Ahojte chcela by som si urobiť kurz maserstva a založiť si svoj vlastný salón, Postupné by som sa venovala viac druhom masáž myslíte že je to práca ktorá by ma dokázala uživiť?
@timea285 už to nie je také ľahké založiť živnosť po kurze ako bolo.Vsetko záleží v akom meste, koľko máte masérov, určite to je vyhľadávané ľudí trápi chrbtica...len nezabúdaj, že Ti budú trpieť šľachy, chrbtica stále v predklone.Nas masér v dedine viac nemasiruje ako masíruje robí to roky, ale ma zápal šliach a má zdr.problemy.
Určite nemôžeš čakať, že budeš hneď zarábať odvody, nájomné, stôl...veď si vyrátaj koľko by si musela mať zákazníkov, aby si bola na nule.Ale ja si nepotrpim na kozmetiku, pedikúru, ale na masáž chodim
tak ono uz zalezi vela od toho ci budes dobra maserka, ci si budes zakladat ten salon vo vlastnom priestore, alebo budes platit okrem energii aj niekomu najom, predpokladam, ze aj pri masazach sa treba stale zdokonalovat - to su dalsie skolenia.
@timea285 ano uzivis sa tym ale dobre by bolo po maserskom kurze ist robit do salonu kde by si sa poriadne zaucila spoznali by ta klienti a potom by si zalozila vlastny salon. 👍klientelu by si mala len zmenila miesto prace. Po pripade ak chces ze hned po maserskom kurze zalozit salon tak skontaktovat sa s marketakom ktory by si spravil reklamu aspon na prvy mesiac aby si nebola v strate a urcite by sa ludia o tebe hned by dozvedeli. 🥰
Ahoj, ja mam salon sice kozmeticky, ale este teraz splacam co som do toho vlozila a pravdu povediac lahke to nie je.Aj ked mam klientelu, tak je kolo toho vela vydavkov, neustalej reklamy atd....
Ja som popri tom zacala robit aj sietove online podnikanie a tam si zarobim o dost lahsie a pomaha mi to k vydavkom v salone.
Tak nebudem odradzat, ked mate nadstavenie, ze idete do toho chodte.
Je to hlavne o nadstaveni a presvedceni
Ja masérka som,študovala som to už v rámci strednej ..vždy som popritom pracovala v inej práci a toto bol len bonus…masírovala som najskôr doma a keď som si zarobila 450€ aj doma tak som to šla skúsiť do najbližšieho mesta už ako plnohodnotnú prácu a oplatilo sa…síce nájom trebalo platiť ale práca ktorú milujem a najlepšie že si robite pre seba …vy si určujete čas a vy si urcujete koľko ľudí vymasirujete denne 🙂 takže peniažky som mala slušne ,nehovorím že to nebolo niekedy náročné ale keď to nebudete robiť masovo ale individuálne ,tak ľudia urcite prídu …skôr by ma ale odrádzalo vo vašom prípade ta živnosť..s kurzom to nieje jednoduché …urobíte si kurz a potom do BA na skúšky ktoré stoja tuším cca 350€ aby ste dostali certifikát na wellness služby a mohla si otvoriť živnosť na maséra .. ale aj to sa dá obísť 😁
uživiť by si sa určite vedela, len by trošku trvalo kým by si našla klientov. Ale masáže sú v dnešnej dobe drahé a je to náročná práca, tak je treba si zvážiť či to budeš zvládať. Poprípade na aké druhy masáží budeš zameraná. Ja mam teraz masérku, s ktorou som veľmi spokojná, najviac klientov majú maséri/ky ktoré svoju prácu vykonaávajú čo najlepšie. Napr. v jednom hoteli som bola na masáži a nestálo to za nič, viac by som tam nešla. Vždy záleží od maséra ako sa venuje svojej práci.