v takom zneni ze oznamujeme vam ze od napr 1 oktobra 2015 vasa pozicia v nasej firme bude napriklad kontrolor s platovym pracovnym zaradenim skupiny 3, vas hruby plat bude 1500 Eur 🙂