Ahojte, idem po radu.....v Apríli mi konci RD. Malý mi nastupuje teraz do škôlky , a ja som v podstate stále zamestnaná, no po skončení RD, plánujem dat výpoveď . Teraz sa mi ponúka práca na dohodu na 4 hod. denne. Čo som aspoň čítala , vraj je možné pracovať popri RD, ale neviem teda keď som aj zamestnaná ci môžem . vie niekto prosím poradiť ? Ďakujem
@andreakotesova A ta podpora sa bude v tomto prípade počítať ako?
@natasqa00 z tej dohody.
Môžeš pracovať i na dohodu popri RD, aj pokial si zamestnaná inde a zároveň poberať rodičovský príspevok. Pokial sa ti však RD skončí, si povinná nastúpiť do prace. Pretože pokial planujes dať výpoveď až po skončení RD, počítaj s tým, že tvoj prac.pomer neskončí ihneď, pri výpovedi beží výpovedná lehota a začína sa počítať až začiatkom nasledujúceho mesiaca po jej doručení.
@natasqa00 tak v tom prípade ti ta dohoda pokazí podporu.
@andreakotesova Áno, už som na to prišla. Tak som ju radšej aj odmietla
Dalo by sa to este obist ale to musi byt veeelmi v pohode sef.existuje aj dohoda o nepravidelnom prijme z ktorej sa inak odvadzaju odvody v takom pripade sa ti neaktivuje nezamestnanecke a podpora sa ti.po skonceni rodicovskej bude ratat z predosleho prijmu.
pri dohode o nepravidelnom prijme sa neplati nemocenske poistenie ani poistenie v nezamestnanosti ale pri dohode o pracovnej cinnosti ano. na toto si staci dat pozor a potom ti to maximalnu podporu nepokazi..
Môžeš, len ak budeš chcieť čerpať podporu, tak si pokazis jej výšku.